Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Ακούσατε ή διαβάσατε, υποθέτω, σαν καλοί Έλληνες πολίτες που είστε, το παραμύθι του Πρωθυπουργού για τη χρονιά που έφυγε και τις κατά φαντασίαν λαμπρές προοπτικές της χώρας για τη χρονιά που μόλις μπήκε. Αν δεν το διαβάσατε, μπορείτε να το μελετήσετε ολόκληρο εδώ.
Σατιρική αδεία, αλλά και λόγω καθήκοντος για την υπεράσπιση της Αλήθειας, σε τούτη την ανάρτηση η "πυγολαμπίδα" θα παραφράσει το παραμύθι του Πρωθυπουργού, αντικαθιστώντας τα ψέματά του με τις αλήθειες που διαβάζει πίσω από τις γραμμές

και μεταξύ των γραμμών, έτσι ώστε το παραφρασμένο κείμενο ν’ αποδώσει την ωμή πραγματικότητα, και το πρωτότυπο να καταχωρηθεί στην ιστορία ως κυνικό πρωτοχρονιάτικο ανέκδοτο του Αντώνη Σαμαρά. 
Σοφία πρόσχωμεν!


Μήνυμα του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά 
Για την Πρωτοχρονιά του 2013
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012 

Ελληνίδες και Έλληνες ραγιάδες,

Εύχομαι στον καθένα σας προσωπικά, η νέα χρονιά να φέρει υγεία, ανοχή και αντοχή! 

Στο χρόνο που τελειώνει απόψε, δοκιμαστήκατε όλοι
Πληρώσατε τα εγκλήματα των κυβερνήσεων περασμένων ετών, κι όχι μόνο των Ελληνικών. Πληρώσατε ακόμα κι όλες τις αμαρτίες, όλες τις στρεβλώσεις του πολιτικού σας συστήματος, της οικονομίας και του τρόπου που η πολιτικοοικονομική ολιγαρχία έμαθε να λυμαίνεται τη χώρα. 

Από την άλλη πλευρά, όμως, δείξατε ότι έχετε τη γαϊδουρινή υπομονή να σας αλλάξουν τα φώτα, κι ότι έχετε τη δύναμη να σφίξετε το ζωνάρι για όσα θα κάνουν ξανά την ελληνική ολιγαρχία ισχυρή. Την κοινωνία μας πιο άδικη. Την οικονομία μας υφεσιακή. Και τον Έλληνα πιο κακομοίρη...

Η αλήθεια είναι ότι σας είχαν «υπερτιμημένους»! Όλο και περισσότεροι πόνταραν ότι δεν θα ανεχθείτε την ασιτία, ότι θα ξεσηκωνόσασταν εναντίον του ευρώ, ότι δεν θα θυσιαζόσασταν σαν την «Ιφιγένεια» της Ευρώπης, θα γινόσασταν «παράδειγμα προς μίμηση» για τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες, κι ότι τελικά θα σας θαύμαζαν σαν ήρωες από παντού!

Μέσα σε λίγους μήνες διαψεύσατε τις «Κασσάνδρες»!

--Είπαμε ότι θα αποτρέψουμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Λίγοι το πίστευαν τότε. Αλλά το "πετύχαμε" χωρίς προσπάθεια, διότι δεν είναι κορόιδα οι Ευρωπαίοι ν' αφήσουν τέτοιο κελεπούρι μέσα από τα χέρια τους!

--Είπαμε ότι θα αλλάξουμε το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, για να υπάρξουν «ανάσες» για την Οικονομία, και χρησιμοποιήσαμε το ίδιο μείγμα υπερδοσολογημένο.

Τώρα με τα νέα δανεικά που εξασφαλίσαμε, που θα τα ξεπληρώσουν όπως πάντα μισθωτοί και συνταξιούχοι, όλα όσα χρωστά το αμαρτωλό δημόσιο στους ιδιώτες εδώ και χρόνια, θα ξεπληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, αν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, πράγμα απίθανο, όπως δείχνει το ιστορικό μας!

Οι τράπεζες πλέον ανακεφαλαιώνονται για νιοστή φορά, αλλά θα συνεχίσουν να μη δίνουν δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις διότι δεν πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να τα ξεπληρώσουν λόγω ανεργίας, λιτότητας και ύφεσης, αλλά και διότι, όπως είπε ο Γ. Προβόπουλος, αυτό θα γίνει όταν επιστρέψουν οι καταθέσεις (83 δισ.) που διέφυγαν στο εξωτερικό τα τελευταία τρία χρόνια..

