«Γιατί κύριε μας έκοψαν το ρεύμα;»

Αφοπλιστικές είναι οι μαρτυρίες μαθητών του δημοτικού σχολείου στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης για τη δυσάρεστη εμπειρία που έζησαν, όταν η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στα σπίτια τους.
«Δεν μας ενημέρωσαν και ήρθαν πρωί-πρωί με την αστυνομία, για να κόψουν το ρεύμα. Πετάξαμε όλα τα φαγητά από το ψυγείο. Δεν ήταν σωστό αυτό που έκαναν. Δεν ήταν σωστό που έμπαιναν στο σπίτι μας με μαγκιά και βία. Ήταν και είναι άδικο» γράφει ένας μαθητής .


Και συνεχίζει: «Το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως και το νερό, είναι αγαθά και, αν τα στερήσουν από τους ανθρώπους, θα κινδυνεύσει η ζωή τους. Στις 20 Νοεμβρίου ήταν η Μέρα του Παιδιού και όλοι μιλούσαν για τα δικαιώματά μας. Σε μας έκοψαν το ρεύμα και δεν έχουμε φροντίδα. Τα δικαιώματα καταστράφηκαν. Αυτό είναι υποκρισία και κοροϊδία».
Το εν λόγω γράμμα εστάλη στον Συνήγορο του Παιδιού. Συνοδευτικά προς αυτό εστάλη και μία επιστολή του δασκάλου της, κ. Άγγελου Χατζηνικολάου, η οποία αναφέρει ότι ανάμεσα στις οικογένειες που τους κόπηκε το ρεύμα, είναι και πολύτεκνες οικογένειες μαθητών της τάξης με πέντε, έξι και επτά παιδιά.

protothema.gr 

Σχόλια