Να ενισχυθεί η ελληνική ανταγωνιστικότητα..

Υπέρ της επίδειξης αλληλεγγύης προς την Ελλάδα τάσσεται ο τέως καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.
Η ΕΕ και η Γερμανία θα πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, υποστηρίζει ο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Σε συνέντευξή του προς την Neue Osnabrücker Zeitung, ο σοσιαλδημοκράτης τέως καγκελάριος της Γερμανίας υπογραμμίζει παράλληλα ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και να περιοριστεί ο δημόσιος τομέας.
«Στο βαθμό που αυτό θα συμβεί, δικαίως προσφέρει η Ευρώπη στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο», λέει χαρακτηριστικά ο τέως καγκελάριος. Σύμφωνα με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να υπερασπιστεί ανοιχτά τη βοήθεια προς την Αθήνα. «Θέλω περισσότερη ειλικρίνεια», τόνισε ο κ. Σρέντερ αναφερόμενος στην επιβάρυνση που συνεπάγεται για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας η στήριξη της Ελλάδας.
«Θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής»
Δεν αρκεί ο συντονισμός της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ "Δεν αρκεί ο συντονισμός της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ"
Ο τέως καγκελάριος ζητά από την Άγκελα Μέρκελ να δραστηριοποιηθεί περισσότερο υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. «Δεν αρκεί ο συντονισμός της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», επισημαίνει ο Γκέρχαρντ Σρέντερ και προσθέτει: «Θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής». Ο τέως καγκελάριος εκτιμά ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στην κατεύθυνση αυτή, κυρίως από τη Γερμανία.
Τέλος, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ προειδοποιεί το Παρίσι να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της γαλλικής οικονομίας και να πάρει μέτρα. «Η Γαλλία έχει διαρθρωτικά προβλήματα ανταγωνιστικότητας», υπογραμμίζει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, διευκρινίζοντας ότι κάποιες από τις αποφάσεις που πήρε ο Φρανσουά Ολάντ εκείνος δεν θα τις έπαιρνε. «Στη Γαλλία θα υπερισχύσει η άποψη που λέει ότι δεν μπορεί κανείς να ασκεί πολιτική κόντρα στις οικονομικές αναγκαιότητες», τόνισε χαρακτηριστικά. Deutsche Welle

Σχόλια