Η Ελλάδα θα παρουσιάσει το σχέδιο αποκρατικοποίησης στην Κίνα...

Η ελληνική κυβέρνηση "πάει" στην Κίνα το σχέδιό της για απόκτηση 50 δις ευρώ ($64.74 δισεκατομμύρια) με την ιδιωτικοποίηση μερικών από μέσα της, σε μία προσπάθεια προσέλκυσης «μακροπρόθεσμων επενδυτών», ανέφερε την Πέμπτη ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Σαγκάη, Ευγένιος-Δημήτριος Καλπύρης ένας ελληνικός διπλωμάτης που λέεται την Πέμπτη.
Οι παρατηρήσεις του ήρθαν εν μέσω των μεταδιδόμενων αμφιβολιών σχετικά με.....
την κυβερνητική δυνατότητα να ακολουθήσουν το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, μη υλοποίηση του οποίου θα μπορούσε να αναβάλει την επόμενη βοήθεια.
Μια ομάδα υψηλόβαθμων Ελλήνων ανώτερων υπαλλήλων θα επισκεφτεί τη Σαγκάη στις 30 Νοεμβρίου, ως μέρος του σχεδίου για να προωθηθεί η πώληση των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, στοχεύοντας «να διαλύσουν τις αρνητικές εντυπώσεις με την παρουσίαση της αληθινής οικονομικής δυνατότητας της Ελλάδας», ανέφερε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη.
Το γεγονός θα χρησιμεύσει ως μια σημαντική ευκαιρία για τους Κινέζους επιχειρηματίες να έχουν «ακριβείς πληροφορίες για τις ευκαιρίες επένδυσης στην Ελλάδα, αναδεικνύωντάς την ως ένα αληθινά ελκυστικό προορισμό επένδυσης που οπλίστηκε με ένα φιλικό νομικό πλαίσιο», είπε.
Ο κ. Καλπύρης είπε ότι το σχέδιο ιδιωτικοποίησης δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πιθανή πηγή μετρητών για να γεμίσει τις τρύπες στον προϋπολογισμό.
Η κυβέρνησή του ψάχνει αντ' αυτού τους ανθρώπους που έχουν το κεφάλαιο και που θα είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία και να πραγματοποιήσουν ένα κέρδος στην διαδρομή.

Σχόλια