«ΟΧΙ ΣΤΗ ΕΟΖ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΟΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣ»

«ΠΡΕΠΕΙ ΜΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ 3.000 ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΑ
15.000.000 ΕΥΡΩ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΔΩ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ»
«ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΦΕΡΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΟΜΙΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΞΥΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 150.000 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ»
Ολοκληρώθηκε απόψε η επίσκεψη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.
Και στις δύο πρωτεύουσες των ακριτικών νομών είχε πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις με τους Δημάρχους, Προέδρους Φορέων και εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων.


Ειδικότερα στην Ξάνθη ο Τέρενς Κουίκ κατέγραψε, μεταξύ άλλων, τα εξής προβλήματα που του τέθηκαν υπόψη για κοινοβουλευτική διαχείριση:

1.Πάταξη του παραεμπορίου από τη Βουλγαρία η οποία αποτιμάται από το Επιμελητήριο Ξάνθης σε 250 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε βάρος της τοπικής οικονομίας.

Μόνο στο εμπόριο ξυλείας καταγράφονται οι εισαγωγές ύψους 160.000 ευρώ την ημέρα, επί 9 μήνες στο κάθε ημερολογιακό έτος. Σε αυτές τις εισαγωγές θα πρέπει να υπολογιστούν τριπλάσιες ποσότητες που περνούν παράνομα τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης του καυσόξυλου λόγω της απαγορευτικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Σε αυτό το παραεμπόριο που αφορά όχι μόνο την ξυλεία, αλλά κάθε λογής εμπορεύσιμο προϊόν το οποίο κατακλύζει την ξανθιώτικη αγορά, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, σημαντικό ρόλο παίζει η έλλειψη επιτήρησης της Πύλης Εισόδου στον Άγιο Κωνσταντίνο, την οποία επιτηρεί ένας και μόνο αστυνομικός υπάλληλος, ο οποίος τις περισσότερες φορές, επειδή δεν έχει ούτε οίκημα για να στεγάζεται, «φιλοξενείται» στις σύγχρονες συνοριακές εγκαταστάσεις που έχουν οι Βούλγαροι από τη δική τους πλευρά!!!

2.Φέτος η Ξάνθη κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ στα λουκέτα των καταστημάτων, με το εμπόριο να σημειώνει πτώση 50% σε σχέση με την κίνηση του 2011 η οποία ήταν 40% κάτω από την κίνηση του 2010!

3.Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος του νομού Ξάνθης ζητά άμεση ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους στις Εφορίες με τουλάχιστον 96 δόσεις, οι οποίες θα πρέπει να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο στις περιπτώσεις όπου τρέχουν παράλληλα και ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς Ταμεία και Τράπεζες.

4.Η Ξάνθη να αποκτήσει πρόσβαση στο φυσικό αέριο την οποία αρνείται ο κρατικός σχεδιασμός, παρ’ όλο που από το νομό περνούν δύο αγωγοί φυσικού αερίου.

5.Επανασχεδιασμός εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού του τρόπου με τον οποίο η ΑΕΠΙ, συμπεριφερόμενη ως κράτος εν κράτει, εισπράττει τα πνευματικά δικαιώματα.

6.Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων του νομού, καθώς λειτουργούν με 75 άτομα λιγότερα από όσο προβλέπει το οργανόγραμμα, το οποίο μάλιστα, έχει εκπονηθεί με τις ανάγκες του 1980!

7.Επίλυση του ζωτικού προβλήματος της θέρμανσης των σχολείων, τα οποία λειτουργούν αυτή την εποχή με τους καυστήρες να ανοικτούς το μάξιμουμ δύο ώρες την ημέρα.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επισκέφθηκε επίσης το Μητροπολίτη Ξάνθης και στη συνέχεια περπάτησε τόσο στο ανοιχτό παζάρι της Κομοτηνής, όσο και στην κλειστή δημοτική αγορά, συνομιλώντας με εμπόρους και πολίτες, εισπράττοντας την πλήρη απελπισία όλων για την μηδενική οικονομική κατάσταση που βιώνουν.

Αργά το μεσημέρι, με το Δήμαρχο και τους φορείς της πόλης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συναντήθηκε και στην Κομοτηνή, όπου είχε και πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση από τον Πρόεδρο του τοπικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Νίκο Παπαθανασίου.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν τα εξής:

1.Η αξιοποίηση της παράκτιας ζώνης του νομού Ροδόπης με τουριστικές δραστηριότητες, με δεδομένο ότι με το άνοιγμα των συνόρων με τη Βουλγαρία, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ισχυρό ρεύμα τουριστών που «διψούν» για θάλασσα. Σύμφωνα πάντα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Νίκο Παπαθανασίου, ένα από τα σημαντικά έργα είναι και ο παράκτιος οδικός άξονας.

