ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

olympiada 

Διαβάζουμε την είδηση: ( Που αποκάλυψε αυτό εδώ το μπλογκ και το Ολυμπία, αλλά την έκλεψαν όλοι οι δημοσιοκάφροι εν χορώ) «Πρόταση για την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας περιλαμβάνει το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (έχει επικρατήσει να ονομάζεται Έκθεση της Τρόικας), η οποία είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας και φέρει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά το Eurogroup της Δευτέρας.
Η στρατιωτική θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική, απαντούν πηγές το υπουργείου Άμυνας.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα 24, συνοδεία γραφημάτων αναφέρεται στην «συνεισφορά των δαπανών της Άμυνας στη δημοσιονομική προσαρμογή». Η έκθεση σημειώνει ότι τη δεκαετία 2000 – 2009, η Ελλάδα είχε σταθερά το υψηλότερο δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε.
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην εφαρμογή του Μνημονίου που οδήγησε στη μείωση των δαπανών. Η Έκθεση παρουσιάζει το σχέδιο μείωσης των λειτουργικών δαπανών κατά 62% και κατά 41% των μισθών και των συντάξεων των ενόπλων δυνάμεων, για την περίοδο 2009 – 2016.
Η συγκεκριμένη παράγραφος ολοκληρώνεται με την επίμαχη φράση: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών, αλλά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών (e-procurement) και την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας».
Αν και το «υπουργείο» μας λέει ότι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δούμε κάποιες πραγματικότητες που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα.
Πρώτα απ όλα, είναι γεγονός ότι ΔΕΝ κυβερνά Ελληνική Κυβέρνηση αυτό τον τόπο.
Με περίσσιο ΘΡΑΣΟΣ οι «εταίροι» (ες) έχουν χωθεί για τα καλά στα της διακυβέρνησης, ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ, και οι δικοί μας «εκτελούν».
Τι παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια;
Τα σύνορα μας είναι ΔΙΑΤΡΗΤΑ.
Έσπευσαν οι ειδήμονες κυβερνώντες και «ξήλωσαν» την αμυντική γραμμή από ναρκοπέδια, τη στιγμή που ΚΑΝΕΝΑ άλλο κράτος δεν έκανε κάτι παρόμοιο.
Εμείς, ως LARGE κράτος, ως οι κατέχοντες τα πρωτεία στην «ανθρωπιά», ξηλώσαμε τα ναρκοπέδια, κλείσαμε στρατόπεδα και φυλάκια σε σημεία ΚΛΕΙΔΙ, και εξακολουθούμε να κλείνουμε κι άλλα, τη στιγμή που έχουμε σχεδόν καθημερινά ΠΛΗΘΟΣ προκλήσεων από τους «καλούς μας γείτονες» , τη στιγμή που ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ έχουμε «επιδρομές» από κλέφτες σε χωριά των συνόρων (θυμάστε το ρεπορτάζ με τους παππούδες και τις γιαγιάδες που ανέλαβαν μόνοι τους τη φύλαξη τους με κυνηγητικά όπλα;)
Αυτό βέβαια ΔΕΝ ιδρώνει το αυτί των πολιτικών μας.
Χρησιμοποίησαν για πολλά χρόνια τις όποιες αμυντικές δαπάνες για να πλουτίσουν.
Άλλωστε τι εκτίμηση μπορεί να τρέφουν προς το στράτευμα και την ιστορία του τη στιγμή που οι περισσότεροι απ’ αυτούς ΔΕΝ υπηρετήσαν τη θητεία τους ούτε και σαν «βοηθητικοί»;
Να θυμηθούμε παλιά δημοσιεύματα;
Έφτασαν στο σημείο στα πλαίσια των «περικοπών» να υποβαθμίσουν τους αξιωματικούς.
Στο τέλος θα τους δίνουν το μισθό ανειδίκευτου εργάτη, τη στιγμή που για τους πολιτικούς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ, και τα ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.
Αλήθεια, ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ τα τελευταία χρόνια στον τόπο;
Μήπως, λέω, την καταστροφή του;
Να επιστρέψω όμως στην μεθόριο.
Την ζήσαμε ΟΛΟΙ πρόσφατα την αποδυνάμωση των αστικών κέντρων από την αστυνομική φύλαξη προκειμένου να ενισχυθούν τα σύνορα μας για την «αποφυγή εισόδου προσφύγων».
Δεν έφταναν που δεν έφταναν οι αστυνομικοί για την φύλαξη των διαφόρων περιοχών, μειώθηκε κι άλλο ο αριθμός τους με τις αποσπάσεις.
Βέβαια, οι πολιτικοί μας φροντίζουν για την προσωπική τους ασφάλεια.
Την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ασφάλεια του κράτους την έχουν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Πολλά είναι φίλοι μου αυτά που συμβαίνουν και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας.
Είναι πολλά, και δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ.
Μόνο εμείς, ο κοσμάκης ανησυχούμε, γιατί βλέπουμε τι γίνεται.
Αν και το «υπουργείο» όπως ανέφερα πιο πάνω απέκλεισε ενδεχόμενο κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης, να έχουμε το νου μας ε;
Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, και ΔΕΝ κάνουν οι δικοί μας κουμάντο….
Για να μην ξεχνιόμαστε.
Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Σχόλια