Τέρενς Κουίκ από τη Σάμο: Η απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ, ίσως αποτελεί και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος

000kouiksthsamo2013Την 6η του επίσκεψη πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κ. Τέρενς Κουίκ στη Σάμο, που ως γνωστό έχει αναλάβει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Σάμου στη Βουλή των Ελλήνων. Ο κ. Κουίκ αφίχθη νωρίς το πρωί του Σαββάτου (05/01/2013) στη Σάμο και αμέσως συναντήθηκε με τους πολιτευτές των ΑΝΕΛ στη Σάμο κ.κ. Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργο Γαρυφάλλου, με τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής κ. Νίκο Παρθένη, καθώς και με φίλους αλλά και μέλη του κόμματος.
Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αναφέρθηκε σε διάφορες δραστηριότητες των βουλευτών των ΑΝΕΛ σε όλη την Ελληνική επικράτεια, καθώς και σε οργανωτικά θέματα των τοπικών οργανώσεων, δίνοντας μεγάλη έμφαση στα όσα θα πρέπει να προτείνουν τα στελέχη για το επερχόμενο προ-συνέδριο του κόμματος.



Στα ευχάριστα της συγκέντρωσης ήταν ο χαιρετισμός που απέστειλε ζωντανά μέσω κινητού τηλεφώνου ο πρόεδρος του κόμματος κ. Πάνος Καμμένος σε όλους όσους συμμετείχαν στη συνάντηση. Υποσχέθηκε δε να έρθει για επίσκεψη στη Σάμο το δυνατό συντομότερο.

Στη συνέχεια ο κ. Κουίκ πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Διοίκηση της 79 ΑΔΤΕ και τον Υποδιοικητή της, Συνταγματάρχη κ. Αντώνιο Σίμο, εφόσον ο Ταξίαρχος Διοικητής κ. Προκόπης Παπαθανασίου, απουσίαζε με κανονική άδεια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ. Τέρενς Κουίκ, επισκέφθηκε αμέσως μετά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιο, όπου είχαν μία εγκάρδια συζήτηση. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στο θέμα του γηροκομείου Ικαρίας, λέγοντας ότι «νιώθω στεναχωρημένος, επειδή ο πρόεδρος του κόμματος κ. Καμμένος, δεν περίμενε ν’ ακούσει και τις δικές μας τεκμηριωμένες θέσεις, αλλά βιάστηκε να πει ότι η Μητρόπολη είναι υπεύθυνη που κλείνει το γηροκομείο».

Όταν ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε κάποια στοιχεία που δικαιολογούν 100% τη μη λειτουργία του γηροκομείου (όπως χαρακτηριστικά είπε «τα είχαμε στείλει στα γραφεία του κόμματος με fax»), o κ. Κουίκ ένιωσε έκπληκτος διότι όλα αυτά δεν τα γνώριζε και με την επιστροφή του στην Αθήνα έδωσε την υπόσχεση ότι θα μελετήσει το θέμα.

Και οι δύο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος αλλά και Τέρενς Κουίκ άκουσαν τα κάλαντα των Θεοφανείων, από μικρά παιδιά που επισκέφθηκαν τα γραφεία της Μητρόπολης.

Με τον Διοικητή της ΠΥ κ. Θεοδόση Δημακογιάννη είχε τηλεφωνική επικοινωνία, λέγοντάς του ότι σε κάποια επόμενη επίσκεψή του στη Σάμο θα τα πουν από κοντά, ενώ δεν κατέστη δυνατή η συνάντησή του με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Σάμου κ. Γιώργου Κυριαζή.

Ο κ. Κουίκ περπάτησε και στους δύο εμπορικούς δρόμους του Βαθέος συνομιλώντας με καταστηματάρχες και απλούς πολίτες, ακούγοντας προσεκτικά τα όσα του έλεγαν και αφορούσαν στη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει λόγω της κρίσης που βιώνουν εδώ και δύο – τρία χρόνια.

Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Σάμου και αναχώρησε για την Αθήνα με την απογευματινή πτήση. Μερικά από τα κύρια μέρη της συνέντευξής του είναι τα παρακάτω, ενώ ακολουθεί αναλυτικά στο video ολόκληρη η συνέντευξη.

