Άναψε... φωτιές το δείπνο στο Φάληρο

Η συνάντηση που πραγματοποίησε, την Τετάρτη, σε εστιατόριο του Π. Φαλήρου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου με τους επικεφαλής της Οικουμενικής Ενωσης Κωνσταντινουπολιτών άναψε φωτιές στον χώρο των ομογενών.
Βλέπετε δεν είναι όλοι σύμφωνοι με αυτήν την πολιτική, που μάλλον επικοινωνιακό «σέρβις» κάνει στον Νταβούτογλου και ελάχιστα έχει συμβάλει στο να προωθηθεί η αποκατάσταση των όσων δεινών έχει υποστεί ο Ελληνισμός της Τουρκίας.
Νέα «αγκάθια»

Παρεμπιπτόντως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα ο Α. Νταβούτογλου είπε πολλά για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, ενώ ουσιαστικά επέμεινε ότι θα πρέπει να διαχωριστούν οι συνομιλίες που αφορούν το Καστελόριζο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς η Αγκυρα θεωρεί ότι εκεί έχει «πλεονέκτημα».
Πάντως, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών φρόντισε χθες να απαντήσει στα όσα είπε κατ' ιδίαν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε δημοσιογράφους.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας διεμήνυσε στην Αγκυρα ότι οι διερευνητικές επαφές αφορούν την υφαλοκρηπίδα από τον Εβρο μέχρι το Καστελόριζο. Να ακόμη ένα αγκάθι στις ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές...
ΕΘΝΟΣ
Υ.Γ
Στο δείπνο αυτό, ήρθε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, και έστειλε μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στον Νταβούτγλου, που τονίζει πως ο ίδιος θα ήθελε να συναντήσει, όμως το βεβαρημένο και σύντομο πρόγραμμα του Τούρκου υπουργού δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο και ευχήθηκε να συμβεί αυτό κάποια άλλη φορά.

Σχόλια