«ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»

«ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»
Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την αποκρατικοποίηση στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων.
«Αν δικαιολογείτε τον εαυτό σας για αυτά που υπογράψατε και σήμερα δεν βγαίνουν» υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος, «μην κοιτάτε τους φτωχότερους.
Κοιτάξτε πάνω από τη μέση, κοιτάξτε καλύτερα στην τσέπη του κ. Βενιζέλου και δώστε επιτέλους μια απάντηση στην κοινωνία που υποφέρει, αν ποτέ θα σταματήσετε το φαύλο κύκλο της διαφθοράς σε αυτή τη χώρα.

Αν για εσάς είναι ύβρη για το ότι χάθηκε η «λίστα Λαγκαρντ» για μένα είναι ύβρη προς την πολιτική, είναι ύβρη προς την Δικαιοσύνη, είναι ύβρη προς τον λαό και σε αυτούς που έχασαν τις δουλείες τους».

Σχολιάζοντας την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης ο βουλευτής Ευβοίας σημείωσε μεταξύ άλλων :
«Υπηρετείτε κατά τον καλύτερο τρόπο την πλέον νεοφιλελεύθερη πολιτική μέσα στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πείραμα της Ελλάδος έχει μετατρέψει αυτή την κυβέρνηση σε ένα παθητικό αποδέκτη που μπορεί να υπογράψει το οτιδήποτε προκειμένου να πάρει τη δόση, όμως αυτό δεν αποτελεί σωτηρία.

Δεν αποτελεί σωτηρία ούτε γιατρειά εναντίον της φοροδιαφυγής το να εξισώνεται ο φόρος του πετρελαίου κίνησης με αυτό της θέρμανσης.

Δεν αποτελεί αιτία επιβράβευσης το ότι εγγράψατε στον προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ από έσοδα, ως επιστροφή για εκείνους που κάνουν χρήση του πετρελαίου θέρμανσης. Αντιθέτως, πόσα είναι τα εκατομμύρια τα οποία θα πάρετε από τους πολίτες από το φόρο το οποίο βάζετε στο πετρέλαιο θέρμανσης ; Γιατί προκειμένου να μειώσετε τον κίνδυνο του λαθρεμπορίου δεν κάνετε το ανάποδο: να μειώσετε το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης και να το κατεβάσετε στα επίπεδα του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Έχετε φτάσει στο σημείο να επιτρέπετε να πωλείται αφορολόγητο πετρέλαιο στα ΚΑΕ που βρίσκονται στα σύνορα, νοθεύοντας τον ανταγωνισμό».

Αναφερόμενος στις μειώσεις των συντάξεων του ΟΓΑ ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε τα εξής : «Δεν έχετε το δικαίωμα να γονατίζετε ακόμη περισσότερο τον έλληνα αγρότη και να μειώνετε τη σύνταξη κατά 30 ευρώ και την ίδια στιγμή να αυξάνετε τη συμμετοχή του στα φάρμακα. Δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε αυτό αν πιστεύετε στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής».

Σχόλια