*** Η Σάμος είναι ένα από τα μέρη της Ελλάδας που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα τόσο στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, όσο και στην τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων. Πιο φθηνά πηγαίνει καταχείμωνο στη Νέα Υόρκη, παρά στη Σάμο.

*** Αυτό που βίωσα περπατώντας στους εμπορικούς δρόμου της Σάμου, παραμονή Θεοφανείων ήταν όχι μόνο σοκ, αλλά κάτι παραπάνω. Βλέποντας καταστηματάρχες να περιμένουν στην πόρτα να μπει μέσα πελάτης, κατάλαβα ότι δεν ήταν και το καλύτερο.

*** Εκτός από τα μεγάλα προβλήματα των συγκοινωνιών της Σάμου με την ηπειρωτική Ελλάδα, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και το νοσοκομείο της Σάμου. Παλεύουμε ν’ αποτρέψουμε την ένωση του Νοσοκομείου της Ικαρίας με της Σάμου.

*** Η πρόσφατη αποχώρηση των βουλευτών από τους ΑΝΕΛ έγινε το απόλυτο πλεονέκτημά μας. Αυτοί που ψήφισαν τους ΑΝΕΛ, το έκαναν γιατί γύρισαν την πλάτη τους σε ένα πολιτικό κατεστημένο που είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του. Ο κόσμος κουράστηκε με τις ψευτιές, κουράστηκε με τις κλεψιές, τις ατιμίες. Είναι αυτοί που ήθελαν κάτι το καινούργιο. Υπήρχαν όμως και αυτοί οι παλιοί πολιτικοί που ήθελαν την επανεκλογή τους με μας. Ξέρετε πόσο έχουμε ηρεμήσει με την αποχώρηση αυτών; Ξέρετε πόσο ωραία είναι τώρα τα πράγματα μετά την τρικυμία των τριών (3) ημερών;

*** Μετά την αποχώρηση όλων αυτών των βουλευτών αποφασίσαμε μετά από σύσκεψη με τον αρχηγό μας Πάνο Καμμένο, να εντείνουμε την κοινοβουλευτική μας δράση. Έχουνε πυκνώσει στις τάξεις μας οι νέες εγγραφές. Όσοι αποχωρούν αφήνουν τις θέσεις για πολλαπλασίους περισσότερους ΑΝΕΛ.

*** Η λίστα Λαγκάρντ είναι συνυφασμένη και με το θυμό του Έλληνα, που θέλει επιτέλους να δει την κάθαρση στον τόπο μας. Δεν μπορεί να μένει έξω από το κάδρο ο Γιώργος Παπανδρέου. Πολιτικές ευθύνες έχει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Και θέτω ένα σημαντικό ερώτημα: Θα μείνει εδώ η ατιμωρησία του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος απέκρυψε τη λίστα Λαγκάρντ σε δύο (2) προεκλογικές περιόδους; Και στην περίοδο της 6ης Μαϊου και στην περίοδο της 17ης Ιουνίου. Ερωτώ: Εάν ο κόσμος γνώριζε ότι υπάρχει αυτή η λίστα, θα ψήφιζε όπως ψήφισε; Μήπως έχουμε και αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος από την απόκρυψη ενός πολύ σημαντικού στοιχείου, που σίγουρα θα επηρέαζε την προεκλογική περίοδο;

*** Το 2013 θα είναι μια πολύ δύσκολη έως και εξοντωτική χρονιά για όλους τους Έλληνες με όλα αυτά τα μνημονιακά μέτρα που έχουν ψηφιστεί. Εδώ και δύο χρόνια ο Έλληνας έχει εξαντλήσει το λίπος, τώρα πια θ’ αρχίσει να τρώει από τις σάρκες και τα κόκαλα με αυτόν τον προϋπολογισμό που θα εκτελείται. Έρχονται πάλι νέα μέτρα. Στη βουλή έρχεται αυτό το μίνι φορολογικό που είναι νέα μέτρα (επιβάρυνση της οικογένειας που έχει δύο ή τρία ή τέσσερα παιδιά, επιβάρυνση επαγγελματικών, αλλαγή φορολογικών κλιμάκων προς το χειρότερο).

Αλέξης Κομνηνός (05-01-2013, 23:27)


Η συνέντευξη τύπου του κ. Τέρενς Κουίκ σε video



radiocafe.gr

Σχόλια