«Ελεεινοί και τρισάθλιοι παιδοκτόνοι»

Του Νίκου Καρούτζου
nkaroutzos@gmail.com
Δεν ξέρω ποιοι νοσηροί εγκέφαλοι του Υπουργείου Οικονομικών εισηγούνται τη φορολογική πολιτική. Είναι βέβαιον όμως ότι την πρώτη και κύρια ευθύνη για τα όσα γίνονται έχει η πολιτική ηγεσία με αποτέλεσμα να γεννάται το ερώτημα αν οι άνθρωποι έχουν σώας τας φρένας τους.
Σε μια χώρα που γερνά και η υπογεννητικότητα ξεπερνά κάθε όριο
(έχουμε αυτή την απίστευτη ΕΛΣΤΑΤ που αν δούλευε ως σοβαρή στατιστική θα πρέπει να είχε πλήρη στοιχεία και να τα δίνει στη δημοσιότητα) οι εγκέφαλοι του ΥΠΟΙΚ ασκούν φορομπηχτική πολιτική σε όσους έχουν παιδιά.
Όσο ποιο πολλά παιδιά έχεις τόσο περισσότερα καλείσαι να πληρώσεις σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και μάλιστα σε περίοδο μεγάλης κρίσης. Και υποτιμούν τη νοημοσύνη κάθε Έλληνα με αυτή τη γελοιότητα της παροχής επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια. Δήθεν πληρώνουν από το πρώτο παιδί αλλά στην ουσία δεν πληρώνουν και στην πραγματικότητα τιμωρούν όποιον έχει πολλά παιδιά.
Μήπως δεν γνωρίζουν πόσο κοστίζει κάθε παιδί. Έχει πάει ποτέ η αφεντιά τους να αγοράσει πάνες και γάλατα για ένα παιδί που βρίσκεται στο πρώτο έτος της ηλικίας του; Αν δεν έχει πάει να τους πληροφορήσω ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θες 150 Ευρώ το μήνα. Και αυτοί δίνουν 40 Ευρώ για το πρώτο παιδί και μάλιστα με 6000 Ευρώ ανώτερο ετήσιο εισόδημα.
Θα τους έλεγα λοιπόν αυτά τα 40 ΕΥΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό; Υπάρχουν και οι συνεχείς μειώσεις του αφορολόγητου. Πρώτα ξέσκισαν τους έχοντες πάνω από 3 παιδιά κατεβάζοντας κατά 11.000 και πλέον αφορολόγητο και τώρα το καταργούν πλήρως. Χώρια την κατάργηση των υπόλοιπων φοροαπαλλαγών περιλαμβανόμενης της περίφημης απάτης της φορολόγησης των ασφαλιστικών εισφορών που είναι υποχρεωτικές ως εισόδημα.
Επειδή λοιπόν θεωρούν ότι όλα τα κάνουν αγγελικά πλασμένα μπορούν να μας πουν πόσο φόρο πλήρωνε ένας τρίτεκνος και ένας γονέας με 4 παιδιά το 2009 με εισόδημα 26.000 Ευρώ και πόσα θα πληρώσει φέτος;
Είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν ειπωθεί ποτέ. Γιατί όταν θα ειπωθεί θα μπορεί αυτός που κάθεται απέναντι σε αυτόν τον εγκέφαλο του ΥΠΟΙΚ που θα αναλύει τέτοιου είδους τερατουργήματα θα μπορεί να αναφωνήσει δικαίως «Ελεεινοί και τρισάθλιοι παιδοκτόνοι».

Σχόλια