2.Ο δοκιμαζόμενος επιχειρηματικός κόσμος και κυρίως οι καταστηματάρχες, ζητούν διαχωρισμό καταβολής των ασφαλιστικών τους εισφορών στο κομμάτι Υγείας, από το κομμάτι της συνταξιοδότησης. Όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, το πάγωμα της αγοράς που επέφερε μηδέν έσοδα στους υπόχρεους ασφαλιστικών εισφορών, επέφερε και τη στέρησή τους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω αδυναμίας καταβολής των διμηνιαίων εισφορών τους.

«Τουλάχιστον να μπορούμε να πληρώνουμε μόνο το κομμάτι της Υγείας», τονίστηκε στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

3.Άμεση αποδοχή των μετατάξεων που ζητούν οι υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι βρίσκονται στις λίστες διαθεσιμότητας-απόλυσης, σε υπηρεσίες που έχουν κενά προσωπικού.

4.Απόδοση στην τοπική αυτοδιοίκηση των πόρων που με βάση του νόμου δικαιούνται από το ΦΠΑ, την φορολογία ακίνητης περιουσίας και τον φόρο φυσικών προσώπων που παρακρατούνται από τις οικείες Εφορίες του νομού.

Σημειώνεται ότι οι φόροι αυτοί δεν αποδίδονται στο ποσοστό που αναλογεί στους ΟΤΑ, διότι βάσει των Μνημονίων, προτεραιότητα στην είσπραξη έχουν οι τοκογλύφοι δανειστές.

5. Άρση της άδειας λειτουργίας των χρυσορυχείων που δόθηκαν σε δύο εταιρίες, καθώς, όπως καταγγέλθηκε, «η περιεκτικότητα του χρυσού είναι ελάχιστη και ανακτάται με τη χρήση κυανίου!»

Επίσης έγινε γνωστό, ότι παρ' όλο που η περιοχή έχει πολύ σημαντική αρχαιολογική σημασία και ιστορία, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, εξέδωσε αιφνιδιαστικά απόφαση με την οποία επιτρέπει την εξόρυξη χρυσού από τις συγκεκριμένες εταιρίες.

Τόσο στην Ξάνθη όσο και στην Κομοτηνή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ διερεύνησε και το θέμα της δράσης του Τουρκικού Προξενείου, οι οποίες έχουν ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ο Τέρενς Κουίκ μεταξύ άλλων έκανε και την εξής δήλωση:

«Είναι η πολλοστή φορά που έρχομαι στη Θράκη διότι εμάς, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, μας απασχολούν και τα σχέδια της Άγκυρας και τα γερμανοτουρκικά σχέδια για δημιουργία ΕΟΖ.

Για το μείζον ζήτημα των αντεθνικών σχεδίων της Άγκυρας σε αυτή εδώ την ακριτική περιοχή, υπάρχει μία και μόνο απάντηση: πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στη δράση των 3.000 Τούρκων πρακτόρων κάθε μορφής, που έχουν διεισδύσει ακόμα και στους χώρους της Παιδείας, με πακτωλό χρημάτων που διαχειρίζεται το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και ο οποίος υπολογίζεται σε πάνω από 15.000.000 ευρώ το χρόνο.

Όπως έχει επανειλημμένα διακηρύξει ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παρακολουθούν συνεχώς πολύ στενά τις «επιχειρήσεις» του Τουρκικού Προξενείου και φυσικά θα αντιτίθενται κατηγορηματικά στην «κοσοβοποίηση» της Θράκης με την ΕΟΖ που επιδιώκουν οι τράπεζες της Μέρκελ σε συνεργασία με Τούρκους επιχειρηματίες και με την ενθάρρυνση της ελληνικής μνημονιακής συγκυβέρνησης».

Σε όλες τις συναντήσεις του σε Ξάνθη και Κομοτηνή ο Τέρενς Κουίκ συνοδευόταν από τους Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος των δύο νομών.

Αύριο, μαζί με το Βουλευτή Έβρου Μαρίνο Ουζουνίδη, Πολιτευτές και μέλη της τοπικής Συντονιστικής θα περιοδεύσουν το νομό Έβρου, φθάνοντας μέχρι το Φυλάκιο στο Τριεθνές στα Βορειοανατολικά Σύνορα του νομού.




Σχόλια