Πλήρης δικαίωση Καμμένου δια στόματος κκ. Παπούλια

O διάλογος του αξιότιμου κκ Προέδρου της Δημοκρατίας με την κ. Παπαρήγα επιβεβαιώνει πλήρως τον Πάνο Καμμένο.
Απαιτείται άμεσα η παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων γιατί δεν μπορεί να παίζουν με τους θεσμούς.. 

Διαβάστε απόσπασμα από τα πρακτικά της συνάντησης της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα στις 13.05.2012.


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ζήτησα από τον κύριο Πρωθυπουργό να μου στείλει ένα χαρτί για το πού βρίσκονται τα οικονομικά. Το θεωρώ ένα πολύ καλό χαρτί. Το έστειλε για προσωπική μου χρήση, αλλά θεώρησα ότι αξίζει τον κόπο οι Αρχηγοί των Κομμάτων να το διαβάσουν και να έχουν μία ενημέρωση. Γι’ αυτό το λόγο το έδωσε στην σημερινή πρώτη σύσκεψη που είχα και το διάβασαν οι Αρχηγοί. Θα ήθελα να το δείτε και να το διαβάσετε και εσείς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Εγώ όμως αυτό δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Όχι. Το έστειλε για δική μου προσωπική χρήση.


...........

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ένα δεύτερο χαρτί που θέλω να σας εγχειρίσω και μου το άφησε ο κ. Καμμένος, είναι οι θέσεις του Κόμματος του κ. Καμμένου. Με παρακάλεσε να το παραδώσω στους πολιτικούς Αρχηγούς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Την απάντησή μας την ξέρει.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Είναι οι επτά όροι του κ. Καμμένου.


Όπως διαπιστώσατε ο κ. Παπούλιας στην συνάντησή του με την κ. Παπαρήγα μιλάει καθαρά για τους επτά όρους του Καμμένου και τίποτα άλλο...
Ούτε για plan B, ούτε για υπουργεία ούτε για τίποτα... 

Διαβάστε εδώ και τι ακριβώς διεμήφθη την ίδια ημέρα λίγες ώρες πριν μεταξύ του κ. Παπούλια και του Πάνου Καμμένου για τα επτά σημεία
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): .....Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας εκθέσω τις επτά βασικές πολιτικές θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίες εμείς θεωρούμε ότι είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση από εδώ και πέρα και θα ήθελα να σας παρακαλέσω, βάσει του εθνικού σας ρόλου, να τις διαβιβάσετε στους υπόλοιπους πολιτικούς Αρχηγούς. Από τη στιγμή που θα υπάρχει συμφωνία, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε στη συμμετοχή μας σε αυτήν την κυβέρνηση, στη στήριξή μας σε αυτήν την κυβέρνηση με οποιονδήποτε τρόπο.
Καταρχήν, θέλω να σας πω ότι όλα αυτά προκύπτουν από την ιδρυτική μας διακήρυξη και έχουμε την εντολή του ελληνικού λαού να το πράξουμε.
Το πρώτο είναι η άμεση ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας σε όλη την Επικράτεια και σε πλήρες εύρος.
Δεύτερον, η άμεση ανάληψη του καταστατικού ελέγχου και της μετοχικής πλειοψηφίας της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτό το δεύτερο σημείο το θεωρούμε απολύτως απαραίτητο, διότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ουσιαστικά εκείνη η οποία έχει υπογράψει μαζί με τους δανειστές τις συμβάσεις δανεισμού. Δεν μπορεί, λοιπόν, η Τράπεζα της Ελλάδος να βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών και μάλιστα μη Ελλήνων.
Η τρίτη πολιτική θέση και προϋπόθεση είναι η συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους της χώρας από το 1974 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος της πρώτης δανειακής σύμβασης, του PSI και της δεύτερης δανειακής σύμβασης.
Η τέταρτη βασική πολιτική θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων επί τη βάσει των αρχών που καθορίζονται στις ευρωπαϊκές συνθήκες.
Η πέμπτη θέση είναι η ομόφωνη διακομματική πρόταση αναθεωρήσεως του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών με
6 άμεση εφαρμογή ήδη από την πρώτη συνεδρίαση της Βουλής και έλεγχος του «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων από το 1974 και μέχρι σήμερα, με άμεση απόδοση ευθυνών. Η ατιμωρησία, κύριε Πρόεδρε, έχει οδηγήσει σε αναξιοπιστία πλέον των πολιτικών εκ μέρους των πολιτών. Είναι θέμα δημοκρατίας και όπως είχα την τύχη να σας πω την ημέρα που συναντηθήκαμε για τη δημιουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για εμάς είναι το βασικότερο θέμα, η απόσταση πλέον μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της πολιτικής εκπροσωπήσεως.
Το έκτο θέμα, που για εμάς είναι βασική πολιτική θέση, είναι η ενημέρωση του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας σχετικά με τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι και σήμερα, με παράλληλη αποδέσμευση όλων των εγγράφων, συμφωνιών και τυχόν κρυφών πρωτοκόλλων που έχουν συμφωνηθεί ή υπογραφεί από μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων.
Έβδομον, η εξάντληση του συνόλου των νομικών, πολιτικών και άλλων εργαλείων για την είσπραξη του συνόλου των οφειλών της Γερμανίας από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εννοώ τις πολεμικές αποζημιώσεις, τα δάνεια, όπως επίσης και τις ζημιές που έχουν γίνει σε εγκαταστάσεις και σε ανθρώπινο δυναμικό.
Αυτές είναι οι προϋποθέσεις, κύριε Πρόεδρε, με τις οποίες είμαστε διατεθειμένοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να συμμετέχουμε σε περαιτέρω διάλογο με τους υπολοίπους Αρχηγούς κομμάτων.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Μπορώ να έχω αυτόν τον κατάλογο των προτάσεών σας;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Ευχαρίστως να τον δώσω στη Γραμματεία σας σε μία επιστολή.....


