Επιδείνωση του καιρού - Βροχές, χιόνια και κρύο

Αλλάζει από την Πέμπτη ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Η λιακάδα των Χριστουγέννων θα δώσει τη θέση της σε βροχές, καταιγίδες, κρύο και χιόνια, φαινόμενα που -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- θα κρατήσουν μέχρι την Πρωτοχρονιά.
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για τις επόμενες ημέρες
Πέμπτη 27-12-2012:

Καιρός: Τοπικές βροχές στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και κυρίως στη δυτική Ελλάδα όπου στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από μείον 1 (Μακεδονία-Θράκη) έως 18 βαθμούς.


Παρασκευή 28-12-2012:
Καιρός: Στα δυτικά, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της δυτικής χώρας.
Άνεμοι: Στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Σάββατο 29-12-2012:
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες - παράκτιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα που πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα βαθμιαία από το βράδυ στα βόρεια θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί, ενώ στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 βαθμιαία 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση.
Κυριακή 30-12-2012:
Καιρός: Στα βόρεια και το βορειοανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες - παράκτιες περιοχές που βαθμιαία θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τις πρωινες ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Δευτέρα 31-12-2012:
Καιρός: Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.
Τρίτη 01-01-2013 (Πρωτοχρονιά):
Καιρός: Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος και το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχόλια