Πίσω από όλα ο... Βενιζέλος!

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται πλέον και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου. Κι αυτό διότι με τροπολογία που είχε εισφέρει ο ίδιος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, σε άσχετο νομοσχέδιο τον Σεπτέμβριο του 2011 εντελώς ξαφνικά είχε καθαιρέσει όλα τα μέλη του Δ.Σ -πλην του Α. Γεωργίου- που είχαν διαφωνήσει με τη διόγκωση του ελλείμματος.
Παράλληλα έδινε υπερεξουσίες στον κ. Γεωργίου, τον οποίο είχε «αγιοποιήσει» μετατρέποντας την ΕΛ.ΣΤΑΤ. σε ενός ανδρός αρχή.
Κατ' αυτόν τον τρόπο διαπιστώνεται ότι ο κ. Βενιζέλος συνδέεται με άλλη μία υπόθεση μείζονος δημόσιου ενδιαφέροντος. Μετά την εμπλοκή του στο θέμα της «λίστας Λαγκάρντ» και τη σκανδαλώδη ομολογία του ενώπιον της Βουλής ότι είχε πάρει αντίγραφα ακόμη και από τα απόρρητα αμυντικά σχέδια της χώρας, έρχεται τώρα αυτή η εξέλιξη για να επιβεβαιώσει ότι τελικά βρίσκεται πίσω από όλα τα επιζήμια για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία θέματα. Μάλιστα, όσα αναμένεται να αποκαλυφθούν από την ελληνική Δικαιοσύνη μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης με παράλληλη έρευνα για τους ηθικούς αυτουργούς δημιουργούν τον κίνδυνο να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, για να φανεί ο ρόλος που έπαιξε.

Πάντως, ακόμα και τότε η δικαιολογία του κ. Βενιζέλου για την προστασία του κ. Γεωργίου δεν είχε πείσει κανέναν. «Η τροπολογία είναι αναγκαία διότι οι... προσωπικές διαφορές που είχαν τα μέλη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. με τον κ. Γεωργίου προκαλούσαν δυσλειτουργία στο έργο της Στατιστικής Αρχής. Επειδή ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου είναι ένας φορέας εμπιστοσύνης και κύρους της EUROSTAT και του ΔΝΤ, αυτή είναι η μόνη λύση που έχουμε τώρα» είχε πει τότε ο κ. Βενιζέλος.

Μολονότι, μάλιστα, τότε σύσσωμη η αντιπολίτευση, μεταξύ αυτών και η Νέα Δημοκρατία, τον είχε καλέσει να δώσει εξηγήσεις, ο κ. Βενιζέλος, προσπαθώντας να σβήσει κάθε σκιά από το πρόσωπο του κ. Γεωργίου, είχε επιμείνει ότι οι αντιδράσεις των υπόλοιπων μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. (Γεωργαντά, Λογοθέτη κ.λπ.) δεν αφορούσαν τον τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος, αλλά είχαν προσωπικό χαρακτήρα.
Κι όλα αυτά μόνο λίγες ημέρες μετά την εξώθηση σε παραίτηση της προέδρου του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή Στ. Μπαλφούσια από τον κ. Βενιζέλο, επειδή τόλμησε να γράψει σε έκθεση του Γραφείου ότι με την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου το έλλειμμα βγαίνει εκτός ελέγχου.


Διακομματικά

Χθες, πάντως, το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. μονοπώλησε και τη Βουλή. Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε το ότι το αίτημα για την άμεση αποπομπή του κ. Γεωργίου από τη θέση του διατυπώθηκε διακομματικά, ενώ ακόμα και η Εύη Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να κρατήσει αποστάσεις.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι, αν αποδειχτούν πλαστά τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. που οδήγησαν στην προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης, η χώρα μπορεί να απαλλαγεί από τα Μνημόνια. «Η αγωνιώδης προσπάθεια της εσωτερικής τρόικας να μην αποδειχθεί το προφανές, δηλαδή η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων, ενισχύεται πλέον και από την εξωτερική τρόικα (…) Ο ελληνικός λαός εύκολα πια μπορεί να απελευθερωθεί από το στημένο σχέδιο υποταγής του» δήλωσε.

Οι διακομματικοί μύδροι, μάλιστα, που εξαπολύθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας και κατά των Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου δείχνουν ότι η σύντομα και η Βουλή θα ασχοληθεί με το θέμα, είτε σε επίπεδο εξεταστικής είτε σε επίπεδο επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.
Αυτή που προκάλεσε αίσθηση με την τοποθέτησή της ήταν η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία, δείχνοντας τη στάση που πρόκειται να τηρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πήρε αποστάσεις από τους Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου. «Οι ευθύνες είναι ευθύνες. Από εμάς δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συγκάλυψη» είπε.

Η Σοφία Βούλτεψη τόνισε ότι για τη Ν.Δ. είναι αυτονόητο πως ο κ. Στουρνάρας πρέπει να διώξει άμεσα από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. τον κ. Γεωργίου, ενώ ο κ. Κουρουμπλής αποκάλυψε ότι με πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι δαπάνες της ΕΛ.ΣΤΑΤ. εξαιρέθηκαν και από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Νέα προανακριτική προανήγγειλαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Χρυσή Αυγή, ενώ ο Χρ. Κατσώτης του ΚΚΕ έβαλε σαφώς στο κάδρο τους Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι «κανένας δεν πιστεύει ότι ο κ. Γεωργίου έδινε από μόνος του διαφορετικά στοιχεία».

 Γιώργος Λυκουρέντζος, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλια

  1. Μα για ποιο πολιτικό άνδρα μιλάμε? αυτός είναι πνιγμένος από το φόρτο του αδιαφανέςτης http://diaploki-diafthora.blogspot.se/2008/02/blog-post_10.html επιστημονινής και πολιτικής του έρευνας, κι αντε μετά ΚΑΙ σαν συνταγματολόγος να μη ταυτιστή με το "ότι έιναι νόμιμο.." αυφού με το έτσι θέλω το επιβάλω δια του απόλυτου έλεγχου της πλειοψηφίας στη βουλή, "..είναι και ηθικό", πως λοιπόν ο/η εισαγγελέας να εκτελέση την εντολή έρευνας απάτης κατά του δημοσίου για το σκανδαλο της Μ.Μ. Λαυρας στη Σκύρο. http://www.youtube.com/watch?v=LTRgl9QGhzw&feature=player_embedded τι στιγμή που απότοκες διακαστικές αποφάσεις δημιουργούν άλοθι για τσοπαναραίους χωρίς ερίφια να έχουν βοσκότοπους αμφιβόλου ισχυρισμου προέλευσης και κτήσης δικαιώματος, το οποίο δικονομικά το απαιτούν μέχρι και κυριότητας της γης που θρέφει το γρασίδι ακόμα και σε άλλονών χωράφια. Υ^π όψιν ΚΑΙ ο Βενιζέλος ΚΑΙ ο Πάγκαλος ΚΑΙ ο Καρατζαφέρης έχουν βοσκοτόπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.