Νικολόπουλος: Η Λαγκαρντ ζητά διαγραφή χρέους,η κυβέρνηση αδιαφορεί

Πως είναι δυνατόν όταν η κ. Λαγκαρντ με την επίσημη ιδιότητά της, να ζητάει διαγραφή χρέους, να φθάνει σε σημείο να συγκρούεται με την κυρία Μέρκελ και η Ελληνική κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα.
Τα παρακάτω δήλωσε  η κ. Λαγκαρντ σε διεθνές πρακτορείο.
«Πάντοτε με καθοδηγούν δύο στόχοι: το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα να είναι σταθερό, πειστικό στο σήμερα, βιώσιμο στο αύριο, με ρεαλιστικές ρίζες και όχι βασισμένο σε ευσεβείς πόθους", διεμήνυσε η επικεφαλής του Ταμείου»

Ο επόμενος λογικός συλλογισμός είναι πως, ένα τόσο απλό συμπέρασμα, δεν το συνάγουν  όλοι. Μικροί και μεγάλοι. Πως ας πούμε δεν το βλέπουν οι τρείς της συγκυβέρνησης αλλά ούτε και οι σύμβουλοί  τους . Πως δεν το βλέπει ο Υπουργός Οικονομικών, πως δεν το βλέπουν τα μεγάλα ΜΜΕ και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης.  Δεν είναι δυνατόν όλη η χώρα να λειτουργεί εκτός της κοινής λογικής.

Στην λογική ότι στόχος στην παρούσα φάση δεν είναι να βρεθεί η καλύτερη λύση για την Ελλάδα ώστε να μην χρεοκοπήσει και να βγει από την κρίση. Πριν φτάσουμε εκεί θα πρέπει να επιτευχθεί ένας άλλος στόχος. Κάποιοι να επωφεληθούν από την σημερινή κατάσταση, να κερδίσουν,  ώστε όταν βρεθούμε στην φάση επίτευξης του μεγάλου στόχου της εξόδου από την κρίση, να έχουν τα πάντα στα χέρια τους.Η διαγραφή θα γίνει και θα ζητηθούν ανταλλάγματα. Θα γίνει όταν η χώρα μας θα είναι καλά «δεμένη» νομικά και πολιτικά, όταν η κοινωνία θα είναι εξουθενωμένη, όταν θα έχουμε βυθισθεί στην απελπισία. Δεν θα ζητηθούν πολλά τότε, μόνον ότι μας έχει απομείνει.
Το γιατί όχι τώρα μένει αναπάντητο. Συνεχίζει όμως να υπάρχει. Υπάρχει και είναι  ισχυρό και όσο προσπαθούν να το καταπνίξουν τόσο πιο έντονα θα συνεχίσει να αναφύεται μέχρις ότου …..
Σε επιβεβαίωση των παραπάνω παρακαλώ όσους έχουν  χρόνο και διάθεση να παρακολουθήσουν αυτά που συμβαίνουν και αυτά που θα συμβούν τις επόμενες ημέρες. Η εξαθλίωση των Ελλήνων συνεχίζεται με συνέπεια και μεθοδικό

Σχόλια