Η ρευστότητα δεν θα επιστρέψει στην ελληνική αγορά. Όμως τα χρήματα που θα μπουν  στις τσέπες της ελληνικής οικονομικής ελίτ, την επόμενη χρονιά, θα είναι - για πρώτη φορά - περισσότερα από εκείνα που θα βγουν εξ αιτίας της λιτότητας!

Εξασφαλίσαμε για το δάνειο όρους που δεν έχουν υπάρξει ποτέ και πουθενά: 
Για δέκα χρόνια δεν θα πληρώνουμε τόκους. 
Για δεκαπέντε χρόνια δεν θα πληρώνουμε χρεολύσια. 
Και με επιτόκια δανεισμού από τα πιο χαμηλά στην Ευρώπη... 

Ωστόσο απ’ αυτή την επιτυχία διόλου ανακουφίζονται μισθωτοί και συνταξιούχοι με αποκατάσταση μέρους έστω των παρανόμως υπεξαιρεθέντων εισοδημάτων τους, αλλά απεναντίας και όλως παραδόξως η τεράστια επιτυχία μας συνεπάγεται πιο δυσβάστακτες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και υψηλότερους φόρους για τους μικρομεσαίους…

Όλα αυτά, πράγματι, δίνουν «ανάσες» στην ολιγαρχία. Επιτρέπουν να ξεκινήσουν επενδύσεις, να σωθούν θέσεις εργασίας με μειωμένες αποδοχές για τους εργαζόμενους, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας με μισθούς πείνας, να βρουν δουλειά για ένα ξεροκόμματο οι άνεργοι, να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Μοναδική μου σκέψη είναι οι ραγιάδες να συνεχίσουν να έχουν την υπομονή που έχουν δείξει και τη δύναμη που χρειάζονται για να αντέξουν το μαστίγωμα και τις δυσκολίες.

Ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Αλλά κανένα εμπόδιο δεν μας σταματά να σας μαστιγώνουμε ανελέητα, κανένα κόπο δεν υπολογίζουμε για να διαιωνίζονται οι αδικίες και η διαφθορά, για να έχει ένα ξεροκόμματο και ο τελευταίος άνεργος. Γιατί δεν υπάρχει Ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή και χωρίς δικαιοσύνη, πράγματα που μας λείπουν και θα μας λείπουν.

Τα περισσότερα απ’ αυτά που δεσμευτήκαμε να κάνουμε, έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια.

* Ήδη σταματά στα χαρτιά το «μεγάλο φαγοπότι» στο Δημόσιο. Κι όσοι σκέπτονται να συνεχίσουν τις παλιές κακές συνήθειες, διαπιστώνουν ήδη ότι τους περιμένει η ευνοϊκή μεταχείριση του νόμου και της Δικαιοσύνης.

* Η παλιά «ατιμωρησία» δεν πρόκειται να πάρει τέλος. Ελάχιστοι πρώην μεγαλόσχημοι πιάνονται, λογοδοτούν αλλά δεν επιστρέφουν τα κλοπιμαία. Και αυτό θα συνεχιστεί.

* Τεράστια δημόσια περιουσία παρέμενε ανεκμετάλλευτη. Κι αυτό συνεχίζεται! Ωστόσο έχουν ξεκινήσει ξεπουλήματα αντί πινακίου φακής κερδοφόρας δημόσιας περιουσίας με βάση διεθνή πρότυπα απόδοσης μιζών και μη διαφάνειας.

Εκτός από χρήματα στο δημόσιο ταμείο για ανακούφιση του χρέους, το ξεπούλημα των χρυσο-ασημικών θα φέρει δια της αλχημείας και επενδύσεις, Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Και μια που μιλάω για επενδύσεις, η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες που τις είχε και στο παρελθόν αλλά δεν της φαινόταν: Τουρισμό, Πολιτισμό, Ναυτιλία, Αγροτικά προϊόντα ποιότητας, Μεταποίηση, Ενέργεια.

Αν έχει και σταθερότητα, που δεν το βλέπω, θα έλθουν και οι επενδύσεις από κορόιδα ξένους. Διότι οι μάγκες Έλληνες δεν εμπιστεύονται να επενδύσουν στη χώρα τους και προτιμούν να επενδύουν αλλού ή να σταλίζουν τα ως επί το πλείστον μαύρα δισεκατομμύριά τους σε τράπεζες του εξωτερικού!

Θα μπει μπροστά η Οικοδομή από πίσω και οι έχοντες απολέσει το ήμισυ και πλέον των εισοδημάτων τους, και φοβούμενοι μπας και χάσουν και το υπόλοιπο, θα τρέχουν να επενδύσουν σε υπερφορολογούμενα ακίνητα με δανεικά που δεν θα τους δίνουν οι τράπεζες, έτσι από μαζοχισμό. Θα ξαναέλθουν πάντως οι θέσεις εργασίας δια της φαντασίας.

