Για αποδέσμευση της Κύπρου από το Μνημόνιο εντός του 2013, δεσμεύεται ο Γ.Λιλλήκας

«Ας μην επενδύουν στην οικονομική κρίση και εξάρτηση της Κύπρου για να επιβάλουν στην Κύπρο μια απαράδεκτη λύση στη βάση του σχεδίου Ανάν», ξεκαθαρίζει ο Γ.Λιλλήκας.«Ας μην επενδύουν στην οικονομική κρίση και εξάρτηση της Κύπρου για να επιβάλουν στην Κύπρο μια απαράδεκτη λύση στη βάση του σχεδίου Ανάν», ξεκαθαρίζει ο Γ.Λιλλήκας.

Λευκωσία: Τη δέσμευση ότι αν οι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους, θα εργαστεί ώστε εντός του 2013 η Κύπρος να αποδεσμευτεί από τον Μνημόνιο της Τρόικας, διατύπωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.
Έστειλε επίσης μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στο εσωτερικό λέγοντας ότι οι Κύπριοι με την εργατικότητα και το πάθος που τους διακρίνει, θα ξεπεράσουν τα δύσκολα όπως και το 1974. Ο κ. Λιλλήκας έστειλε εξάλλου μήνυμα προς τα διεθνή κέντρα πολιτικών αποφάσεων, να μην επενδύουν στην οικονομική κρίση στην Κύπρο ώστε να επιβάλουν σχέδια τύπου Ανάν.

Ο κ. Λιλλήκας μιλούσε την Τετάρτη στο εκλογικό του επιτελείο ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών με επικεφαλής τον πρόεδρό της Άντη Χριστοφορίδη, η οποία αποφάσισε την στήριξή του στις επερχόμενες εκλογές. Ο κ. Λιλλήκας ευχαρίστησε την Κίνηση για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που εκφράζουν προς την υποψηφιότητά του λέγοντας ότι η εμπιστοσύνη αυτή τον φορτώνει με ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Λιλλήκας είπε ότι το 2013 ξεκινά με πολύ κακούς οιωνούς και η εφαρμογή των όρων του Μνημονίου προδιαγράφει μια πορεία που θα οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση, με πολύ μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα για τις κυπριακές οικογένειες.Κάλεσε τους πολίτες να διατηρήσουν την ελπίδα και την αισιοδοξία ζωντανές, σημειώνοντας ότι ο λαός μας τα κατάφερε σε πολύ πιο αντίξοες συνθήκες και μπόρεσε μετά την τουρκική εισβολή να ανατρέψει όλα τα δεδομένα, να δημιουργήσει μια εύρωστη οικονομία και να επιφέρει κοινωνική πρόοδο και ευημερία.

«Επιβάλλεται να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα καταστήσουν το κυπριακό κράτος πιο μικρό, οικονομικό , αποτελεσματικό και πιο σύγχρονο, θα καταστήσουν την κυπριακή οικονομία ξανά ανταγωνιστική και η δική μας η δέσμευση είναι ότι θα υλοποιήσουμε και θα εφαρμόσουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων με το λιγότερο όμως ανθρώπινο κόστος», συνέχισε.

Ο κ. Λιλλήκας δεσμεύτηκε ότι εάν οι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους στο ανώτατο αξίωμα, «εντός του 2013 θα αποδεσμευτούμε από τον μνημόνιο της Τρόικας, εντός του 2013 θα αξιοποιήσουμε τα έσοδα μας από το φυσικό αέριο, ώστε να θέσουμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για να μπορέσει το κράτος να στηρίξει έμπρακτα όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού».

«Δεσμεύομαι», συνέχισε, «ότι θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό, αξιοποιώντας το φυσικό αέριο από το "οικόπεδο 12", για να σταματήσουμε τη διαρροή των Κυπρίων επιστημόνων, για να θέσουμε τέρμα στην μετανάστευση των νέων μας , χρειαζόμαστε όλους τους νέους να παραμείνουν στην Κύπρο, αποτελούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Κύπρου και σε αυτούς θέλουμε να επενδύσουμε για την οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο», είπε ο Γιώργος Λιλλήκας.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος έστειλε επίσης και μήνυμα για το Κυπριακό στα διεθνή κέντρα πολιτικών αποφάσεων , τα οποία , όπως ανέφερε, «ενώ εμείς έχουμε στραμμένο το βλέμμα και την προσοχή μας στο Μνημόνιο της Τρόικας, επεξεργάζονται διάφορα σενάρια λύσης του Κυπριακού».

«Και το μήνυμα είναι απλό και καθαρό, ας μην επενδύουν στην οικονομική κρίση και εξάρτηση της Κύπρου για να επιβάλουν στην Κύπρο μια απαράδεκτη λύση στη βάση του σχεδίου Ανάν, η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να μειώσει τις αντιστάσεις του κυπριακού ελληνισμού και γι αυτό τους καλώ να εγκαταλείψουν τα όποια σχέδια και τους όποιους προγραμματισμούς ετοιμάζουν διασυνδέοντας την πιθανή επόμενη δόση του δανείου από την Τρόικα , με ένα πακέτο λύσης του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχόλια