Ο "εξαφανισθείς" διορισμένος Υπουργός

Στο πλαίσιο της επιχειρούμενης, από την κυβέρνηση, κατάργησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η οποία διαφαίνεται οφθαλμοφανώς με ποικίλους τρόπους, ο διορισμένος Υπουργός Οικονομικών, κύριος Ι. Στουρνάρας, αρνείται να δώσει το παρόν στις συζητήσεις των Επίκαιρων Ερωτήσεων στη Βουλή των Ελλήνων.
Συγκεκριμένα, έχει κληθεί, δύο φορές, να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα, για πρώτη φορά στις 23/11/2012, σχετικά με τα «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.». Τόσο στην προαναφερθείσα πρώτη ημερομηνία της συζήτησης, όσο και στην δεύτερη, δηλαδή σήμερα, 30/11/2012, ο Υπουργός δήλωσε κώλυμα και δεν παρέστη.

Με τον ίδιο τρόπο, ο κύριος Υπουργός, δεν απαντάει και στις Ερωτήσεις που καταθέτουμε στο Υπουργείο του. Στις 03/10/2012 κατέθεσα Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων σχετικά με τον «Έλεγχο υπεράκτιων εταιρειών στο Κρανίδι». Στις 12/10/2012 κατέθεσα άλλη ερώτηση «Σχετικά με τον περιορισμό της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς τις καταβαλλόμενες σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων αποζημιώσεις». Καμία από τις δύο ερωτήσεις δεν έχει ακόμα απαντηθεί, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός της Βουλής ορίζει, στο άρθρο 126 παρ. 4, ότι: «Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν γραπτώς στις ερωτήσεις μέσα σε είκοσι πέντε ημέρες από την κατάθεσή τους διαφορετικά, οι απαντήσεις θεωρούνται εκπρόθεσμες.»
Σε ερώτηση, που κατέθεσα στις 4/10/2012, «Σχετικά με την αποκρατικοποίηση του IBC (International Broadcasting Center) και την κατακύρωσή του στην Lamda Developments», ο Υπουργός απάντησε στις 27/11/2012, ενώ, σύμφωμα με τον κανονισμό της Βουλής όφειλε να έχει απαντήσει μέχρι τις 29/10/2012.
Η τακτική που ακολουθεί, ο κύριος Στουρνάρας, υποβαθμίζει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και την ίδια την Βουλευτική ιδιότητα. Με κάθε τρόπο, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί, ούτε την συμμετοχή των βουλευτών στη νομοθετική διαδικασία αλλά ούτε και τον έλεγχο, που οι βουλευτές οφείλουν να ασκούν, στους κυβερνώντες. Τούτο δε, υπό την ανοχή του Πρωθυπουργού, που δεν αντιδρά, γιατί είναι εντολοδόχος, υποταγμένος και πανικόβλητος.
Οι Ανεξάρτητοι ‘Έλληνες, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για την διασφάλιση της επιβίωσης των δημοκρατικών διαδικασιών. Η ως άνω Επίκαιρη Ερώτηση κατατέθηκε εκ νέου. Ο κύριος Στουρνάρας καλείται τώρα να παραστεί στο κοινοβούλιο στις 06/12/2012 και να δώσει απαντήσεις. Αν, φυσικά, του το επιτρέψουν οι συνθήκες υπό τις οποίες διάγει την «υπουργία» του.

30/10/2012    
Βασίλειος Καπερνάρος
Βουλευτής Β΄ Αθηνών
Ανεξάρτητοι Έλληνες

Σχόλια