Ένταση στη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη

Στο ξενοδοχείο Grand Hotel, στη Θεσσαλονίκη, μίλησε σήμερα το πρωί,  ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στα πλαίσια της πρώτης... συνεδρίασης της Κ.Ο.Ε.Σ. (Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου) Α' και Β' Θεσσαλονίκης.
«Πρέπει να ξαναγίνουμε παράταξη, να ξαναγνωριστούμε με την κοινωνία, να ξαναεκφράσουμε τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου», τόνισε για την πορεία του κόμματος προς το συνέδριο, ενώ επανέλαβε την εκτίμησή του ότι "όταν ανέβει η Ελλάδα θα ανέβει και το ΠΑΣΟΚ".
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για συντηρητισμό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "κάνει λυσσασμένη προσπάθεια για να μην αλλάξει κάτι" και του καταλόγισε "δήθεν αριστερό συντηρητισμό. Τόνισε δε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει και οι πολίτες δεν φεύγουν από τη δημοκρατική παράταξη, αλλά απλώς αποστασιοποιούνται και περιμένουν να δουν τι θα γίνει σε αυτή".

Eιδική μνεία έκανε για τη Χρυσή Αυγή την οποία συνέδεσε ξανά (σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευνάσει τους Εβραίους που ενοχλήθηκαν από τη δήλωσή του για τους "τρείς Εβραίους που ήταν πρώτοι στη λίστα Λαγκάρντ" ), για την οποία είπε ότι "η αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος είναι ουσιαστικά ένα πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία και στην κοινωνική συνοχή".

Μετά την ομιλία του κ. Βενιζέλου πήραν το λόγο στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αλλοι εξέφρασαν αγωνία για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, άλλοι τοποθετήθηκαν αυτοκριτικά και υπήρξε και κριτική στις πολιτικές που ακολούθησε το κόμμα.

Στέλεχος είπε ότι «δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος μας γύρισε την πλάτη, διότι είμαστε και ανήθικοι», σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι «ανήθικος» δεν είναι κάποιος μόνο όταν κλέβει, αλλά και όταν λέει πως οι εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτούνται στα 67 τους χρόνια, αφού ο ίδιος εκτιμά πως ούτε αυτό θα ισχύσει και οι συντάξεις θα δίνονται «μετά θάνατον». 'Ενταση επικράτησε και σε κάποιες περιπτώσεις, όταν δεν άρεσαν σε μερίδα του ακροατηρίου αποστροφές των ομιλητών. Έτσι ορισμένοι από το ακροατήριο αντέδρασαν με φωνές στην ομιλία του πρώην υφυπουργού Λευτέρη Τζιόλα (φωτο).

Σχόλια