Δυναμικό παρών των Αποστράτων ΣΞ, ΠΑ, ΠΝ, ΕΛΑΣ και ΠΥ στην Λάρισα...(φώτο και βίντεο)

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αποστράτων ΣΞ, ΠΑ, ΠΝ, ΕΛΑΣ και ΠΥ, των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πιερίας και Τρικάλων, έλαβε χώρα σήμερα 6η Σεπτεμβρίου 2012 στην πλατεία Νομαρχίας της Λάρισας. 
Η  συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του Απόστολου Παπαπαρίση (Σχη ε.α ΣΞ) προέδρου της ΕΑΑΣ Λάρισας.
Έγινε ανάγνωση του ψηφίσματος διαμαρτυρίας και τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ενώσεων και φορέων που συμμετείχαν στην συγκέντρωση.
Οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στο κέντρο της Λάρισας που κατέληξε στην Κεντρική πλατεία.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και:
 -  Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο του ΔΣ, Αντγο ε.α. Μαυροδόπουλο Παντελή και τα μέλη του ΔΣ Αντγο ε.α. Κρασσά Ιωάννη, Αντγο (ΕΛΑΣ) ε.α. Παρασκευόπουλο Ηλία και Υπτγο ε.α. Σταθόπουλο Βασίλειο.

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΣ), Χαιρετισμό εκ μέρους του προέδρου του ΔΣ, Απτχου ε.α. Κατσαντώνη Βασιλείου, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ Λάρισας Απτχος ε.α. Βάγιας Χρήστος.- Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ). Χαιρετισμό εκ μέρους του προέδρου του ΔΣ, Υπτγου ε.α. Αθανασίου Θεόφιλου,απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΑΧ-ΕΛΑΣ Λάρισας Διβάνης Βασίλειος.
 - Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ),εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο του ΔΣ Ταξχο ε.α. Νικολόπουλο Βασίλειο και μέλη φορέων που εκπροσωπεί.    
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚiΣ), εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο του ΔΣ, Σχη ε.α. Χρηστίδη Χρήστο και άλλα μέλη του ΔΣ.- Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΑΑΣ), εκπροσωπούμενη από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ, Τχη ε.α. Καραγιώργο Γεώργιο.
Tα αιτήματα-ψήφισμα
Καλούμε την κυβέρνηση
1. Να αναλογιστεί την αρνητική επίπτωση που έχουν οι ενέργειες της αυτές, στο ηθικό και το υψηλό φρόνημα των ΕΔ και των ΣΑ.
2. Να αποσύρει, αμέσως, όλα τα άδικα νέα μέτρα που αφήνει να διαρρεύσουν και πλήττουν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, που θα τους οδηγήσουν σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση, αφού ήδη ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, μη δυνάμενα να πληρώνουν στεγαστικά δάνεια και χαράτσια.
3. Να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των Μετοχικών Ταμείων, με την αναπλήρωση των αποθεματικών τους, αφού απώλεσαν εκατομμύρια ευρώ, λόγω του PSI, απορρίπτοντας κάθε ιδέα για περαιτέρω περικοπή των μερισμάτων.
4. Να άρει τις μειώσεις των συντάξεων, που επεβλήθησαν στους αποστράτους, λόγω των άδικων, αυθαίρετων, ρατσιστικών και αντισυνταγματικών κριτηρίων ηλικίας και τρόπου αποστρατείας, όπως προεκλογικά δεσμεύθηκε.
5. Να προβεί σε πραγματικές μειώσεις των δόσεων των στεγαστικών δανείων, χωρίς χρονική επιμήκυνση, ανάλογες με τις μειώσεις του οικογενειακού εισοδήματος της κάθε οικογένειας.
6. Να δώσει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των συνταξιούχων, οι οποίοι πλήρωναν και πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους χωρίς όμως να μπορούν να προμηθευθούν τα φάρμακα τους. Να λειτουργήσει επιτέλους σωστά ο ΕΟΠΥΥ.
7. Να προχωρήσει, επιτέλους, σε πράξεις δίκαιες και να τα βάλει με τους πραγματικά προνομιούχους. Να δημεύσει με συνοπτικές διαδικασίες πλούτη που δε μπορούν να δικαιολογήσουν, όσοι κατείχαν υψηλές θέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο τα τελευταία 30 χρόνια. Να θέσει σε εφεδρεία συγγενείς και φίλους που προσλήφθηκαν χωρίς ΑΣΕΠ και χωρίς προσόντα, κάνοντας την αρχή από τους υπαλλήλους της Βουλής και όχι από απλούς, φτωχούς οικογενειάρχες. Να αποπέμψει με συνοπτικές διαδικασίες, αμέσως, όλους τους επίορκους δημόσιους υπάλληλους. Να φορολογήσει με 30% τα παράνομα εξαγχθέντα στο εξωτερικό εκατοντάδες δις ευρώ.
Καλούμε τις ηγεσίες των ΕΔ και των ΣΑ
Να αντισταθούν στην επιχειρούμενη οικονομική και οικογενειακή εξόντωση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια ανθρώπων που επέλεξαν στη ζωή τους να φυλάνε Θερμοπύλες.

Το παρόν θα επιδοθεί σε όλους τους βουλευτές των πέντε νομών από τις κατά τόπους Ενώσεις – Συνδέσμους τις επόμενες ημέρες. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία όπου και θα περατωθεί η σημερινή μας συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ραντεβού στην Αθήνα.