Δεν θα μπορέσει ο άνεργος να βρει δουλειά. Και ο εργαζόμενος θα δει τα εισοδήματά του να μειώνονται ακόμη περισσότερο.

Παραγωγικές επενδύσεις είναι το απατηλό στοίχημα από δω και μπρος. Και θα κάνω τα πάντα, θα τις αναζητήσω παντού: από ξένους επενδυτές και από Έλληνες επιχειρηματίες. Για να επιστρέψει μετά από δύο γενεές η ευημερία στον τόπο. Για να βγούμε σε πενήντα χρόνια από την ανάγκη δανεικών υπό τους περιορισμούς των μνημονίων και να δανειζόμαστε, όπως κάναμε μέχρι το 2009, από την ελεύθερη αγορά των τοκογλύφων. Παλιά μου τέχνη κόσκινο...

* Το τελευταίο διάστημα τολμήσαμε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, δηλαδή βάρβαρες και παράνομες περικοπές μισθών και συντάξεων, που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί τα τελευταία χρόνια.

* Κι ακόμα, δείξαμε πως αυτά που λέμε τα εννοούμε! 
  --Είπαμε ότι θα αποκαταστήσουμε την τάξη, κι αυτό ξεκίνησε με τη συνδρομή των χρυσαγιτών... 

--Είπαμε ότι θα βγάλουμε τις κουκούλες, κι αυτό ήδη άρχισε, άσχετο αν εσείς δεν το είδατε... 
--Είπαμε ότι θα σταματήσουμε τη λαθρομετανάστευση, κι αυτή συνεχίζεται ... 
--Είπαμε ότι θα σταματήσουμε το παραεμπόριο, κι αυτό ανθίζει στις πλατείες και στα πεζοδρόμια της Αθήνας και των άλλων πόλεων.

Κι αυτά άρχισαν στα λόγια...

Βέβαια, είμαστε μόνο στην αρχή. Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Αλλά όλοι βλέπουν πια τη διαφορά με τα μάτια της φαντασίας τους. Και δεν θα σταματήσουμε, αν δεν τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε με τη βοήθεια της Χρυσής Αυγής...

Δεν ξέρω ακριβώς τι περνάει κάθε οικογένεια, διότι εγώ δεν έκαναν φτωχός και δεν έχω πεινάσει ποτέ.

Μέσα σε όλη αυτή την κοσμογονία των αλλαγών υπήρξαν και αδικίες που δεν θελήσαμε να αποφύγουμε. Το ξέρω και τις γνωρίζω τις αδικίες, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί μου.

Όμως, έχουμε δεσμευτεί να αποκαταστήσουμε τις αδικίες αυτές τον κόκκινο Μάη. Και θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας όπως δεν τηρήσαμε και όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις μας !

Με προτεραιότητα στις χαμηλές συντάξεις,  δηλαδή αυτές που δεν πειράχτηκαν κάτω από τα 1000 ευρώ, και τα επιδόματα που καταργήθηκαν για τους πιο αδύνατους, και στη φορολογία – ιδιαίτερα στον ΦΠΑ – που παραμένει πολύ υψηλή.

Στόχος μας είναι να πάρει μπρος η Οικονομία με σάλιο μιαν ώρα αρχύτερα και να χτυπηθεί δειγματοληπτικά η φοροδιαφυγή για το θεαθήναι, ώστε να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε αυτές τις αδικίες το συντομότερο δυνατό.

Παλεύουμε για την Ανάκαμψη, για να βγούμε από την κρίση. Αλλά δεν θέλουμε μια Ανάπτυξη όπου ευημερούν μόνον οι αριθμοί, παρόλο που αυτό πιστεύουμε κι αυτό εφαρμόζουμε…

Θέλουμε μια ανάπτυξη με μισθούς πείνας, και με δανεικά. Μια Ανάπτυξη που αποδυναμώνει την κοινωνική συνοχή. Που δίνει προοπτικές και ευκαιρίες στους προνομιούχους.

--Πραγματικές ευκαιρίες στους ημέτερους και τους αρεστούς.

--Και ισχυρό δίχτυ προστασίας για τους κολλητούς.

Αυτή την Ανάπτυξη θεμελιώνουμε σήμερα.

Την Ανάπτυξη που ταιριάζει σε ένα λαό ραγιά, κακομοίρη, και κυρίως, ένα λαό χωρίς εθνική υπερηφάνεια!

-- Το 2012 ήταν πολύ δύσκολο. Και το 2013 θα είναι απείρως δυσκολότερο… 
 Αλλά μέσα στην επόμενη χρονιά θα φανεί ότι αυτή η πολιτική οδηγεί σε ένα χειρότερο αύριο.

