Κώστας Αγοραστός: «Ολοκληρώνουμε με ταχύτητα έργα ανάσα για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής»

Αυτοψία στα έργα κατασκευής υπόγειων αγωγών στην κτηματική περιοχή του ΤΟΕΒ Πηνειού με στόχο να παρακολουθήσουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών, πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου. Η υπογείωση των δικτύων άρδευσης με συνολικό μήκος 28,8 χλμ και προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ βρίσκεται σε ποσοστό ολοκλήρωσης 80% και το έργο αναμένεται να περαιωθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής:
«Σε μια μεγάλη έκταση της Π.Ε. Λάρισας αντικαθιστούμε τα επιφανειακά δίκτυα άρδευσης των Τ.Ο.Ε.Β με υπόγεια δίκτυα, στοχεύοντας στην εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος. Έργα όπως αυτό αποτελούσαν δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής, για τη διευκόλυνση της δύσκολης καθημερινότητάς τους. Η υπογείωση των δικτύων εξασφαλίζει επάρκεια νερού για μια μεγάλη έκταση πέριξ του Τ.Ο.Ε.Β Πηνειού. Μέλημά μας ως αιρετή Περιφέρεια είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, παρά το δυσμενές οικονομικό τοπίο».
Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου δήλωσε απ’ την πλευρά της: «Με το έργο της κατασκευής υπόγειων αγωγών στην κτηματική περιοχή του ΤΟΕΒ Πηνειού θα δοθεί λύση στην άρδευση πολλών χιλιάδων στρεμμάτων της περιοχής. Μάλιστα καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε το έργο να παραδοθεί τάχιστα, πριν την έναρξη της νέας αρδευτικής περιόδου για να εξυπηρετήσει τους αγρότες μας».
Το έργο κατασκευάζεται με πόρους του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στην κτηματική περιοχή του Τ.Ο.Ε.Β. Πηνειού, ήτοι στα αγροκτήματα Γυρτώνης, Αμφιθέας, Ομορφοχωρίου και Μακρυχωρίου. Η υλοποίησή του περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση 28.800 μ. υπόγειων αρδευτικών αγωγών από σκληρό PVC 1. Οι σωλήνες θα συνδεθούν με γεωτρήσεις, αξιοποιημένες ή με υφιστάμενο πρωτεύον δίκτυο με σκοπό την μείωση απώλειας νερού, αντικαθιστώντας το επιφανειακό δίκτυο του Τ.Ο.Ε.Β.
Παρόντες κατά την επίσκεψη στο έργο ήταν, ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Γιώργος Λαδόπουλος, καθώς και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Χ. Λυτροκάπη, την επιβλέπουσα του έργου κ. Αθηνά Σανίδα, όπως και τον κατασκευαστή του έργου.

Σχόλια