Καπερνάρος:«Η Κυβέρνηση υπόκειται στον έλεγχο της Βουλής…».

«Κανονισμός της Βουλής των Ελλήνων, άρθρο 124, παρ. 1: «Η Κυβέρνηση υπόκειται στον έλεγχο της Βουλής…».
Το, ως άνω, άρθρο περικλείει την ουσία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αποτελεί τον βασικό λόγο ύπαρξης του, θεμελιωδέσταστου, άρθρου 1 (παρ.1), του Συντάγματος, στο οποίο καθορίζεται ότι, το πολίτευμα της Ελλάδας είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Κι ακόμα, αποτελεί τον λόγο, για τον οποίο, οι Έλληνες πολίτες, επωμίζονται το κόστος της αποζημίωσης 300 βουλευτών, αντιπροσώπων του ελληνικού λαού, μέσα στο κοινοβούλιο.
Ο ρόλος των βουλευτών, υπόκειται σε έναν διαρκή και συνεχιζόμενο ευτελισμό, από την παραπαίουσα τρικομματική κυβέρνηση, που αρνείται πεισματικά να αναλάβει τις ευθύνες της και αδυνατεί να επιτελέσει το έργο της. Ο ατέλευτος κοινοβουλευτικός ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, έχει ξεπεράσει τα όρια νωχελικότητας και της ανικανότητας, και έχει διαβεί το κατώφλι της προκλητικής απαξίωσης. Έχω αναφερθεί, πολλές φορές στο παρελθόν, στις Ερωτήσεις, τις οποίες, έχω απευθύνει σε Υπουργούς και παραμένουν εκπρόθεσμες, για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, όπως και σε επίκαιρες ερωτήσεις, τις οποίες οι ερωτώμενοι Υπουργοί στοιβάζουν στα συρτάρια τους, και επικαλούμενοι φόρτο εργασίας, δεν εμφανίζονται στο κοινοβούλιο για να μας «διαφωτίσουν». Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Ιωάννης Στουρνάρας, έχει αρνηθεί, τρεις φορές, να παραστεί στην Συζήτηση Επίκαιρων Ερωτήσεων, στο Κοινοβούλιο, για να απαντήσει σε ερώτησή μου, σχετική με την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε..

Η κατάφορη υποτίμηση της νοημοσύνης του βουλευτή και, συνεπώς, του Ελληνικού λαού, φαίνεται πως είναι αδιάκοπη. Στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 4526/29-11-12 ερώτησή μου προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικά με την δέσμευση των χρημάτων του Πράσινου ταμείου για τα αποθεματικά του κράτους, έλαβα υπ’ αριθμ. πρωτ. 618β/19-12-2012 γελοιωδέστατη απάντηση του Υπουργού, κ. Ευάγγελου Λιβιεράτου. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «… στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΚΑ, σας γνωρίζουμε ότι το Πράσινο Ταμείο σε συνεργασία με την Πολιτική Ηγεσία και τις Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ συνεχίζει την προσπάθεια για την αύξηση και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των προς διάθεση πόρων του.» Ο κύριος Υπουργός δεν έκρινε, ούτε καν, σκόπιμο να υποκριθεί πως απαντά, στις τέσσερις ερωτήσεις, που του έθεσα. Κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων, μια απάντηση, όχι απλά κενή περιεχομένου, αλλά και αδιάντροπα αδούλευτη, υπό την μορφή ξεδιάντροπης ξεπέτας. Κι όμως, ο άνθρωπος, αυτός, είναι καθηγητής, στην πολυτεχνική σχολή, του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης!

Όλο και συχνότερα, προσπαθώντας να ασκήσουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο, ως οφείλουμε, πέφτουμε στο αδιαπέραστο τοίχος του «ευρηματικού» φερετζέ της ανικανότητας, του επικαλούμενου, φόρτου εργασίας των Υπουργών. Μέσα στην προφανή αμάθειά τους, ωστόσο, δεν αντιλαμβάνονται ότι συνεπαγωγικά οδηγούμαστε και πάλι στην πηγή του κακού, την αναξιότητα μιας, μηδενικής αξιοσύνης και αξιοπρέπειας, Κυβέρνησης, αφού ο υποκριτικά επικαλούμενος «φόρτος εργασίας» δεν οδηγεί, παρά σε οφθαλμοφανή, μηδενικά αποτελέσματα.»


Σχόλια