Ανακοίνωση Συντονιστικού Αποστράτων ΕΔ & ΣΑ ν. Λάρισας


Υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της συγκέντρωσης των Αποστράτων των ΕΔ και των ΣΑ Λάρισας, την 10η Δεκεμβρίου 2012, για αποστολή του ψηφίσματος μας σε βουλευτές, υπουργούς και πρωθυπουργό, ενημερώσαμε την Παρασκευή 14-12-2012 με ηλεκτρονική επιστολή όλους τους βουλευτές της Αντιπεριφέρειας Λάρισας, με την οποία ζητούσαμε να συναντηθούμε μαζί τους, όχι για να αποσπάσουμε συμπάθεια και υποσχέσεις, αλλά για να βεβαιωθούμε ότι οι κύριοι βουλευτές θα κατανοήσουν το μέγεθος και το παράλογο της αδικίας, που πρόκειται να συντελεστεί εις βάρος των αποστράτων με τις διπλές και τριπλές μειώσεις των συντάξεων μας. 
1η μείωση αναδρομικά από 1-8-2012 με επανυπολογισμό προς τα κάτω της σύνταξης μας, 2η μείωση από 1-1-2013 όπως και για όλους τους άλλους συνταξιούχους και 3η μείωση για το 2014 αγνώστου ύψους.
Το e-mail στάλθηκε στους Μάξιμο Χαρακόπουλο (ΝΔ), Χρήστο Κέλλα (ΝΔ), Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ), Γελαλή Δημήτριο (ΣΥΡΙΖΑ), Φίλιππα Σαχινίδη (ΠΑΣΟΚ), Θωμά Ψύρρα (ΔΗΜΑΡ), Γεώργιο Λαμπρούλη (ΚΚΕ) και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (ΧΑ). Επικοινώνησαν μαζί μας μόνον ο κ. Κέλλας (συναντηθήκαμε Παρασκευή βράδυ), ο κ. Χαρακόπουλος (συναντηθήκαμε Σάββατο μεσημέρι) και η κ. Διώτη που τη Δευτέρα το πρωί μας ενημέρωσε ότι αδυνατεί να μας συναντήσει λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης (της ευχόμαστε καλή εγκυμοσύνη και υγεία σ’ αυτή και στο μωράκι της). Επανήλθαμε το Σάββατο το απόγευμα και ξαναστείλαμε e-mail στους υπόλοιπους πλην όμως μέχρι και τη Δευτέρα το μεσημέρι, ουδείς ανταποκρίθηκε. Σκεφτήκαμε καλοπροαίρετα πάντα, ότι το Σαββατοκύριακο δεν βλέπουν τα e-mail τους. Αν και ο χρόνος λειτουργεί πλέον εναντίον μας, εμείς εμμένουμε και αναμένουμε τη συνάντηση με τους υπόλοιπους βουλευτές, καθόσον είμαστε πεπεισμένοι ότι ουδείς γνωρίζει το μέγεθος της ασύδοτης νέας αδικίας που θα υποστούν οι απόστρατοι. Καλό είναι να θυμόμαστε πάντως, ότι πέρυσι, τους μόνους βουλευτές, που παρά τις οχλήσεις μας, δεν κατέστη δυνατόν να συναντήσουμε, ήταν ο κ. Σαχινίδης και η κ. Διώτη. Από πληροφορίες μας, η ίδια προσπάθεια ενημέρωσης βουλευτών και υπουργών γίνεται σε πολλά μέρη της Ελλάδος.

Λάρισα, 17-12-2012

Σχόλια