Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο!

Την αντίθεσή του στην όποια μεταβολή των εργασιακών εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο και πειστικό πακέτο μέτρων που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους και θα αποτελεί οριστική λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι
«δεν πρέπει να ανοίξουν μέτωπα όπως το εργασιακό», που δεν έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν έχει συμβεί τίποτα από το Μάρτιο που να δικαιολογεί να τίθεται ξανά το θέμα των εργασιακών από την τρόικα, γεγονός που χαρακτήρισε αδικαιολόγητο και προκλητικό.
«Δεν είμαστε προτεκτοράτο κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν και οι εταίροι μας και η τρόικα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Ο τελευταίος τόνισε πως μια συμφωνία γύρω από ένα πακέτο μέτρων δεν θα είναι πειστική αν δεν είναι ολοκληρωμένη. Δεν θα την πιστέψουν ούτε οι αγορές ούτε ο λαός, δήλωσε.
«Πρέπει να λυθεί το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους», ώστε οι θυσίες των Ελλήνων να πιάσουν τόπο, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κινηθεί άμεσο στο υψηλό επίπεδο των επαφών του εντός της Ευρωζώνης ώστε να θέσει ζήτημα συνολικής λύσης για την Ελλάδα.
«Το ζήτημα είναι πολιτικό κι όχι τεχνικό», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος. 
imerisia.gr

Σχόλια