Θέμα ημερών η υπογραφή του TAP;;

Μια διακυβερνητική συμφωνία για την κατασκευή του Trans-Adriatic Pipeline (TAP), που θα μεταφέρει φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν σε όλη την Ελλάδα, την Αλβανία προς την Ιταλία θα υπογραφεί στη Νέα Υόρκη τις επόμενες ημέρες και θα δώσει νέα ώθηση στο σχέδιο, δήλωσαν οι αναπληρωτές υπουργοί ενέργειας Ελλάδας και Αλβανίας στο “New Europe” στην Αθήνα στις 26 Σεπτεμβρίου.
Μια πηγή στην σύνοδο “Balkans Oil & Gas 2012 Summit” στην Αθήνα

δήλωσε στο “New Europe” ότι, η συμφωνία «μπορεί να υπογραφεί την Παρασκευή (28 Σεπτεμβρίου)".
Ο Έλληνας Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου είπε ότι, το TAP αποτελεί "προτεραιότητα" για την κυβέρνησή του. "Τα Υπουργεία Εξωτερικών θα υπογράψουν τη συμφωνία στις επόμενες ημέρες», είπε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των Βαλκανίων.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας της Αλβανίας Νεριτάν Alibali χαιρέτισε τη συμφωνία, λέγοντας ότι «είναι καλή είδηση για όλες τις κυβερνήσεις μας». "Αυτές τις μέρες θα υπογραφεί στη Νέα Υόρκη η διυπουργική συμφωνία μεταξύ Αλβανικής , Ελληνικής και την Ιταλικής κυβέρνηση για το TAP», είπε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής. Σημείωσε δε ότι το TAP είναι ένα στρατηγικό σχέδιο για τα Τίρανα.

Σχόλια