Υπέγραψαν την οικονομική γενοκτονία των Ελλήνων

Εχθροί της πατρίδος και του λαού όσοι ψήφισαν το Μνημόνιο 3 -  «Βράζει» η κοινωνία που αγωνία για το μέλλον
Με 153 ψήφους «υπέρ» έναντι 128 «κατά» και 18 «παρών», υπερψηφίστηκαν τα μέτρα οικονομικής γενοκτονίας των Ελλήνων. 
Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν με την ψήφο τους την πληβοποίηση του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση Σαμαρά με τον εντολοδόχο τραπεζίτη υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έβαλε το δικό της λιθαράκι στην καταστροφή ενός ολόκληρου Έθνους, θυσιάζοντας στο βωμό της τρόικας χιλιάδες ζωές Ελλήνων.
Η 8η Νοεμβρίου είναι μια διαφορετική μέρα για την Ελλάδα. 
Η πραγματικότητα που μας επιφυλάσσει το Μνημόνιο 3 δεν μοιάζει με εφιαλτικό σενάριο. Είναι εφιάλτης.
Η «Μεγάλη Τετάρτη» για την Ελλάδα θα μείνει στην ιστορία, όπως και οι βουλευτές που είπαν «ναι» στο κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο και συνέβαλαν με την ψήφο τους στην καταδίκη και υποδούλωση της χώρας στους δανειστές.
Οι λέξεις ενδεχομένως να ακούγονται «βαριές» και υπερβολικές. Όταν όμως το μεγάλο ερώτημα που ακούγεται από το στόμα των Ελλήνων είναι «πως θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας», τότε το μόνο που μπορείς να πεις για τους βουλευτές που υπερψήφισαν τα μέτρα είναι «προδότες» και δωσίλογοι».
Εχθροί της Πατρίδος και του λαού, που μέσα σε λίγους μήνες θα δει την ζωή του να αλλάζει δραματικά και το επίπεδο ζωής του να φτάνει στα επίπεδα χωρών του τρίτου κόσμου.
Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Τα μέτρα πέρασαν από το ελληνικό κοινοβούλιο έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση που διήρκεσε πάνω από 14 ώρες και διακόπηκε δυο φορές λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αντισυνταγματικότητας ή μη του πολυνομοσχεδίου, ζήτημα που ήγειρε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και λόγω της έντασης που επικράτησε στους διαδρόμους από την μίνι «εξέγερση» που επεφύλαξαν οι υπάλληλοι της Βουλής λόγω τροποποίησης της τελευταίας στιγμής που επέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, κάτι που κινδύνευσε να τινάξει στον «αέρα» την κρίσιμη διαδικασία.
Η τρικομματική κυβέρνηση πήρε μια πύρρειο νίκη, καθώς υπολόγιζε ότι οι διαρροές θα ήταν λιγότερες (ανέμενε έως και 157 “ναι”), ενώ πλέον η κοινοβουλευτική της δύναμη απομειώθηκε κατά 7 βουλευτές μετά τις διαγραφές στις οποίες προχώρησαν Βενιζέλος και Σαμαράς.
Συγκεκριμένα, εκτός ΠΑΣΟΚ τέθηκαν οι: Μ. Μπόλαρης, Α. Γκερέκου, Μ. Κασσής, Γ. Κουτσούκος, Θ. Παραστατίδης και Κ. Σκανδαλίδης. Εκτός της ΚΟ της ΝΔ ετέθη ο Κ. Κασαπίδης.
Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ τήρησε τη γραμμή της για “παρών”, πλην δύο βουλευτών της (Βουδούρης, Μουτσινάς) που καταψήφισαν το άρθρο. Ο Φ. Κουβέλης δεν απομάκρυνε από τη ΔΗΜΑΡ τους δύο βουλευτές που ψήφισαν εκτός γραμμής.
Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών
«Τα μέτρα είναι τα τελευταία», επανέλαβε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας και τη ρήτρα ισοδυνάμων που υπάρχει στο κείμενο του Μνημονίου. Και διαβεβαίωσε: “Αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές. Αν χρειαστούν πρόσθετα έσοδα, θα προκύψουν από την πάταξη της φοροδιαφυγής”.
