«Πολιτικός είναι κάποιος που είναι πάντα έτοιμος να θυσιάσει τη ζωή σας για την πατρίδα του»

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Στο έπος της Ιλιάδας ο μεγάλος ποιητής της αρχαιότητας, Όμηρος αναφέρει: «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης». Πολλά χρόνια αργότερα, ένας άλλος αρχαίος τραγικός ποιητής, ο Αισχύλος αναφέρει στην τραγωδία “Πέρσαι”: «Ω παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ΄ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών».
Οι παραινέσεις αυτές των αρχαίων μας τραγικών ποιητών, είναι διαχρονικές και μας ακολουθούν μέχρι τις ημέρες μας σε περιόδους ειρήνης αλλά και πολέμου.
Προκειμένου, όμως, η πατρίδα μας να είναι αξιόμαχη προς κάθε ξένη επεκτατική επιβολή, θα πρέπει εν καιρώ ειρήνης, όλοι οι άρρενες της χώρας μας να εκτελούν ευχάριστα την υπέρτατη υποχρέωση προς την πατρίδα, που δεν είναι άλλη από την υπηρέτηση της στρατιωτικής θητείας. Με τη στράτευση οι νέοι μας εντάσσονται σε νέες σκληρές συνθήκες ζωής, σε σχέση με αυτές που μέχρι τότε είχαν συνηθίσει, αλλά επιπλέον εκπαιδεύονται στα οπλικά συστήματα για να μπορούν, όποτε απαιτηθεί να φυλάξουν τις “Θερμοπύλες”, προστατεύοντας την εδαφική μας ακεραιότητα. Ταυτόχρονα, στο στρατό οι νέοι της Ελλάδος μας, “οπλίζονται” με αγάπη και αφοσίωση προς τα ιδανικά της πατρίδος.
Σήμερα στην Ελλάδα της εξαθλίωσης, από τα συνεχή μνημόνια της υποδούλωσης, ένα από τα θύματά της οικονομικής κρίσης είναι και ο περιορισμός του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Περικόπτονται αμυντικές δαπάνες που προορίζονταν για αγορά πολεμικού υλικού, όπως, επίσης περικόπτονται δραστικά οι μισθοί των μονίμων του στρατεύματος με αποτέλεσμα να έχει καταρρακωθεί η ψυχολογία τους.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, δημοσιοποιήθηκε και η νέα παράλογη απαίτηση της τρόικας για την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στη χώρα μας. Θέση, στο ζήτημα, πήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα είναι και θα παραμείνει υποχρεωτική. Ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση συζήτησε τέτοιο θέμα και ουδέποτε πρόκειται να το συζητήσει».
Αυτή η δήλωση του κ. Υπουργού με καλύπτει απόλυτα. Όμως, μου προκαλεί εύλογο ερώτημα. Είναι για όλους τους Έλληνες υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία;
Επί ένα εικοσαήμερο, σε κάθε φύλλο της, η καθημερινή εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», αναφέρει σε πλαίσιο με τη φωτογραφία του κ. Παναγιωτόπουλου: «Πάνο αφού δεν θυμάσαι αν στρατεύθηκες μήπως θυμάσαι γιατί ΔΕΝ στρατεύθηκες;». Στο δε φύλλο της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου 2012, αναφέρει επιπλέον: «….και προ πάντων τον Πάνο του! Γιατί είναι ο ίδιος που έκανε την πάπια για τους ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΣ, που πλήρωσαν για να βγουν Ι5 και να μην υπηρετήσουν…Ντροπή!».
Το παραπάνω πολύ σοβαρό θέμα, επίσης αναδεικνύει την ίδια ημέρα ο “Σαμαρικός” ισότοπος “politiko safarihttp://politikosafari.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1277.html, συνδυάζοντάς το με ένα ακόμη θέμα στράτευσης, δηλαδή, του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Κωστή Αϊβαλιώτη.