Το Συντονιστικό Αποστράτων
ΕΔ & ΣΑ Θεσσαλίας – Πιερίας

Σχόλια

  1. Αφήστε ήσυχους τους εν ενεργεία και σταματήστε να τους χρησιμοποιείτε ....
    Το τι ρόλο παίζεται όλοι εσείς οι απόστρατοι το δείχνετε με την πιό κάτω ανακοίνωση
    http://www.eaas.gr/2012-03-21-19-09-51/2012-03-26-18-05-27/251-2012-09-07-12-49-23
    Απλά συμπαρίσταστε ....
    Μάθετε λοιπόν ότι δεν θέλουμε ΟΥΤΕ την συμπαραστασή σας ......
    Δεν θέλουμε ΤΙΠΟΤΑ από εσάς .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ άραγε εκπροσωπείς τους εν ενεργεία?
      Αν ναι λυπάμαι...

      Διαγραφή
    2. Φίλε Μπάμπη εγω εκπροσωπώ αποκλειστικά των εαυτό μου.
      Μάλλον όμως δεν κατάλαβες. Για δες τι λέει η ανακοίνωση πιο προσεκτικά στη παράγραφο 1β.
      Αν δεν κάνω λάθος οι ΕΑΑΣ , ΕΑΑΝ , ΕΑΑΑ είναι ή δεν είναι οι ενώσεις στις οποίες είστε μέλη ? Είναι οι δεν είναι οι ενώσεις που σας εκπροσωπούν ? Είσαι ή δεν είσαι μέλος της ΕΑΑΑ ?
      Διάβασε τώρα και μία άλλη άποψη
      http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=17790
      για αυτές τις ενώσεις.
      Διάβασε τώρα και το πιό κάτω
      http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=17813
      και θα καταλάβεις.
      Αγαπητέ φίλε θα πρέπει να καταλάβεις οτι αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι όλοι μαζί θα πρέπει να αγωνιστούμε για τον ίδιο στόχο και οχι εσείς οι απόστρατοι να αποστασιοποιήστε από τις εκδηλώσεις διαμαρτηυρίας των ένστολων.
      ΥΓ Ασχετο με το παρόν, Τι εννοεί ο κ. Σαμαράς με τον όρο που χρησιμοποίησε στη ομιλία του στη ΔΕΘ "οι πιο μάχιμοι" ?

      Διαγραφή
    3. Σε συνέχεια του ΥΓ όλη η ομιλία του κ. Σαμαρά στο
      http://www.enikos.gr/politics/76908,H_omilia_Samara_sth_DE8_.html
      Δές στο 09.30 αυτό που έγραψα για το "πιο μάχιμων"
      Ερωτώ τους αναγνώστες ποιοί είναι οι "πιό μάχιμοι" ?
      Εγώ δεν ξέρω πιό μάχιμους από τους μαχίμους καθώς μου θυμίζει το λίγο έγγυος του ανέκδοτου.
      Εγώ ξέρω ότι ο καθένας που φέρει όπλο και με τον οποιοδήποτε τρόπο συνεισφέρει στην αποστολή των ΕΔ είναι μάχιμος. Αν αυτό δεν το ξέρει ο κ. Σαμαράς κάποιος πρέπει να του το πεί .
      Αλλά που να ξέρει μήπως υπηρέτησε την πατρίδα ?
      http://www.ionianpress.gr/news/greece/politics/3549-----q
      Διακοπτόμενη θητεία έκανε ο άνθρωπος στο Ναυτικό (άραγε σε ποιό γραφείο) και με εξαγορά του μεγαλύτερου μέρους του.
      ΥΓ Μπάμπη για ψάξτο ....

      Διαγραφή
    4. Και κάτι ακόμα "ενστολος" είναι αυτός που φέρει στολή.
      Ολοι όμως ξεχνούν (ή κάνουν οτι ξεχνούν) οτι οι ένστολοι έχουν και ειδικότητες / εξειδικεύσεις διάφορων επιστημονικών πεδίων.
      Για αυτή την επιστημονική τους κατάρτιση γιατί δεν αμοίβονται με τα αντίστοιχα μισθολόγια του Δημοσίου ?
      Γιατί οι αμοιβές των ενστόλων είναι οριζόντιες ανεξάρτητα από το τίτλο σπουδών (μη ξεχνάμε και τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών) και αμοίβονται μόνο με τον φέροντα βαθμό άσχετα αν προέρχονται από ΑΣΕΙ, ΑΣΣΥ, ΑΕΙ , ΤΕΙ ?
      Γιατί ένας ιατρός των ΕΔ δεν αμοίβεται σύμφωνα με το μισθολόγιο του ΕΣΥ ?Γιατί ένας μηχανικός των ΕΔ δεν εντάσεται στη κατηγορία ΠΕ του Δημοσίου με αντίστοιχη αμοιβή ?
      Γιατί ένας οικονομολόγος των ΕΔ δεν αμοίβεται όπως οι αντίστοιχοι οικονομολόγοι του Υπ. Οικονομικών ?
      Γιατί ? Γιατί ? Γιατί ?
      Ποίος επιτέλους θα απαντήσει σε όλα αυτά τα ΓΙΑΤΙ ?

      Διαγραφή
    5. Την είδηση στην έστειλα άμεσα , μόλις ειπώθηκε, και σου συνέστισα μάλιστα να την ψάξεις ....
      Τώρα δες την στο on alert
      http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=17829
      Έχασες την ευκαιρία του αποκλειστικού ....
      Δείγμα βαρεμάρας ή αδιαφορίας πρός τους τέως συναδέλφους ?

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.