Έλενα Κουντουρά :«Μείωση τιμολογίων ΕΥΔΑΠ»

Κύριε Υπουργέ
Σε πρόσφατη συνάντησή του με δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Στέλιος Σταυρίδης υποστήριξε τα ακόλουθα:
•Ότι δεν υπάρχει κανένας απόλυτος λόγος για να αυξηθεί η τιμή του νερού και ότι όποιος επιχειρήσει να ανοίξει τέτοια συζήτηση, θα το κάνει εκ του πονηρού. Άφησε δε να εννοηθεί κατά τρόπο σαφέστατο, ότι αν μαζί με τις μειώσεις μισθών του προσωπικού επέρχονταν και αυξήσεις των τιμολογίων, αυτό θα συνέβαινε αποκλειστικά και μόνο διότι το ΤΑΙΠΕΔ θα επιδιώξει να διεκδικήσει μεγαλύτερο τίμημα πώλησής της.
•Ότι έχει φτάσει η ώρα για εξορθολογισμό των χρεώσεων και μειώσεις των τιμολογίων καθώς υπάρχει αφθονία στο νερό με μεγάλα αποθέματα στους ταμιευτήρες και η επιχείρηση παρουσιάζει κερδοφορία (με σημαντική αύξηση κερδών μάλιστα από το 2011 στο 2012), παρά τα 800 εκατομμύρια ευρώ που της χρωστούν Δημόσιο, δήμοι, ιδιώτες κ.α.
Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση έσπευσε διά μέσου διάταξης σε τροπολογία του ΥΠΕΚΑ να διαγράψει κάθε πιθανότητα ή ελπίδα για άμεση μείωση των τιμολογίων.

Ερωτώνται οι Υπουργοί:

1. Από τη στιγμή που ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει υπεύθυνα να δηλώσει ότι είναι εφικτό να γίνουν άμεσα μειώσεις των τιμολογίων και μάλιστα σε καιρούς δεινής οικονομικής κρίσης όπου τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται άγρια από την ύφεση, την ανεργία, τη λιτότητα, τη μείωση εισοδημάτων και την αύξηση της φορολόγησης, πως είναι δυνατό η κυβέρνηση κρυπτόμενη πίσω από διατάξεις σε τροπολογίες να γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη στη λήψη ενός τέτοιου μέτρου κοινωνικής ανακούφισης;
2. Εφόσον δεν υπάρχει άλλη λογική απέναντι σε μία τέτοια άρνηση, μήπως πράγματι επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός του διευθύνοντος συμβούλου ότι προστατεύεται από την κυβέρνηση το ύψος των χρεώσεων, μόνο και μόνο για να πάει την ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτικοποίηση;

Η ερωτώσα βουλευτής
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.