ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΛΙΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Ο Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Μελάς, σχετικά με την αναφορά λίστας πολιτικών για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή δήλωσε τα εξής:

«Αισχρή, απαράδεκτη και συκοφαντική χαρακτηρίζω την αναφορά του ονόματός μου σε λίστα πολιτικών, που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή.


Τα χρήματα, για τα οποία έγινε αναφορά, προέρχονται από πώληση διαμερίσματος (του ιατρείου μου και γραφείου της συζύγου μου) τον Μάιο του 2008, τα οποία κατέθεσα στην Εθνική Τράπεζα και παρέμειναν μέχρι τον Ιούλιο του 2010. Φυσικά, όλα, τα έχω δηλώσει στη φορολογική μου δήλωση και στο «πόθεν έσχες».
Τον Ιούλιο του 2010, λόγω προβλεπόμενης επαγγελματικής δραστηριότητας του γιου μου στο εξωτερικό, μεταφέρθηκαν έξω και φυσικά και αυτό δηλώθηκε παντού, με κατάθεση όλων των παραστατικών.
Επειδή, μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε αυτή η επαγγελματική δραστηριότητα, έχω την πρόθεση να τα μεταφέρω και πάλι στην Ελλάδα.
Όμως, είναι κακοήθεια, να καλύπτονται τα «λαμόγια» και οι μεγαλοφοροφυγάδες και κάποιοι να προσπαθούν να ρίξουν λάσπη σε πολιτικούς, που έχουν λειτουργήσει κατά τον πλέον νόμιμο τρόπο.
Σε μένα λάσπη δεν κολλάει.
Προβληματίζομαι, εάν η αναφορά του ονόματός μου έγινε σκόπιμα, γιατί έχω τονίσει κατ επανάληψη δημόσια:
  1. Γιατί δεν ελέγχονται τα 600 δις ευρώ καταθέσεων στην Ελβετία, στα οποία είχε αναφερθεί ο κ. Βενιζέλος το 2011; Μου είχε πει τότε ότι θα φροντίσει να φορολογηθούν.
  2. Γιατί η Νέα Δημοκρατία, προ 10μήνου περίπου, μας απαγόρευσε να υπογράψουμε την εξουσιοδότηση για έρευνα καταθέσεων στην Ελβετία (νόμιμων ή παράνομων χρημάτων), όπως είχε ζητήσει ο τότε Πρόεδρος της Βουλής;
Επιβάλλεται, το πολιτικό σύστημα να λειτουργεί με ειλικρίνεια και νομιμότητα και όχι με ψεύδη και κακοήθεια, από την οποία, οι αληθινά εμπλεκόμενοι συγκαλύπτονται και οι νόμιμοι και ειλικρινείς συκοφαντούνται.
Τέτοιες τακτικές, μήπως αποβλέπουν στον αποπροσανατολισμό των πολιτών, για να μην αντιδράσουν στη λαίλαπα των επώδυνων νέων μέτρων, που έρχονται;»


Σχόλια

  1. Κατά αρχάς θεωρώ όπως ο κάθε έλληνας έτσι και οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν με τα χρήματα που νόμιμα έχουν βγάλει από την εργασία του. Τώρα άν είναι ηθικό να βγάλεις τα χρηματά σου έξω όταν η χώρα κινδυνεύει με χρεωκοπία, αυτό είναι θέμα που ο καθένας μπορέί να το κρίνει.
    Προσωπικά δέχομαι οτι τα έβγαλε για το παιδί του και ως ένα σημείο καλά έκανε. Τα χρήματα όμως αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν και αυτό γεννά το ερώτημα αν είναι δικαιολογία για να καλυφθεί το θέμα ή όντως κάτι έτυχε.
    Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι αν όντως ήταν για χρήση του παιδιού πώς τα διέθεσε ως δανεισμό ή ως γονική παροχή. Αν ισχύει το πρώτο υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό ? Αν ισχύει το δεύτερο καταβλήθηκε ο φόρος δωρεάς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.