Θα μας τρελάνει η Μέρκελ...έκανε έκκληση για αγώνα κατά της ανεργίας

Από το Νταβός η Άγκελα Μέρκελ απηύθυνε έκκληση για αποφασιστικότητα στη μάχη κατά της ανεργίας που πλήττει κυρίως τους νέους σε πολλές χώρες της ΕΕ. «Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», τόνισε η καγκελάριος.
Μια μέρα με την ανακοίνωση του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ, ο Ντέιβιντ Κάμερον συναντήθηκε σήμερα για περίπου 20 λεπτά με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η επιεκείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ του που θα έχει ως κύριο θέμα τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020.
Λίγο νωρίτερα σε ομιλία της στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο "νέας αστάθειας" λόγω της μαζικής ανεργίας σε πολλές χώρες-μέλη της Ευρώπης. Πρότεινε μάλιστα, σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο να τεθούν σε εφαρμογή προσωρινά μέτρα μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: «Η Ευρώπη θα πρέπει να αποφύγει μια κλιμάκωση της κρίσης σε πολιτικό επίπεδο, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει και πάλι σε αστάθεια», είπε η Αγκελα Μέρκελ και υπογράμμισε: «Θα πρέπει να εφαρμόσουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σήμερα για να μπορέσουμε να ζούμε καλύτερα αύριο». Η ανταγωνιστικότητα οδηγεί σε πλεονάσματα

Το πλεόνασμα στο γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο υπηρερασπίστηκε η Α. Μέρκελ Το πλεόνασμα στο γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο υπηρερασπίστηκε η Α. Μέρκελ
Η Γερμανίδα καγκελάριος εξήρε τη σημασία της ανταγωνιστικότητας, λέγοντας ότι αποτελεί το κύριο ζητούμενο για ένα καλύτερο μέλλον. Μόνο έτσι θα μπορέσει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η ευμάρεια. Τόνισε επίσης την ανάγκη δημιουργίας μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας.
Ταυτόχρονα η Αγκελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ των επενδύσεων στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, λέγοντας: «Μιλάμε περισσότερο για μεταρρυθμίσεις σε άλλες χώρες. Ιδίως όμως χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης καταβάλλουν εδώ και χρόνια τεράστιες προσπάθειες βελτιώνοντας πολύ το επενδυτικό κλίμα.
Τέλος η Αγκελα Μέρκελ υπερασπίστηκε τα πλεονάσματα του γερμανικού εμπορικού ισοζυγίου λέγοντας ότι είναι αποτέλεσμα της υψηλής ανταγωνιστικότητας της γερμανικής οικονομίας: «Προς το παρόν η γερμανική ανάπτυξη βασίζεται κυρίως στην εσωτερική αγορά. Κάναμε τα πάντα για να ενισχύσουμε τη ζήτηση στο εσωτερικό», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος. dpa, Reuters / Στέφανος Γεωργακόπουλος

Σχόλια