Οδηγό μας πρέπει να αποτελεί η φράση του Μαχάτμα Γκάντι «Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς»

H συγκεκριμένη μέρα είναι μια ιστορική μέρα για την πολιτική ιστορία του τόπου. Σήμερα για πρώτη φορά πολίτες από όλη την χώρα, πολίτες χωρίς καμία προηγούμενη σχέση με την πολιτική, συγκεντρωνόμαστε εδώ στην 1η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενωμένοι όλοι μαζί σε μια πορεία που θα μας οδηγήσει στο ιδρυτικό μας συνέδριο.
Φίλες και φίλοι…
οι στιγμές που περνάει η Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καθοριστεί η πορεία και το μέλλον της χώρας.
Η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της εφαρμογής των μνημονίων τρία χρόνια τώρα, έχουν κάνει την επιβίωση των Ελλήνων δυσβάσταχτη, ενώ απειλούν ευθέως την εθνική μας κυριαρχία, μιας και η συγκυβέρνηση των προθύμων δεν δίστασε να υποθηκεύσει την ίδια την χώρα δίνοντας δικαίωμα στην τρόικα να βάλει χέρι στην δημόσια περιουσία, τολμώντας μάλιστα αυτό να το αποκαλεί “σωτηρία” της χώρας…
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χωρίς ίχνος ντροπής εξακολουθούν να εμπαίζουν τον λαό. 40 χρόνια τώρα στην διακυβέρνηση της χώρας είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την πτώχευση της χώρας, οι κύριοι υπεύθυνοι για τον ευτελισμό της ίδιας της έννοιας της δημοκρατίας.
Παράλληλα, η απαξίωση των θεσμών σε κάθε επίπεδο, σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη φτωχοποίηση των Ελλήνων και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοινωνικό κοκτέιλ, που ευνοεί την ανάπτυξη ακραίων συμπεριφορών και φαινομένων. 
Μέσα σε αυτό το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο, η ευθύνη που έχει το κίνημα μας είναι τεράστια. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα τόσο για την στροφή της χώρας στον φασισμό, που οραματίζεται η Χρυσή Αυγή όσο και την επιστροφή στο παλαιολιθικό μοντέλο των συντεχνειών και του πελατειακού πολιτικού συστήματος, που μας οδήγησε στην σημερινή κατάσταση, που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η θέση της τέταρτης πολιτικής δύναμης που έδωσαν στο κίνημά μας οι Έλληνες πολίτες στις τελευταίες εκλογές, αποτελεί για μας υποχρέωση κατάθεσης συγκεκριμένων ρεαλιστικών προτάσεων για την έξοδο της χώρας από την κρίση στο πλαίσιο που έχει ήδη διαμορφώσει η Εθνική μας Αντιπρόταση.
Αποτελεί υποχρέωση για τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ξαναδώσουμε ελπίδα στον κόσμο!
Οι Έλληνες έχουν βαρεθεί πια τις διαπιστώσεις των προβλημάτων!
Τα προβλήματα άλλωστε, τα βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους…
26% άνεργοι, 3000000 Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας…
Λέτε να περιμένουν εμάς ή τον οποιοδήποτε να τους πει τι περνούν…; 
Ιδιαίτερα όταν αυτό μάλιστα βγαίνει μέσα από την ασφάλεια των γραφείων και των βουλευτικών εδράνων…;
Όχι φίλες και φίλοι δεν περιμένουν από μας να τους δείξουμε κανένα πρόβλημα…
Από εμάς πλέον περιμένουν λύσεις και ελπίδα!!
Και σε αυτό το σημείο η ευθύνη μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί δεν πρέπει η ελπίδα αυτή να αποδειχτεί τυφλή.
Είναι καθήκον μας να αναδεικνύουμε κάθε μελανό σημείο της αδιέξοδης πολιτικής των μνημονίων, γεγονός που απαιτεί την ευρυθμη λειτουργία και συνεργασία όλων μας, αλλά αυτό πρέπει να συνοδεύετε πάντα από την κατάθεση της δικής μας πρότασης για την αντιμετώπισή του.
Το κίνημα μας έχει μέλλον και λόγο ύπαρξης μόνο σαν πρόταση εξουσίας και τέτοια γίνεσαι μόνο αν το επιβεβαιώνεις καθημερινά με προτάσεις και λύσεις.
Δεν μπορούμε να επικαλούμαστε καμία δικαιολογία.
Ούτε καν το αποδεδειγμένο φίμωμα από τα ΜΜΕ.
Είναι μια μάχη που γνωρίζαμε εξαρχής πως θα δοθεί άνισα και στην μάχη δεν χωρούν δικαιολογίες, ούτε βέβαια και επιλεκτικές παρουσίες. Είναι μια μάχη στην οποία δεν περισσεύει κανείς.
Mετά τις εκλογές όμως και με ευθύνη όλων μας, στο βαθμό που αυτές αναλογούν στον καθένα μας, επικράτησαν στο κίνημα μας φαινόμενα παλαιοκομματικά τα οποία απέκλεισαν από την μάχη, τη βάση του κινήματος, τους απλούς πολίτες. Πολίτες που ενώ αποδεδειγμένα είχαν διάθεση προσφοράς, αηδιασμένοι από μικροπολιτικά παιχνίδια εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε όσους αποχώρησαν τις τελευταίες μέρες. Είναι άλλωστε βαρύτατες οι ευθύνες τους για αυτά τα φαινόμενα, μιας και αυτοί κατείχαν θέσεις ευθύνης στην λειτουργία του κινήματος.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δημιουργήθηκαν από την ανάγκη να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ο παλαιοκομματισμός και ήταν επόμενο όσοι λειτουργούν με νοοτροπίες του χτες να μην αντέξουν.
Αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματός μας, το κίνημα μας να παραμείνει κίνημα και όχι μια κλειστή κάστα ανθρώπων. Η προσπάθειά μας, απαιτεί ένα κίνημα ανοιχτό στον πολίτη και στην κοινωνία και όχι κλειστά γραφεία και προειλημμένες αποφάσεις χωρίς συμμετοχή. 
Θα πρέπει να συγκεντρώσουμε κόσμο που να πιστεύει ότι συμβάλλει ισότιμα στην διαμόρφωση των θέσεων και δεν βρίσκεται εκεί για να κουβαλάει το νερό κανενός Είναι απόλυτα θεμιτές οι φιλοδοξίες οποιουδήποτε, τα κινήματα όμως δεν χρωστούν σε κανέναν. Δεν μπορούμε να ευαγγελιζόμαστε αρχές όπως η ισότητα, η ισοτιμία, η αξιοκρατία και αυτές να μην βρίσκουν εφαρμογή στο κίνημά μας. Δεν συζητάμε καν για περιπτώσεις ιδιοτέλειας, όπου όχι απλά δεν θα πρέπει να επιδοκιμάζονται αλλά τουναντίον να καταδικάζονται απερίφραστα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι τα κινήματα δημιουργούνται για να εκφράζουν τον λαό και τις ανάγκες του και μόνο αυτές.
Δεν πρέπει να φοβόμαστε κανέναν, όσο είμαστε πολλοί, όσο είμαστε Ανεξάρτητοι, όσο είμαστε Έλληνες
Οδηγό μας πρέπει να αποτελεί η φράση του Μαχάτμα Γκάντι «Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς»
Τους Ανεξάρτητους Έλληνες πρώτα μας αγνόησαν, μετά μας κορόιδεψαν, μετά μας πολέμησαν, μένει μόνο να νικήσουμε.

Σχόλια