Η μόνη λύση να "σώσουμε" τα αεροδρόμια είναι τα ζητήσουν οι Ρώσοι...


Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των αεροδρομίων της χώρας, επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών, με θέμα την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.
Όπως εξήγησε ο υπουργός, το θέμα σχετίζεται άμεσα και με τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια, για τα οποία, όπως είπε, η κυβέρνηση επιθυμεί να καταστούν σημαντικός μοχλός για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Από την αλλη πλευρά σε ότι αφορά τον ΟΣΕ οι γνωστές-άγνωστες δυνάμεις που εμποδίζουν την ρωσική πρόταση να τελεσφορήσει (μοναδική πρόταση αγοράς ολόκληρου του Οργανισμού) έχουν προκαλέσει αδιέξοδο.
Η δεύτερη πρόταση, η γαλλική θέλει μόνο τμήμα του ΟΣΕ (το υγιές φυσικά), αλλά για να γίνει αυτό, να δοθεί δηλαδή στους Γάλλους παρά την ύπαρξη ασύγκριτα καλύτερης προσφοράς από την Ρωσική Εταιρεία Συδηροδρόμων, χρειάζονται οι "κατάλληλες" νομικές ρυθμίσεις.
Στους Ρώσους δεν θελουν να δοθεί ο ΟΣΕ καθώς προβάλλονται δικαιολογίες του τύπου "Πρόκειται για στρατηγική υποδομή που αφορά κινήσεις στρατευμάτων και εφοδίων και λόγω ΝΑΤΟ δεν μπορούμε να δώσουμε τον Οργανισμό σε ρωσική εταιρεία".  
Τμήμα ειδήσεων defencener.gr
Υ.Γ
Επειδή τους Ρώσους όπου κάνουν προσφορές τους πετάνε απέξω...
Μου φαίνεται ότι η μόνη λύση να τα αεροδρόμια μας είναι τα ζητήσουν οι Ρώσοι...

Σχόλια