Στη συγκεκριμένη ανάρτηση γίνεται αναφορά για σκηνοθετημένη κωλυσιεργία από τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, «που ενώ έχει στο συρτάρι του από τις 29 Αυγούστου την εισήγηση του ΓΕΕΘΑ, ως και της νομικής του υπηρεσίας, για τη στράτευση του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτη, ακόμη δεν υπογράφει και προσπαθεί να περάσει ο μήνας Δεκέμβριος, οπότε θα αποφύγει πάλι ο Αϊβαλιώτης τη στράτευση αφού θα έχει συμπληρώσει το 44ο έτος της ηλικίας του». Σε άλλο σημείο της ανάρτησης, “το πολιτικό σαφάρι” αναδημοσιεύει ανάρτηση του κ. Αϊβαλιώτη στο Facebook του, όπου λέει τα εξής: «Θα τρελαθούμε τελείως! Χρειάζεται να ρωτώ συνεχώς αν η στρατολογία ήλεγξε-ως όφειλε-τους φακέλους στρατολογίας των αστράτευτων υπουργών; Δηλαδή τι πρέπει να γίνει, να ξαναπάμε εμείς ως εθελοντές στο στρατό για να καλύψουμε τα κενά που δημιούργησαν οι αστράτευτοι υπουργοί;;;». Καταλήγει το πολιτικό σαφάρι με τον εξής σαφέστατο υπαινιγμό: «Θα “εκβιασθεί ” ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα ενδώσει στον …“εκβιασμό” Αϊβαλιώτη. ;;; Είναι δυνατόν.;;;».
Όλα τα παραπάνω, εάν είναι αληθή, θα πρέπει να μας προβληματίσουν πάρα μα πάρα πολύ και τα ερωτήματα που τίθενται είναι αμείλικτα και θα όφειλαν να απαντηθούν από τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, γιατί τα ζητήματα που ενσκήπτουν δεν είναι μόνο ουσιαστικά αλλά και ηθικά. Είναι υποχρέωση του κάθε πολιτικού προσώπου και κυρίως του υπουργού Εθνικής Αμύνης, να απαντήσει στον Ελληνικό λαό, εάν στρατεύτηκε και εάν όχι γιατί; Είναι υποχρέωσή του να απαντήσει προς την νεολαία που υποχρεωτικά στρατεύεται προκειμένου να υπηρετήσει την πατρίδα. Είναι υποχρέωσή του να απαντήσει τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση στρατεύσεως του Κ. Αϊβαλιώτη, ο οποίος υπήρξε βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου. Είναι υποχρέωσή του να απαντήσει, πως πράγματι η υποχρεωτική θητεία αφορά σε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο στα «κορόιδα» (ο υπογράφων υπηρέτησε 31 μήνες στο Πυροβολικό).
Τα αμείλικτα ερωτήματά μου, ενισχύονται από την ερώτηση που κατέθεσε την 24η Οκτωβρίου 2012, στους υπουργούς Εθνικής Αμύνης, κ. Παναγιωτόπουλο και Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη, η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με θέμα: «Νέα υπόθεση εξαφάνισης στρατολογικού φακέλου». Στην ερώτηση μεταξύ των άλλων πολύ σκληρών αναφέρονται: «…την περίοδο εκείνη, και αφού ξέσπασε σκάνδαλο μετά τις αποκαλύψεις των ΜΜΕ ότι το τότε μέλος του κοινοβουλίου (σημ. Αϊβαλιώτης) απέφευγε για χρόνια παράνομα την στράτευση, ο στρατολογικός φάκελος του συγκεκριμένου ατόμου αναζητήθηκε αλλά διαπιστώθηκε πως είχε εξαφανιστεί! Η επίσημη δικαιολογία που δόθηκε από την τότε πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ήταν ότι ο φάκελος είχε «καταστραφεί» επί ΝΔ. Εξ αυτού δήθεν του λόγου όχι μόνο δεν του επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις αλλά ο τότε Βουλευτής έκανε θητεία μόλις 45 μερών εκμεταλλευόμενος την εντολή του νεοδημοκράτη ΥΕΘΑ να μειωθεί η παραμονή του στο Στρατό στο ελάχιστο και τελικά να επιτραπεί η εξαγορά του μεγαλύτερου μέρους της θητείας από τον ενδιαφερόμενο! Σήμερα, πάλι με πολιτική ηγεσία ΝΔ στο ΥΠΕΘΑ, παρατηρείται το ίδιο ακριβώς φαινόμενο. Μετά από σειρά πρόσφατων δημοσιευμάτων της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (βλ. ενδεικτικά φύλλο στις 7-1-12) αποκαλύφθηκε πως τα έγγραφα του στρατολογικού φακέλου του τέως Βουλευτή Κ .Αϊβαλιώτη τα οποία είχαν δήθεν καταστραφεί στην πραγματικότητα υπήρχαν και μάλιστα περιήλθαν εκ νέου στα χέρια αρμοδίων αρχών που τα είχαν «χάσει». Από τα έγγραφα αυτά, τα οποία δημοσιεύθηκαν και στο διαδίκτυο (βλ. ενδεικτικά http:www.koutipandoras.gr/p19242,αποδεικνύεται όχι μόνο ότι ο Κ. Αϊβαλιώτης ενέπαιζε για χρόνια τις Αρχές επικαλούμενος ψευδώς την ιδιότητα του «υπαλλήλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αλλά ότι χρησιμοποίησε πλαστές βεβαιώσεις με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου F. BARRET προκειμένου να αποφύγει την στράτευση. Αν και τα «εξαφανισμένα» αυτά έγγραφα ξαναβρέθηκαν στα χέρια των αρμοδίων του ΥΠΕΘΑ πριν από αρκετούς μήνες, κατά σύμπτωση πάλι επί Υπουργίας στελέχους της ΝΔ η ποινική πλέον αλλά και στρατολογική υπόθεση δεν προχώρησε για 2η φορά, όχι όμως με υπαιτιότητα της υπηρεσίας όπως διαβεβαιώνουν πηγές που μιλούν για «εξαφάνιση» του φακέλου στα ανώτατα επίπεδα. Έτσι, στις 6/9/2012 εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία να ανευρεθεί ο εκ νέου «εξαφανισμένος φάκελος στο ΥΠΕΘΑ που περιέχει όλα τα κρίσιμα έγγραφα της υπόθεσης του τέως Βουλευτή Κ .Αϊβαλιώτη… ».
Δείτε και την απάντηση “Πόντιου Πιλάτου” του ΥΠΕΘΑ στην ερώτηση της κ. Χρυσοβελώνη, την 16η Νοεμβρίου 2012; «…Σε ότι αφορά στους χειρισμούς που έχουν γίνει και γίνονται από την παρούσα Πολιτική Ηγεσία για όλα τα στρατολογικά θέματα, ακολουθούνται κατά γράμμα οι κείμενες διατάξεις περί στρατολογίας στο ακέραιο η υφιστάμενη νομοθεσία για όλους τους Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως ιδιότητας ή πολιτικής προέλευσης. Εννοείται ότι όλα αυτά ισχύουν και εφαρμόζονται και για την περίπτωση του πρώην βουλευτή Κ.Α….».
Συμπερασματικά, κ. Πρωθυπουργέ, επειδή οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και ο Υπουργός σας μέχρι αυτή τη στιγμή δεν απαντά σε κανένα από τα δυο προκύπτοντα ζητήματα, έχετε υποχρέωση να εξετάσετε τις παραμέτρους των και να τα ξεκαθαρίσετε. Εάν δε, προκύψουν ευθύνες, τότε να τις επιμερίσετε όπου υπάρχουν. Είτε πολιτικές, είτε ποινικές!
Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή δεν λάβετε θέση, θα επαληθευθεί η Αμερικανίδα ηθοποιός Τexas Guinan, η οποία είχε πει: «Πολιτικός είναι κάποιος που είναι πάντα έτοιμος να θυσιάσει τη ζωή σας για την πατρίδα του».

Σχόλια