«Κλειδώνουν» τα μέτρα κλειδώνουν και οι επιχειρήσεις


«Η επόμενη ημέρα του “κλειδώματος” των νέων φορολογικών μέτρων θα κλειδώσει οριστικά και αμετάκλητα τις μισές μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.
Ο κ. Κορκίδης εκτιμά ότι «η αδυναμία του οικονομικού επιτελείου να βρει επαρκείς τρόπους μείωσης των δαπανών υποκαταστάθηκε για άλλη μία φορά με ισοδύναμα μέτρα αμφισβητούμενης φορολογικής απόδοσης,
επιλέγοντας την ευκολότερη λύση και τους γνωστούς εύκολους στόχους και το πακέτο των νέων μέτρων που συμφωνήθηκε από τους κυβερνητικούς εταίρους περιέχει ακραία φορολογικά σενάρια, «τυφλά» φορολογικά χτυπήματα και φορολογικές επιθέσεις αυτοκτονίας της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

Κατά την ΕΣΕΕ, οι ουτοπικές φορολογικές ανατροπές δεν περιέχουν ούτε ισοδύναμες, ούτε συμμετρικές, ούτε άλλες ευρηματικές ρήτρες, αλλά συγκλίνουν στην εξόντωση του ελεύθερου επαγγελματία και στον αφανισμό της μεσαίας τάξης. Ο κ. Κορκίδης συνεχίζει στη δήλωσή του ότι: «Το σχέδιο καταστροφής της ελληνικής αγοράς δυστυχώς ολοκληρώνεται με τη συγκεκριμένη λίστα μέτρων, ενώ ο τρόπος αύξησης της φορολογίας, των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και των καταθέσεων σβήνει τη χώρα από τον επενδυτικό χάρτη. Κάθε προσδοκία επανόδου στην ανάπτυξη και κάθε ελπίδα σωτηρίας απομακρύνεται πλέον ανεπιστρεπτί, εξαναγκάζοντας τους μικρομεσαίους εμπόρους σε έκρηξη οργής για την ανεπάρκεια παρουσίασης σοβαρών οικονομικών αντίμετρων στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας.
Το ελληνικό εμπόριο περιμένει να ακούσει την εξειδίκευση των νέων φορολογικών μέτρων από επίσημα χείλη του υπουργείου Οικονομικών και όχι από διαρροές, ενώ η ΕΣΕΕ για πολλοστή φορά ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, πριν κάποιοι, επικίνδυνα, ανεπαρκείς, μάς δώσουν τη χαριστική βολή»
newsbomb.gr
olympia.gr

Σχόλια