Γιάννης Μοίρας: Οι αντοχές των Ελλήνων τελείωσαν και μαζί με αυτές και οι ανοχές τους

«Είναι υποκριτικό να δημιουργείται μέτωπο πολιτικών σκιαμαχιών για το 13ο και το 14ο μισθό, διότι αν λάβουμε υπ’ όψιν το άθροισμα των μειώσεων στους μισθούς Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και στις συντάξεις, τις αλλαγές στις κλίμακες και τους τρόπους φορολόγησης και τα χαράτσια που πέφτουν συνεχώς υπό μορφή καταιγίδας, θα δούμε ότι το πραγματικό εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων έχει κατρακυλήσει κάτω από το 50% μέσα σε τρία χρόνια.
Δηλαδή κατ’ ουσίαν, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα επίπεδα των 7 -ή και λιγότερο- μισθών σε σχέση με την πρότερη κατάσταση και βαίνουμε ολοταχώς ακόμη παρακάτω. Την ίδια ώρα, το 1/3 του πληθυσμού μας βιώνει τον εφιάλτη της ανεργίας, της απόλυτης φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Αν δεν τολμούν, ή δεν θέλουν κάποιοι να στρίψουν το τιμόνι μακριά από τα βράχια της μνημονιακής ξέρας και να αποσοβήσουν το μεγάλο εθνικό και κοινωνικό ναυάγιο, τουλάχιστον ας δείξουν λίγη συστολή και σοβαρότητα γιατί ο λαός δεν επιτρέπει πλέον άλλα επικοινωνιακά παιχνίδια εξουσίας πάνω στην πλάτη και την επιβίωσή του.
Οι αντοχές των Ελλήνων τελείωσαν και μαζί με αυτές και οι ανοχές τους».
(Δήλωση του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού των ΑΝ.ΕΛ Γιάννη Μοίρα)




Σχόλια