Πάνος Καμμένος πριν λίγο στην βουλή..

Η μοναδική κόκκινη γραμμή αυτού του προϋπολογισμού είναι ότι είναι γραμμένος στα Ελληνικά και όχι στα Γερμανικά...
"Eίστε σαν τον καπετάνιο του Τιτανικού, που όταν βούλιαζε το πλοίο έλεγε στην ορχήστρα να παίξει μουσική... 
Για προϋπολογισμό που προσομοιάζει με τον Τιτανικό και για πρωθυπουργό που θυμίζει τον καπετάνιο του, που όταν βυθιζόταν το καράβι αυτός έπαιζε μουσική, έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού 2013.
Ο κ. Καμμένος κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές που έχουν «καθαρό μέτωπο», δεν περιλαμβάνονται στις «μαύρες λίστες Λαγκάρντ» και δεν συναλλάχθηκαν στην υπόθεση των υποβρυχίων να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό.
«Όποιος θέλει να ακούει το ρέκβιεμ του θανάτου ας τον ψηφίσει, όποιος όμως θέλει ένα πρελούδιο μιας νέας συμφωνικής που θα βασίζεται στην παραγωγή κι όχι σε χρέη ας βροντοφωνάξει μαζί μας όχι», είπε και προσέθεσε: «Αρκετά πήρατε κύριοι. Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα που μπορεί να προχωρήσει με γεωστρατηγικές συμφωνίες εκτός από την μπότα της Γερμανίας και την πολιτική της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε».
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «παραμύθι» ότι η Ελλάδα αν δεν πάρει την δόση θα πτωχεύσει, ανέφερε ότι πρόκειται για εκβιασμό που ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί για να πείσει τους βουλευτές ενώ τόνισε πως η Ελλάδα έχει ελπίδα όσο υπάρχουν έλληνες που αρνούνται να υποταχθούν στα γερμανικά σχέδια.
Κάλεσε ακόμη τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν το χρέος είναι βιώσιμο, αν αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, και τι θα περιλαμβάνει το μνημόνιο που θα προκύψει μετά την έκθεση της τρόικας. Τον επέκρινε επίσης ότι κρύβεται για να μην απαντήσει. Επανέλαβε πάντως ότι η μόνη λύση για την χώρα μας είναι πολιτική λύση και μονομερή διαγραφή του χρέους και ζήτησε από τον πρωθυπουργό «αντί να κάνει τον κομματάρχη της Μέρκελ και τον βλαχοδήμαρχο του Σόιμπλε» να πάει στην Ουάσινγκτον, την Ρωσία, την Αγγλία, το Παρίσι, την Λισσαβώνα και να βρει στήριξη προς αυτή την κατεύθυνση.
«Λειτουργήστε ως πρωθυπουργός των Ελλήνων κι όχι ως υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά.
Ταφόπλακα των παραγωγικών δυνάμεων", χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό  ο Πάνος Καμμένος. Στην ομιλία του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε λόγο για πρωτοφανείς αλλαγές σε όλο τον κόσμο, κατά τις οποίες η Ελλάδα παραμένει θεατής, ενώ είναι "μαγαζί γωνία", όπως υπογράμμισε, και χώρα πετρελαιοπαραγωγός, υποστήριξε ότι η ΕΕ είναι γεμάτη προβλήματα και οι εταίροι μας ξέρουν πως αν φύγει η Ελλάδα θα ακολουθήσουν κι άλλες.
"Να σταματήσουμε να είμαστε θύματα αυτής της μπλόφας', είπε, καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά να λειτουργήσει ως πρωθυπουργός της χώρας, και όχι σαν 'εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος", όπως τόνισε χαρακτηριστικά
"Δεν θα περάσει πλέον η πολιτική εκβιασμού της Γερμανίας",  υπογράμμισε ο κ.Καμμένος, αναρωτώμενος για ποια ισχυρή Γερμανία μιλάμε, όταν το χρέος της είναι πάνω από 300% των υποχρεώσεών της. Ζήτησε,λοιπόν, την εγγραφή του γερμανικού δανείου στον προϋπολογισμό, σημειώνοντας για τους δανειστές μας πως είναι σαν να ασφάλισαν το σπίτι μας και μετά το έκαψαν, και τώρα ζητούν όχι μόνο την αποζημίωση, αλλά και τα ασφάλιστρα.

Σχόλια