ΕΚΤΑΚΤΟ: Στον Άρειο Πάγο εσπευσμένα αυτή την στιγμή η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, κυρία Φάκου. Με “Λίστα” ευχών…


Πολιτικό και δικαστικό «θρίλερ» για τη λίστα Λαγκάρντolympiada

…ή άσκηση ποινικής δίωξης για πλαστογραφία σε πολιτικά πρόσωπα;

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Ολυμπία, αυτή την στιγμή η κυρία Φάκου, προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών οδεύει στον Άρειο Πάγο. Αυτή η κίνηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα μπορούσε να ερμηνευθεί μόνο με έναν τρόπο εκτός των πατροπαράδοτων “ευχών”.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς, που κάποιοι αχρείοι βάλλουν εναντίον τους επειδή “δεν έχουν συντάξει ακόμα πόρισμα για την λίστα”, λειτουργούν με σοβαρότητα και δεν κάνουν υπέρβαση καθήκοντος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εάν (sic) ο κύριος Πεπόνης κατά τον έλεγχο της λίστας έπεσε όπως αναφέρουν από το πρωΐ οι πληροφορίες σε πολιτικά πρόσωπα, ΟΦΕΙΛΕΙ να ενημερώσει τον Άρειο Πάγο ώστε να αναλάβει δράση. Εάν (sic) ο κύριος Πεπόνης εντόπισε λοιπόν πολιτικά πρόσωπα στην λίστα, στέλνει κατ’ ευθείαν την υπόθεση στον Άρειο Πάγο ως οφείλει, ώστε να αναληφθεί δράση για την ενεργοποίηση του άρθρου 86 του συντάγματος.

Έτσι, εάν (sic) ο κύριος Πεπόνης διεπίστωσε κάτι τέτοιο, γνωρίζοντας ότι υπερβαίνει την δικαιοδοσία του, έστειλε το πόρισμα στον Άρειο Πάγο για να ασκηθούν αρμοδίως οι διαδικασίες και να σταλεί ο φάκελλος στην βουλή. Ίσως λοιπόν η επίσκεψη της κυρίας Φάκου που συμβαίνει αυτή την στιγμή να μην περιλαμβάνει μόνο λίστα “ευχών”, αλλά την άσκηση ποινικής δίωξης για πλαστογραφία!

Ας μην ξεχνάμε ότι η καινούρια λίστα ζητήθηκε αρμοδίως από τον Στουρνάρα μετά την εξέταση του από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, όπου ο Προκόπης Παυλόπουλος του υπαγόρευσε το νομικό πλαίσιο αυτής της δράσης ώστε η διαδικασία να μην μπορεί να αμφισβητηθεί και η λίστα να είναι 100% αξιοποιήσιμη. Έτσι την ζήτησε ο Στουρνάρας και ακολούθως την πήρε ο Πεπόνης. Η χρήση της λοιπόν είναι απολύτως νόμιμη.

Σχόλια