Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: ο Πρωθυπουργός διαβάζει τον «Συνταγματολόγο του Ναζισμού» Carl Schmitt περισσότερο κι από τον Λένιν

Σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη τοποθετήθηκε για το θέμα της ηθελημένης αλλοίωσης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου από την Συγκυβέρνηση. Ακολουθούν αποσπάσματα της ομιλίας της:
«Ζούμε περίεργες μέρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ακούσαμε εδώ από τον πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά, να υπερασπίζεται την επαναστατική πρακτική του Λένιν.
Μίλησε από το βήμα της Βουλής για μια δήθεν επαναστατική κυβέρνηση που όπως έλεγε κι ο Λένιν στη Ρωσία «επί χρόνια δεν γινόταν τίποτα και ξαφνικά σε 10 ημέρες γίνονται τα πάντα, η επανάσταση ήλθε και τα αλλάζει όλα»!!!
Κάποιοι ειρωνεύτηκαν τον κ. Σαμαρά ή διασκέδασαν με τις δηλώσεις του. Νομίζω όμως ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Δεν αφορά απλώς την χρησιμοποίηση ενός τσιτάτου του Λένιν για εντυπωσιασμό. Αφορά την πραγματική διολίσθηση της χώρας μας σε ένα ουσιαστικά ανελεύθερο καθεστώς.
Μιλώ για την δήθεν επαναστατική ανακάλυψη του κ. Σαμαρά που αλλάζει το πάντα «μέσα σε 10 ημέρες». Η μέθοδος του είναι απλή: πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κυρώσεις προκάτ νόμων και νομοσχέδια του ενός άρθρου. Εκεί μέσα χωρούν τα πάντα: από άδειες ταξί μέχρι αποκρατικοποιήσεις αξίας δισεκατομμυρίων. Όντως όλα αυτά τα κάνει ο κ. Σαμαράς μέσα σε λίγες μέρες. Μόλις προχθές έβγαλε 2 καινούργιες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για να παρακάμψει τη Βουλή. Έχει όμως σχέση αυτή η μεθόδευση με την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Ή μήπως είναι μια ξεκάθαρη πράξη αλλοίωσης του Δημοκρατικού πολιτεύματος;
Δεν θεωρώ, όπως άλλοι συνάδελφοι, αστεία την επίκληση του Λένιν από τον Πρωθυπουργό. Δεν πιστεύω ότι δεν καταλάβαινε τι έλεγε όταν μίλαγε για «επανάσταση των 10 ημερών». Νομίζω πως όχι μόνο σκέφτεται αλλά προωθεί καθημερινά την παράκαμψη της Βουλής με διαδικασίες αυταρχικές, εκτός κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ίσως διαβάζει περισσότερο κι από τον Λένιν τον «Συνταγματολόγο του Ναζισμού» τον Carl Schmitt που πρωτοεισήγαγε στη νομική θεωρία την έννοια της «πολιτικής κυριαρχίας μέσω της Έκτακτης Ανάγκης».
Αυτό ακριβώς δεν κάνει άραγε κι ο κ. Σαμαράς σήμερα; Προσπαθεί να κυβερνήσει δια διαταγμάτων την χώρα, επικαλούμενος διαρκώς την «έκτακτη ανάγκη». Δεν συζητά πραγματικά νομοσχέδια στη Βουλή επί μήνες, για να έρθει τελικά να περάσει τα Μνημονιακά μέτρα μέσα σε 2 ημέρες, με ένα μόνο άρθρο. Έχει ανοίξει στο Μέγαρο Μαξίμου βιομηχανία παραγωγής πράξεων νομοθετικού περιεχομένου χρησιμοποιώντας το άρθρο 44 παρ.1 του Συντάγματος που μιλά όμως αποκλειστικά για «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης». Η διαρκής επίκληση από την Συγκυβέρνηση «έκτακτων και απρόβλεπτων αναγκών» δυστυχώς παραπέμπει σε ολοκληρωτικές περιόδους της ιστορίας μας. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και εκεί, ποτέ δεν φτάσαμε απότομα. Πάντοτε προηγήθηκε μια φάση διολίσθησης του πολιτεύματος, ευτελισμού και υποβάθμισης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.  
Εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε στην αντιδημοκρατική αυτή κατηφόρα. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι του ευτελισμού της Βουλής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ως κατεξοχήν κοινοβουλευτικό κίνημα, ως ομάδα ελεύθερων και αυτεξούσιων ανθρώπων μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Βουλευτή να αποφασίζει επί της ουσίας και όχι για τον τύπο. Θέλουμε το καταστατικά εγγυημένο δικαίωμα απεριόριστης ελευθερίας γνώμης που απολαμβάνουμε εμείς ως βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να ισχύσει και για τους 300 συναδέλφους μέσα στη Βουλή.
Ο κατήφορος προς ένα καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης στο οποίο μας οδηγεί η Συγκυβέρνηση είναι δυστυχώς πλέον κοντά. Και εσείς κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ που δεν είστε θιασώτες του Ναζισμού, με την αδράνεια και την απουσία σας σπρώχνετε μόνοι τα πράγματα στο χείλος της αβύσσου».  

Σχόλια