"Δεν μας πτοούν οι απειλές"

Μπεχλιβάνος Χρήστος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ LARISSANET.GR ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ


Για σύγχρονους λογοκριτές κάνει λόγο ο διευθυντής του larissanet.gr κ. Χρήστος Μπεχλιβάνος,  απαντώντας στην καταγγελία του δημάρχου Ελασσόνας κ. Γιώργου Πασχόπουλου.
Στη δήλωσή του ο κ. Μπεχλιβάνος επισημαίνει:
«Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, ως σύγχρονος λογοκριτής,  εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και συκοφαντίες εναντίον μου και εναντίον της ηλεκτρονικής εφημερίδας larissanet.gr στην οποία εργάζομαι για ρεπορτάζ που δεν του «άρεσε» για τη γιορτή φέτας.

Aπό έναν έμπειρο δήμαρχο σαν τον κ. Γ. Πασχόπουλο θα ανέμενα μία θεσμική αντίδραση για το δημοσίευμα που τον ενόχλησε και φυσικά απαντήσεις στα ερωτήματα που ετέθησαν από το larissanet.gr.
Τα παραθέτω:
  • Πόσοι παραγωγοί συμμετείχαν;
  • Από ποια μέρη;
  • Και με ποιον τρόπο κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να διεμβολίσουν επικοινωνιακά το στοχευμένο ελληνικό κοινό, το οποίο υποτίθεται πως έχει καταγραφεί, αναλυθεί και στοχευθεί,  σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας;
Και επίσης:  
1.  Πόσα λεφτά στοίχησε το πανηγύρι της φέτας στην Ελασσόνα; 50.000 ευρώ; 60.000 ευρώ; Ή μήπως παραπάνω;
2.  Που διατέθηκαν;
3.  Με ποιόν προγραμματισμό και για να εξυπηρετήσουν ποιον ακριβώς στόχο;
4.  Ποιό είναι το follow up που έχει προγραμματιστεί από τις υπεύθυνες και εξειδικευμένες εταιρίες που ανέλαβαν να διοργανώσουν τη γιορτή και να στείλουν το μήνυμα του άριστου προϊόντος σε ολόκληρη τη χώρα;
5.  Ποιά είναι η αποτίμηση των ενεργειών καθώς και η αποτελεσματικότητα όλων εκείνων των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για να προβάλλουν το μήνυμα;
Σε μια εποχή κρίσης που οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια, ορθολογική αξιοποίηση πόρων και αποτελέσματα,  o κ. Δήμαρχος επέλεξε έναν τελείως διαφορετικό δρόμο. Τον δρόμο της προσπάθειας φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου και της συκοφαντίας και προσβολής εναντίον τόσο της προσωπικότητάς μου όσο και του μέσου στο οποίο εργάζομαι.
Εμείς, για λόγους δεοντολογίας δεν επιλέγουμε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ας επιλέξει ο κ. Πασχόπουλος να μας πάει, αυτός, στα δικαστήρια. Εκεί ίσως δώσει τις απαντήσεις που αποφεύγει στην ανακοίνωσή του και τις οποίες αναμένουν οι πολίτες της Ελασσόνας και της Π.Ε. Λάρισας.
Θέλω να δηλώσω στους χιλιάδες αναγνώστες που έχουν στηρίξει τη δημοσιογραφική μας δουλειά στο larissanet.gr πως:
- Δεν μας πτοούν οι απειλές και οι ανυπόστατες καταγγελίες
 - Το ρεπορτάζ και η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζονται μαχητικά».
http://www.larissanet.gr/el/Sep2012/larissa/32838/

Σχόλια