«Η Ευρώπη πάσχει...η Γερμανία κερδίζει»

Στη Süddeutsche Zeitung δημοσιεύεται πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Η Ευρώπη πάσχει-η Γερμανία κερδίζει». Η εφημερίδα σημειώνει: «Η Γερμανία βγαίνει μεγάλος νικητής από την τρίτη χρονιά της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Την ώρα που τα γειτονικά κράτη κυρίως στην Νότια και την Ανατολική Ευρώπη πάσχουν υπό το βάρος της ανεργίας και της υπερχρέωσης, η Γερμανία θα κλείσει το 2012 χωρίς νέα χρέη.
Για το 2013 αναμένεται ανάπτυξη της τάξης του 0,4%, ενώ το 2014 η ανάπτυξη θα ανέλθει στο 1,6%. Ο αριθμός των απασχολούμενων θα παραμείνει σε επίπεδα ρεκόρ. Αυτά θα είναι τα πορίσματα της ετήσιας έκθεσης για την οικονομία, η οποία θα δημοσιοποιηθεί από την γερμανική κυβέρνηση σήμερα. Το γερμανικό κράτος παρουσίασε 22,5 δις ευρώ νέο χρέος, 5,6 δις Ευρώ λιγότερο απ’ ό,τι υπολογιζόταν τον Νοέμβριο, παρά μάλιστα το επιπρόσθετο κόστος ύψους 10 δις Ευρώ της ευρω-διάσωσης.
Με το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα ασχολείται η ισπανική εφημερίδα La Vanguardia:
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση για περισσότερα από πέντε χρόνια. Η σκληρή πολιτική λιτότητας και η αύξηση των φόρων έχουν φέρει τη χώρα στα όριά της. Τα νέα χτυπήματα εναντίον πολιτικών και δημοσιογράφων οδήγησαν τη χώρα στα όριά της. Τα νέα χτυπήματα προκαλούν ανησυχία. Εξαιτίας της νέας έξαρσης της βίας κάνει λόγο κανείς για ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα». Deutsche Welle

Σχόλια