Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τους οφειλέτες του Δημοσίου..(στην Κύπρο)

Απαγόρευση εξόδου από την Κύπρο θα επιβάλει από την ερχόμενη εβδομάδα η αστυνομία σε όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, ανεξαρτήτως ποσού.
Ο διευθυντής του αρμόδιου τμήματος της αστυνομίας δήλωσε ότι θα γίνεται έλεγχος στα αεροδρόμια και τα λιμάνια για να εντοπίζονται, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, όσοι οφείλουν καθυστερημένο φόρο εισοδήματος, καθυστερημένες εισφορές στο Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και πρόστιμα. Στόχος του μέτρου είναι να εισπραχθούν 135 εκατ. ευρώ που οφείλονται στο κράτος.
Δεν θα επιτρέπεται η έξοδος σε όποιον βρίσκεται στον κατάλογο οφειλετών προς το Δημόσιο, εκτός αν καταβάλει το ποσό που οφείλει στο κράτος. Για την εφαρμογή του μέτρου έχουν γίνει συνεννοήσεις με τα δικαστήρια για μονογραφή των ενταλμάτων πληρωμής. Όπως καταγράφεται σε έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας της Δημοκρατίας, χιλιάδες οφειλέτες προς το κράτος διαφεύγουν γιατί οι επιδότες ενταλμάτων αδυνατούν, όπως αναφέρουν, να τους εντοπίσουν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

  1.  Kιεδώ, θα γίνουν τα ίδια.Θα δείτε! Πρόκειται για πολύ απατεώνες!Ο ένας χειρότερος από τον άλλον.Συμμορίες κανονικές.Η μοναδική λύση απέναντί τους,δεν βρίσκεται στο πρόγραμμα κανενός κόμματος.Δεν αντιμετωπίζονται παρά μόνο,με οργανωμένη στάση πληρωμών,όλων των πολιτών,παντού.Τέλος.Μία τους και μία μας.Δεν πληρώνουν αυτοί,δεν χρειάζεται να πληρώνουμε και εμείς.Πουθενά.Βρείτε τρόπο και ενωθείτε.Έρχονται πολύ χειρότερες μέρες.Βάλτε προτεραιότητες.Ιεραρχείστε υποχρεώσεις.Προηγούνται άλλα πράγματα.Πρέπει πρώτα να επιβιώσουμε.Μην τους πιστεύετε πλέον.Είναι ψεύτες.Όλοι τους.Κοιτάξτε το συμφέρον σας.Μην τους φοβάστε. Γράψτε,επικοινωνήστε, μιλήστε,επώνυμα και θαρραλέα αναμεταξύ σας.Ενωμένοι μπορούμε.Δεν έχουν το δίκαιο με το μέρος τους.Είναι εύκολοι αντίπαλοι.Μια Απόφαση είναι!! Άντε να κάνουμε μια αρχή.Δίχως χορηγούς,κομματάρχες,παλαιούς πολιτικούς,τελειωμένα κόμματα. Διαδώστε τέτοιας μορφής αντίσταση.Ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί.Χωρίς ταμπέλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.