--Το 2012 κλείσαμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν διπλασιάζοντας το δημόσιο χρέος. 
Το 2013 θα χάσουμε το στοίχημα για ένα ελεύθερο μέλλον.

--Το 2012 είχαμε φτάσει στο χείλος της καταστροφής, έτοιμοι για το άλμα στο κενό! Το 2013 θα κάνουμε το άλμα στο γκρεμό.

--Το 2012, που αφήνουμε πίσω μας, συμβόλισε το τέλος της Ελλάδας ως ελεύθερου και κυρίαρχου κράτους! Το 2013 συμβολίζει την αρχή της υποδουλωμένης χώρας μας.

Θέλουμε να είμαστε σκλάβοι μιας ισχυρής Ευρώπης. Γιατί αυτό είναι προϋπόθεση για τη μελλοντική ισχύ και ευημερία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος. Θέλουμε την Ευρώπη στο σβέρκο μας, γιατί χρειαζόμαστε δεκανίκια, ώστε να μοιραστούμε τον ορυκτό μας πλούτο, τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους, την ΑΟΖ μας!

Το 2012 αλλάξαμε την ψευδαίσθηση που είχαν στο εξωτερικό για τη χώρα μας. Το 2013 θα αλλάξουμε τα φώτα στους Έλληνες, με έμφαση στην ασιτία και την Κοινωνική αδικία.

Γιατί καλά είναι τα «δεκανίκια», καλές είναι οι ισχυρές συμμαχίες, αλλά εμείς οι Έλληνες θα σώσουμε την πλουτοκρατία μας με τη θυσία των ραγιάδων. Με τη δουλειά που δεν βρίσκουν. Με το «δαιμόνιό» μας που σκαρφίζεται λαμογιές... Και με διχασμό μας που εκτρέφεται μέσα στη Βουλή!

Κι αυτή είναι η υπέρτατη ευχή μου για τον καινούργιο χρόνο. Εύχομαι ενότητα – που είναι αδύνατη υπό το καθεστώς της αδικίας, αλλά και πιο αποτελεσματική προϋπόθεση επιτυχίας.

Η κυβέρνησή μας σήμερα στηρίζεται σε μια - πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα – ενότητα: Τρία κόμματα με διαφορετική ιστορία, με διαφορετικές καταβολές, βάζουν τη σωτηρία των τραπεζών και της πολιτικοοικονομικής ελίτ πάνω από το λαό.

Πέρσι τέτοιον καιρό, λίγοι προέβλεπαν κάτι τέτοιο. Πριν έξι μήνες, λίγοι έδιναν πιθανότητες επιτυχίας σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Τώρα η ενότητα είναι πραγματικότητα, βρήκε το βηματισμό της και μετρά τις πρώτες νίκες της εναντίον του λαού. Ακόμα κι εκείνοι που δεν θα στηρίζουν κι εκείνοι κατά βάθος, έχω την ψευδαίσθηση, ότι εύχονται να πετύχουμε! Μέσα από την πλασματική Ενότητα για να χειριστούμε καλύτερα το βούρδουλα εναντίον του λαού!

Ενότητα όλων των ραγιάδων για να σας αλλάξουμε τις διατροφικές συνήθειες... Όχι ψευδεπίγραφη «ενότητα» για να μην αλλάξει τίποτε. Γιατί αντέχετε την ασιτία ικανοποιητικά κι αξίζετε τα χειρότερα...

Ως τώρα αδικούσαμε τους εαυτούς μας, αδικούσαμε τη χώρα μας και – πάνω απ’ όλα – αδικούσαμε τα παιδιά μας. Κι’ αυτό συνεχίζουμε να το κάνουμε. Και μόνον όταν είστε ενωμένοι στην υποταγή και την ανοχή του μαστιγώματος μπορούμε να το πετύχουμε.

Εύχομαι από καρδιάς ενωμένοι, αδικούντες και αδικημένοι, να γιορτάσουμε απόψε το πέρασμα από τη χρονιά της μεγάλης δοκιμασίας, στη χρονιά της ακόμη μεγαλύτερης δοκιμασίας.

Κι ενωμένοι, όλοι μαζί οι προνομιούχοι και βολεμένοι, την κοινή ευχή να μη μας τιμωρήσει η Θεία Δίκη για τις αδικίες μας εναντίον του λαού και να γλιτώσουμε το τομάρι μας από δω και στο εξής. Και στη νέα χρονιά και σε όλα τα επόμενα χρόνια... Και νυν και αεί και εις τους αιώνας, Αμήν.

Το μπορούμε αν και δεν το αξίζουμε! Καλή Χρονιά! 

Αντώνης Σαμαράς 

http://seferou.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html 

Σχόλια