Υ.Γ
Τα πλήρη πρακτικά Καμμένος και  Παπαρήγα
Το υπόψη άρθρο είχε δημοσιευθεί την Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 exomatiakaivlepo

Σχόλια

  1. Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΞΗ ....ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΆ.ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιγράφω από τα πρακτικά (σελ13)
    http://www.scribd.com/doc/93666273/praktika-REcVT

    "ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της ΝΔ): .....
    Θα ήθελα παρόλα αυτά να προσθέσω κάτι, το οποίο περιήλθε στα χέρια μου και σε γνώση μου χθες βράδυ, όταν μου στείλατε κάτι που σας έδωσε ο κ. Καμμένος ως άποψη.
    ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ : Ναι.
    ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ :
    Είναιένα πλάνο το οποίο έχει –το ονομάζει «Σενάριο Β’» στο δικό του πλάνο που ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει μια βάση να στήριζε εκείνος τουλάχιστον μια τέτοια πρόταση. Αυτός λέει ότι και να μη δεχθεί κάποιος και τα επτά σημεία της πρότασής του πολλά από τα οποία δεν έχω κανένα πρόβλημα να δεχθώ στο μέτρο που η χώρα αντιμετωπίζει υπαρκτό και άμεσο κίνδυνο με τα όσα συμβαίνουν, εθνικής ασφάλειας, για παράδειγμα λέει για άμεση και άτακτη χρεοκοπία, λέει για κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, δυσμενείςεξελίξεις στα εθνικά θέματα, μπορούμε να τα δεχθούμε όλα αυτά σε μια τέτοια περίπτωση ο ίδιος θα μπορούσε να δώσει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μια ανοχή με το κόμμα του.Ως εκ τούτου θα σας παρακαλούσα, αν είναι δυνατόν, να τον καλούσατε για να μαθαίναμε αν αυτό ισχύει. Διότι σας έκανε αυτή την
    πρόταση, αλλά δεν νομίζω ότι έχει βγει στον κόσμο αντίστοιχα η γνώση ύπαρξης μιας τέτοιας πρότασης. Απλώς το βάζω επιπλέον στη συζήτηση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι η θέση μου είναι ξεκάθαρη.Θεωρώ ότι είναι η ευκαιρία
    ......
    ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ : Το λόγο έχειο κ. Βενιζέλος."

    Δεν βλέπω καμμία μα καμία αντίδραση για το plan B.

    Ελπίζω αφενός το σχόλιο να μην λογοκριθεί, όπως συνηθίζεται στο παρόν κομματικό μπλογκ, αφετέρου να έχω την απόψη επί αυτού από τον διαχειριστή του μπλογκ που ολως τυχαία είναι και πολιτευτής των ΑΝΕΛ .....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτέθηκες αγαπητέ...
      Ο πρόεδρος είπε απλά ένα ΝΑΙ, όπως λέμε συνεχίστε.
      Όλα τα άλλα τα είπε ο Σαμαράς σε έναν ατελείωτο μονόλογο.....
      Απλό και κατανοητό.
      Ο νοών νοείτο
      Το plan B εκτός από τον κ. Σαμαρά δεν αναφέρεται από κανέναν άλλον πολιτικό στα πρακτικά...και δεν υπάρχει πουθενά σε όλα τα πρακτικά η παραμικρή μνεία για non paper.
      Το ότι o κ. Παπούλιας δεν το ανέφερε (το non paper) στην κ. Παπαρήγα, αφού τις είπε ΜΟΝΟ ότι θα σας εγχειρίσω τους επτά όρους του κ. Καμμένου, δεν το αναφέρεις...Γιατί δεν σε συμφέρει. Γιατί δεν τις είπε για παράειγμα, παράλληλα θέλω να σας δώσω και ένα άλλο χαρτί του κ. Καμμένου???
      Δεν το είδες αυτό γιατί δεν σε συμφέρει..
      Άξιος ο μισθός σου . Η προσπάθεια σου θα ανταμειφθεί δεόντως αν δεν έχει ήδη ανταμειφθεί.
      Ναι είμαι πολιτευτής με τους Ανεξάρτητους και είμαι περήφανος αγαπητέ Adler ή όπως αλλιώς σε λένε..
      Πάρε τώρα τηλέφωνο στην Συγγρού να τους πεις ότι αποστολή εξετελέσθη..

      Διαγραφή
    2. Αυτό είναι το ήθος σου ? Να βρίζεις και να κατηγορείς σαν πουλημένο όποιον έχει μια διαφορετική απόψη από εσενα ?
      Απαιτώ να ανακαλέσεις οσο αναφέρεις εις βάρος μου άμεσα ....

      Διαγραφή
    3. Όποιος γνωρίζει ανάγνωση και καταλαβαίνει τι διαβάζει, εύκολα αντιλαμβάνεται οτι αν δεν ήταν σε γνώση το plan Β που αναφέρεται, θα υπήρχε και αντίστοιχη αντίδραση.
      ΥΓ Περιμένω να ανακαλέσεις αυτά που έγραψες περί πουλημένου

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Καλημέρα,
      Ούτε πουλημένο σε είπα ούτε σε έβρισα...ως εκ τούτου δεν ανακαλώ τίποτα.
      Εσύ με έβρισες σε άλλο σου σχόλιο που προφανώς δεν ανήρτησα.
      Καλημέρα και να είσαι καλά.
      Σου θυμίζω :
      "Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας."

      Διαγραφή
  3. http://www.enikos.gr/politics/105049,Mhnysh_Manwlh_se_Kammeno_.html
    Τα ίδια μου είπες και εσύ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.