ΕΡΩΤΗΜΑ : ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»;….

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ»
Ανακοίνωση
Την ώρα που ο Δήμος αρνείται να πληρώσει δεκάδες εργαζόμενους στον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κλείνει και διαλύει κοινωνικές υπηρεσίες και κατακρατούσε τα λεφτά των σχολείων, πλήρωνε ταυτόχρονα χιλιάδες ευρώ για νοίκια της ΜΚΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» που ελέγχεται από μέλη της Ν.Δ και της παράταξης Χαρδαλιά!..
Χιλιάδες ευρώ για νοίκια από τον Δήμο, στα σαγόνια της οργάνωσης « ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ», που ασχολείται με ευρωπαϊκά προγράμματα με κρατική χρηματοδότηση από τον διεφθαρμένο δικομματισμό και εισπράξεις
δεκάδων χιλιάδων ευρώ!


Καλούμε την πρόεδρο κ. Γερασιμίδου να διαψεύσει ότι Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ έχει καμιά σχέση με την οργάνωση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ την οποία ανέφερε η δημοσιογράφος κ. Τ. Ιακωβίδου σε τηλεοπτική εκπομπή, σύμφωνα με την οποία η οργάνωση αντιμετωπίζει κατηγορίες για οικονομικά σκάνδαλα, τα οποία η ίδια Η Ιακωβίδου έχει στείλει στην εισαγγελία.

Πρόεδρος της Οργάνωσης, η γνωστή δημοτική σύμβουλος της παράταξης Χαρδαλιά
Ελένη Γερασιμίδου και μέλος της Ν.Δ


Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το γράμμα συμπολίτισσας προς την Επιτροπή μας

Κύριε Δ. Σουλιώτη, κυρίες και κύριοι της Επιτροπής.
Είμαι υποχρεωμένη να φέρω εις γνώσιν των πολιτών του Δήμου Βύρωνα, των δημοτικών παρατάξεων αλλά και ενώπιον κάθε αρχής, που από το νόμο έχει ελεγκτική αρμοδιότητα, ότι ο Δήμος χρηματοδοτούσε επί πολλά χρόνια το υποκατάστημα της ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΜΚΟ) στο Βύρωνα, υπό την επωνυμία Πανελλήνια Οργάνωση «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σε μένα, μέχρι σήμερα, ο Δήμος πλήρωνε το ενοίκιο αυτής της οργάνωσης, χωρίς να είναι γνωστό, αν δίδονταν και πρόσθετα χρήματα για άλλες ανάγκες της ΜΚΟ, καθώς η Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ είναι μέλος του κόμματος της Ν.Δ, όπως είναι και ο κ. Δήμαρχος. Αν και δεν είναι εντελώς βέβαιο, εξ’ όσων γνωρίζω, η χρηματοδότηση πρέπει να σταμάτησε έπειτα από επέμβαση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία θεώρησε τις δαπάνες για νοίκια παράνομες, διαφορετικά είμαι βεβαία ότι η χρηματοδότηση της αναφερόμενης ΜΚΟ θα διαρκούσε, ποιος ξέρει , επί πόσα χρόνια ακόμη……

Η χρηματοδότηση από το Δήμο μιας ΜΚΟ, η οποία μάλιστα συμμετέχει σε αμφιλεγόμενα αλλά πάντως προσοδοφόρα, όπως όλοι ξέρουμε, «ευρωπαϊκά προγράμματα», είναι πράξη παράνομη, αναλογιζόμενη δε τα μαρτύρια τα οποία αντιμετωπίζουν οι φτωχοί συμπολίτες μας θα μου επιτρέψετε να πω, με όλο το επιβαλλόμενο σεβασμό στο δημαρχιακό αξίωμα, ότι την θεωρώ ωσαύτως πράξη εξαιρετικά αήθη και προκλητική.

Ζητώ από την επιτροπή σας να ερευνήσετε περαιτέρω την υπόθεση αυτή και τα συμπεράσματά σας να τα γνωστοποιήσετε στις αρχές αρμόδιες για τον έλεγχο των πράξεων των Δήμων, να ενημερώσετε τις πολιτικές και δημοτικές παρατάξεις καθώς και κάθε άλλο θεσμό που θεωρεί η Επιτροπή σας αναγκαίο. Απευθύνομαι στην Επιτροπή σας με απόλυτη εμπιστοσύνη.

Επιτρέψτε μου πριν τελειώσω την επιστολή μου να προσθέσω και κάτι άλλο εξ ίσου σοβαρό σχετικά με το όνομα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ: Έχω την βάσιμη πληροφορία ότι η δημοσιογράφος κ. Τατιάνα Ιακωβίδου, από το κανάλι στο οποίο εργάζεται, έκανε λόγο το 2011 για μια οργάνωση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, για την οποία είχε στα χέρια της φάκελο σκανδάλων με ευρωπαϊκά προγράμματα και ότι τον φάκελο αυτόν, όπως η ίδια είπε, τον έστειλε στον εισαγγελέα. Δεν άκουσα η ίδια τα λεγόμενα, μου τα μετέφεραν όμως τρίτοι. Έκτοτε από το 2011 δεν έχει ακουστεί τίποτα πάνω σε αυτό, ούτε τι απέγινε ο φάκελος εκείνος. Θέλω στο σημείο αυτό να είμαι απόλυτα ξεκάθαρη και αντικειμενική: Δεν γνωρίζω, ούτε είναι βέβαιο αν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ με εκπρόσωπο την κ. Γερασιμίδου είναι η ίδια οργάνωση για την οποία έκανε λόγο από την εκπομπή της η κ. Ιακωβίδου. Πιστεύω ότι αυτό θα φωτισθεί από την ενδεχόμενη έρευνα της δικαιοσύνης και τις ενέργειες των δημοτικών παρατάξεων και των συνειδητών πολιτών. Ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος έχει χρέος να τοποθετηθεί πάνω σε αυτό.

Το υποκατάστημα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ στο Βύρωνα στεγάζεται στην οδό Αδ. Κοραή 24 στο Βύρωνα. Η οργάνωση φέρεται να έχει υποκαταστήματα στη Καλλιθέα, Χαλάνδρι Ξάνθη, και Πύργο ενώ ως έδρα της οργάνωσης παλαιότερα είχε δηλωθεί οδός Βασ. Κωσταντίνου 16, Αθήνα. Πρόεδρος της εν λόγω οργανώσεως είναι η Ελένη Γερασιμίδου, η οποία τυγχάνει και δημοτική σύμβουλος ανήκουσα στην παράταξη του Δημάρχου κ. Χαρδαλιά και μέλος της Ν.Δ ενώ ως Αντιπρόεδρος φέρεται η κ. Χρυσανθακοπούλου – Λεούση Τζίνα.

Με τιμή και εμπιστοσύνη
Αικατερίνη Καραχάλιου

Σχόλια