Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Εξακολουθεί να κρύβεται ο κ. Σαμαράς για τα Σκόπια»

Για φυγομαχία στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κατηγορούν εκ νέου τον Πρωθυπουργό οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, τονίζοντας με νόημα πως ο τελευταίος που μπορεί να απευθύνει μομφές ή υπαινιγμούς για τη στάση του κόμματος στο Σκοπιανό, είναι ο κ. Σαμαράς.
   Αφορμή αποτέλεσε η ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργου Μουρούτη, στο twitter στην οποία ανεφέρε τα εξής :
«Εφυγαν οι δεξιόστροφοι στους Ανεξάρτητους Ελληνες και έμειναν μόνον οι προσανατολισμένοι προς ΣΥΡΙΖΑ, έτσι εξηγείται η απροθυμία τους να εκδώσουν ανακοίνωση για τις δηλώσεις Γαιτάνη ...».
   «Η χθεσινοβραδινή παρέμβαση μέσω social media του επικεφαλής Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου ενισχύει καθοριστικά την επιβεβαίωση της άποψης ότι πίσω από τις αποχωρήσεις από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τις δήθεν πολιτικές καταγγελίες, βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός», υποστηρίζει ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Γιάννης Μοίρας.
   Κατά τ' άλλα, συνεχίζει ο κ. Μοίρας, «ενώ ο κ. Σαμαράς υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται -με όση ισχύ μπορεί να διαθέτει ένας πρωθυπουργός που 'χει παραδώσει σημαντικό μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας- απλά και μόνο την έκταση της χρήσης του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια, ο επικεφαλής Τύπου που έχει ορίσει, καλεί τους Ανεξάρτητους Ελληνες να δώσουμε το δικό μας στίγμα για το Σκοπιανό».
  Ο τελευταίος όμως, που μπορεί να μας απευθύνει μομφές ή υπαινιγμούς, έστω και δια μέσου εκπροσώπου του, υπογραμμίζει το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελληνων, είναι ο κ. Σαμαράς, «ο οποίος ενώ διακήρυσσε ότι έριξε ολόκληρη κυβέρνηση λόγω του Σκοπιανού το 1993, στη συνέχεια στήριξε, μέσω της από κοινού ψήφισης Προέδρου της Δημοκρατίας, μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που έβαλε την υπογραφή της κάτω από την επίσημη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία σε διεθνή ονομασία (ΠΓΔΜ)».
   Στη δήλωσή του ο κ. Μοίρας καλεί τέλος τον Πρωθυπουργό να πάψει να κρύβεται και να προσέλθει στο βήμα της Βουλής προκειμένου να απαντήσει στην σχετική επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, που του έχει υποβάλει συνολικά πέντε φορές ο Πάνος Καμμένος.

Σχόλια