«Κάποιοι νομίζουν ότι έχουν το προνόμιο της ευαισθησίας. Τι νομίζουν ότι εμείς δεν πονάμε, ότι εμείς δεν πικραινόμαστε. Σπρώχνουν την κοινωνία σε αβάσταχτο πόνο“, είπε ο Α. Σαμαράς.
«Ξανάρχεστε για να υπερασπιστείτε τα νέα μέτρα και τις περικοπές. Ελπίζουμε να μην σας ξαναδούμε όταν θα έρθετε να φέρετε και άλλα μέτρα. Ελπίζω να σας ξαναδούμε στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε απευθυνόμενος στον Α. Σαμαρά ο Α. Τσίπρας.
Σφοδρή επίθεση στον Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος: «Ο Τσίπρας σκέπτεται με όρους κηδείας γιατί επενδύει προσωπικά στο θάνατο της χώρας”, είπε.
Την πρόταση για μονομερή διαγραφή του χρέους επανέφερε ο Π. Καμμένος.
«Η σταθερή μας θέση στα εργασιακά, μας υπαγορεύει να μην ψηφίσουμε το σχέδιο νόμου και να δηλώσουμε παρών στην ψηφοφορία», δήλωσε ο κ. Φώτης Κουβέλης.
Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, τόνισε ότι το κόμμα του καταψηφίζει τα μέτρα που οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση τον Έλληνα και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν πωλείται.
Για μέτρα που χαρακτηρίζονται από βαρβαρότητα αλλά και για επιλεκτική ευαισθησία που υπάρχει στις πτέρυγες της Βουλής έκανε λόγο η Αλ. Παπαρήγα.
Συνεδρίαση παρωδία
Ήταν μια συνεδρίαση που τα είχε όλα. Ένταση, υψηλούς τόνους,απεργιακές κινητοποιήσεις, διαρροές κατά την ψηφοφορία, διαγραφές, δύο φορές το προεδρείο αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση, ενώ μία βουλευτής σήκωσε την ελληνική σημαία και μία άλλη την σημαία του κόμματός της.
Η απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής διεξήχθη σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους.
Ο Γ. Στουρνάρας, αφού κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ότι αγκάλιασαν μία προνομιούχα ομάδα για κομματικούς λόγους, είπε ότι «υπέδειξαν στη συνδικαλιστική ηγεσία των υπαλλήλων της Βουλής να προχωρήσουν σε απεργία στο ναό της Δημοκρατίας». Ο υπουργός απέσυρε την τροπολογία, λέγοντας ότι αυτή αφορά σε απαίτηση της κοινωνίας και όχι της τρόικας.
Ο Π. Καμμένος, που πήρε το λόγο χαρακτήρισε “διορισμένο υπουργό” τον Γ. Στουρνάρα, καθώς επίσης “υπάλληλο της Goldman Sachs και των τραπεζιτών” και ζήτησε την παραίτηση του.
Η Αλ. Παπαρήγα, αμέσως μετά, τόνισε ότι ο κ. Στουρνάρας έφερε την τροπολογία για να οδηγήσει αλλού την κουβέντα. “Κύριε Στουρνάρα γιατί το φέρατε αυτό σήμερα; Παιχνίδι κάνετε και εσείς, παιχνίδι και η αντιπολίτευση”, είπε.
Ο Π. Λαφαζάνης ζήτησε την παραίτηση Στουρνάρα, ενώ απαντώντας στην κ. Παπαρήγα, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν “κάνει πασαρέλα”.
«Θα προτιμήσετε να γίνετε δωσίλογοι ή θα υποκύψετε στους εκβιασμούς για τη θεσούλα σας; Μαχαιρώνετε σήμερα την Ελλάδα με την ψήφο σας», είπε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μ. Βορίδης, κατηγόρησε για λαϊκισμό το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, καλώντας τους να εξηγήσουν στους διαδηλωτές ότι υπερασπίστηκαν την απόσυρση αυτής της τροπολογίας.
«Να μας πείτε εάν επιθυμείτε οι υπάλληλοι της Βουλής να εξισωθούν με όλους τους υπαλλήλους της χώρας», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μ. Χρυσοχοΐδης, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
newsbomb.gr

Σχόλια