Ο Πάνος Καμμένος στην Θήβα

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε χθες τη Θήβα, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Γιαννάκη και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Τέρενς Κουίκ, όπου και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της πόλης.
Ο Δήμαρχος Θήβας Σπύρος Νικολάου έθεσε το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και επίσης ζήτησε να μη συγχωνευθεί η Δ.Ο.Υ. Θήβας με τη Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς. Ο κ. Νικολάου επεσήμανε ακόμα ότι το Νοσοκομείο της Θήβας υπολειτουργεί, δεν διαθέτει ούτε καν μονάδα επειγόντων περιστατικών και ζήτησε να γίνουν ενέργειες για την πρόσληψη συμπληρωματικού διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Παράλληλα, έθεσε και το θέμα της υποχρηματοδότησης του Δήμου, που ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε στάση πληρωμών προς τους εργαζομένους.


Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δημήτρης Δημητρίου υπογράμμισε την έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και τόνισε το μείζον ζήτημα της ανεργίας που απασχολεί την πόλη και το Νομό.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης Νίκος Στρατέλος επεσήμανε την έλλειψη ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προέβλεψε ότι το επόμενο διάστημα θα κλείσουν και άλλα καταστήματα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θήβας Απόστολος Δελαβέκουρας έθεσε το θέμα των αγροτικών προϊόντων. Όπως είπε, οι τιμές είναι μειωμένες κατά 60% ενώ αντιθέτως τα φυτοφάρμακα και το πετρέλαιο είναι αυξημένα κατά 60%.

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι η Θήβα και ο Νομός Βοιωτίας είναι από τους πλέον αδικημένους. Τόνισε ότι ο «Καλλικράτης» είναι ο διοικητικός βραχίονας παράδοσης της χώρας και πρόσθεσε ότι η μειωμένη χρηματοδότηση στους Δήμους αποτελεί θέμα πολιτικής βούλησης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναφέρθηκε επίσης και στο πρόβλημα του Ασωπού ποταμού, επισημαίνοντας ότι δυσφημίστηκαν η περιοχή και η παραγωγή.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι δίπλα στα προβλήματα των πολιτών.

Αναφερόμενος στην πρωτογενή παραγωγή, πρότεινε να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο για 5 χρόνια ώστε να ενισχυθούν οι αγρότες.

Στο τέλος της σύσκεψης, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:

«Κάναμε μια πολύ μεγάλη συζήτηση με τον δήμαρχο και με τους προέδρους των φορέων. Τον εμπορικό κόσμο, το Εργατικό Κέντρο, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Συζητήσαμε για την κατάσταση που υπάρχει. Πρώτα απ’ όλα βλέπουμε ότι υπάρχει το θέμα του «Καλλικράτη». Βλέπουμε πια ότι ο διοικητικός βραχίονας του μνημονίου, όπως είπαμε κατά την ψήφιση του πρώτου και δεύτερου μνημονίου, είναι ο «Καλλικράτης». Ο «Καλλικράτης» οδηγεί σε πλήρη εξαθλίωση την τοπική αυτοδιοίκηση. Απ’ ότι ενημερωθήκαμε απ’ όλους τους δημάρχους του Νομού, οι Δήμοι έχουν φθάσει στα όρια διακοπής πληρωμής και αυτό γιατί ουσιαστικά η κεντρική κυβέρνηση που λειτουργεί κατ’ εντολή της Τρόικας αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να ρίξει τις ευθύνες της κεντρικής πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το δεύτερο είναι ότι και εδώ, όπως σε όλη την Ελλάδα, παρατηρείται το φαινόμενο του κλεισίματος και του λουκέτου σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τώρα το πρόγραμμα του ειδικού λογαριασμού που καταθέσαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για να μπορέσουν από αύριο να έχουν οι επιχειρήσεις – χωρίς να στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στο κράτος- έξοδο από τον «Τειρεσία», φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Να αρχίσουν να δουλεύουν οι επιχειρήσεις και να μην έχουμε περαιτέρω απολύσεις.

Η ανεργία είναι σοβαρό θέμα, αλλά υπάρχει και ένα θέμα που αφορά ειδικά τη Θήβα. Το επισημαίνω: Η κυβέρνηση με τη δήθεν πολιτική της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης στο Κέντρο της Αθήνας έκανε αυτό που κάνει η κακή νοικοκυρά, σήκωσε το χαλί και έβαλε από κάτω τα σκουπίδια. Δηλαδή μετέφερε το πρόβλημα στη Θήβα.

Οι λαθρομετανάστες, τους οποίους συνελάμβαναν στον Άγιο Παντελεήμονα και στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας δεν συνελήφθησαν, μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Θήβας και μετέφεραν το πρόβλημα ακριβώς στην περιφέρεια της Αττικής, στη Θήβα και στην Κόρινθο. Στη μεν Κόρινθο στο στρατόπεδο, στη δε Θήβα τους έχουν βάλει σε αποθήκες ανθρώπων και έχουν μεταθέσει το πρόβλημα.

Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε εγκληματικότητα, η οποία έχει να κάνει και με τη διακίνηση ναρκωτικών και με την έλλειψη ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή. Εμείς θα το θέσουμε το θέμα και θα ζητήσουμε εξηγήσεις.

Και τελευταίο το θέμα της αγροτικής παραγωγής. Η αγροτική παραγωγή έχει φθάσει στα όρια να σταματήσει ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα. Από τη μια μεριά η ανευθυνότητα των μεσαζόντων, όπου ένα προϊόν, για παράδειγμα το κρεμμύδι, από 7 λεπτά φτάνει στον καταναλωτή στα 70 λεπτά. Από την άλλη, η έλλειψη της ΑΤΕ και των χρηματοδοτήσεων. Και τρίτον, το θέμα της επιλογής επιδοτήσεων σε προϊόντα τα οποία δεν απορροφώνται από την αγορά.

Πρέπει, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δέχεται η χώρα μας, να καταλάβουμε ότι πρέπει οι εύπορες περιοχές να καλλιεργηθούν άμεσα. Οι παλιοί έλεγαν εδώ ότι σε αυτόν τον τόπο ακόμα και άνθρωπο να σπείρεις θα φυτρώσει.

Για να μπορέσει να ανθίσει το χαμόγελο, όπως ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, πρέπει να δούμε τα χωράφια να ξανακαλλλιεργούνται, να υπάρχει αγροτική παραγωγή. Να σταματήσουν οι εισαγωγές σε προϊόντα που εμείς μπορούμε να παράγουμε.»

Νωρίτερα ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε τον Δήμο Αλιάρτου, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιώργο Τασσιώτη και με φορείς της περιοχής, με τους οποίους συζήτησαν τα προβλήματα της Κωπαΐδας.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι θέλουν να μετατρέψουν τα χωράφια σε φωτοβολταϊκά πάρκα και χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Ήλιος» καταστροφικό.

Σχόλια