«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΗΝ ΑΟΖ. ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΗ...ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΗN ΤΟΥΡΚΙΑ»

Δύο φορές, τους τελευταίους 16 μήνες, ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού εγκλώβισαν τουρκικά υποβρύχια στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τις δύο φορές το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε εντολή να τα αφήσουν να φύγουν, αντί να γίνει η διαδικασία των κωδικών του ΝΑΤΟ, δηλαδή μήνυμα για ανάδυσή τους, προκειμένου να καταγραφεί η παραβίαση.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε
ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής του (3/12/2012) συμμετοχής στη web TV εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου (enikos.gr).
Τα περιστατικά αυτά επιβεβαίωσε απόστρατος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, κυβερνήτης ελικοπτέρων, ο οποίος ήταν ανάμεσα στο κοινό της εκπομπής, αναφέροντας ότι στο ένα από τα δύο περιστατικά συμμετείχε και ο ίδιος στον εγκλωβισμό τουρκικού υποβρυχίου.
«Ναι. Επιβεβαιώνω τα συγκεκριμένα γεγονότα. Στο δεύτερο περιστατικό πετούσα το ένα ελικόπτερο. Από το Πεντάγωνο μας έδωσαν σήμα να απεγκλωβίσουμε το υποβρύχιο και να το αφήσουμε να βγει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα», είπε ο συγκεκριμένος απόστρατος Αξιωματικός, η συγκλονιστική επιβεβαίωση του οποίου εμπεριέχεται στην αναρτημένη στο διαδίκτυο εκπομπή.
Η εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στην οποία συμμετείχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ασχολήθηκε αποκλειστικά και μόνο με τα εθνικά θέματα. Την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.
Στην παρέμβασή του ο Τέρενς Κουίκ είπε μεταξύ άλλων:
  1. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά έχει αποφασίσει να μην κηρύξει πρώτα μονομερώς την ΑΟΖ, αλλά να προτάξει συνεννόηση- διαπραγμάτευση με την Τουρκία.
  1. Η Θράκη βρίσκεται στον απόλυτο κίνδυνο με τους χειρισμούς της Άγκυρας και του εκεί Τουρκικού Προξενείου, σκορπώντας εκατομμύρια ευρώ, χρησιμοποιώντας ακόμα και τα παιδιά, όπως και το γλωσσικό, προκειμένου να επιτύχουν την απόλυτη διάβρωση και κυριαρχία τους. Δυστυχώς, η Τουρκία την τακτική της στη Θράκη, την αντιγράφει τώρα και στην περιοχή των Δωδεκανήσων, με αιχμή του δόρατος τη Ρόδο και την Κω.
  1. Την ώρα που τα Μνημόνια έχουν επιβάλλει στην ελληνική κυβέρνηση κατά τρόπο απαράδεκτο να κλείνουν Πρεσβείες και Προξενεία, η Τουρκία εγκαινίασε νέα διπλωματικά της γραφεία στην Ανδριανούπολη, στο προσκέφαλο της Θράκης, με επικεφαλής έναν Πρέσβη και μαζί του… τρεις Προξένους!
  1. Για την ονομασία της FYROM η συγκυβέρνηση Σαμαρά έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις της. Παραδίδουμε στους Σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας μας. Το μόνο που κουβεντιάζει στη μυστική της διπλωματία είναι αν θα γίνει αποδεκτό το Βόρεια Μακεδονία ή το Νέα Μακεδονία.
  1. Είναι σαφές ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τους Αλβανούς. Από τη στιγμή που αυτοί πανηγυρίζουν και είναι ευχαριστημένοι με τον «εκσυγχρονισμό» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, κατά δήλωση του ΥΠΕΞ τους Έντμοντ Παναρίτι, τότε εμείς σίγουρα θα πρέπει να ανησυχούμε. Απόδειξη και οι τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα για τη «Μεγάλη Αλβανία», ανεξάρτητα με τις χαλαρές «διαψεύσεις» του και τις ακόμα πιο χαλαρές αντιδράσεις της Αθήνας.
  1. Η FRONTEX στα ελληνικά-ευρωπαϊκά σύνορα, πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερο και ουσιαστικό ανασχετικό ρόλο. Δεν μπορεί κάθε νύχτα το ελληνικό Λιμενικό, στο Νότιο κομμάτι της Λέσβου, να κάνει 70 αναχαιτίσεις σκαφών με λαθρομετανάστες και η FRONTEX στο Βόρειο κομμάτι του νησιού να παίζει απλά το ρόλο του ρεσεψιονίστ τους.
Σημειώνεται επίσης ότι ο Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είχε έντονο διάλογο με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη, ο οποίος χωρίς περιστροφές δήλωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να δοθούν σε Τούρκους επιχειρηματίες οι Μαρίνες του Αιγαίου.
«Έτσι όπως μας τα λέτε, πέρα από τους εθνικούς κινδύνους, χαρίζουμε το Αιγαίο στη τουριστική κυριαρχία της Τουρκίας. Ας βάλουμε, τότε, και Τούρκο Υπουργό στο Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού, για να το κλείσουμε το πακέτο των...προσφορών στην Άγκυρα», σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ.


Σχόλια