Η λογική δεν γίνεται να εξαρτάται από τα κομματικά γυαλιά που φοράει κανείς!

Μια αποδόμηση της πραγματικότητας του κυρίου Γεωργιάδη, με αφορμή το σημερινό του άρθρο
Είναι πράγματι δεδομένο, ότι οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές και απολύτως κρίσιμες για την επιβίωσή μας ως ανεξάρτητο κράτος. Είναι επίσης δεδομένο ότι τα δύο από τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση Σαμαρά, την οποία ο κύριος Γεωργιάδης παρομοιάζει με κάτι λιγότερο από Μεσσία, έχουν πλήρη και ακέραια την ευθύνη, για το σημερινό χάλι της χώρας και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Αν διαφωνεί ας κάνει μια… βόλτα μέχρι την πλησιέστερη εφορία και αν βρει το κουράγιο ας ρωτήσει τον κόσμο, που στέκεται στην ουρά για να πληρώσει αυτά που δεν έχει!!

Σχετικά με το σενάριο που παρομοιάζει κάτι περίπου με καταστροφή, δηλαδή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ αξιωματική αντιπολίτευση, θα ήταν καλό να αφήσει ήσυχο τον κόσμο να επιλέξει, όταν θα έρθει η ώρα και να μην παίζει το παιχνίδι της τρομοκρατίας από τώρα! Σίγουρα το γνωρίζει καλά, μιας και αυτό τους οδήγησε στην εξουσία, αλλά θα ήταν πιο χρήσιμο φαντάζομαι τα στελέχη της ΝΔ, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στην εφαρμογή του προγράμματος για το οποίο τους επέλεξε ο ελληνικός λαός, όπως για παράδειγμα την εφαρμογή της περίφημης επαναδιαπραγμάτευσης! Κοίτα να δεις τι θυμήθηκα… 
Παρόλο που υπάρχουν πολλά να θυμηθεί κανείς (18 σημεία ήταν αυτά), ας προχωρήσουμε σε κάθε σημείο χωριστά της πραγματικότητας του κυρίου Γεωργιάδη… 
1. Η αλήθεια κύριε Γεωργιάδη είναι ότι η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα!  (Τουλάχιστον αυτό αφορούσε το α’ τρίμηνο του έτους! Αν γνωρίζετε κάτι διαφορετικό για τα επόμενα ενημερώστε μας, με την παράλληλη υποχρέωση να μας πείτε και πώς δημιουργήθηκε, μιας και στηρίξατε και τις δύο συγκυβερνήσεις που έχουν την ευθύνη για το διάστημα!!). Τι σημαίνει αυτό…; Ότι τα έσοδα της γενικής κυβέρνησης φθάνουν για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις! Δεν φθάνουν για να πληρωθούν οι τόκοι των δανείων που σύναψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια στην εξουσία! Όλες οι περικοπές γίνονται, γιατί έτσι μας επιβάλλουν οι δανειστές στα μνημόνια, για να συνεχίσουν να ανατροφοδοτούν το χρέος μας, με σκοπό ακόμα περισσότερο κέρδος! Άλλη μια πικρή αλήθεια για σας είναι ότι και από τα δύο πακέτα «βοήθειας», ούτε ευρώ δεν πήγε για μισθούς και συντάξεις, παρόλο που όλα τα μέτρα που πάρθηκαν είχαν αυτό σαν δικαιολογία! 
2. Αναφορικά με το παράδειγμα της Κύπρου που αναφέρετε, δεν νομίζω η Κύπρος να έχει μπει σε κανέναν μηχανισμό στήριξης μέχρι σήμερα. Αντίθετα βλέπω μια αγωνιώδη είναι η αλήθεια, προσπάθεια εύρεσης τρόπων χρηματοδότησης, οι οποίοι θα έχουν το λιγότερο βάρος για τον κυπριακό λαό. Τι συνέβη στην Ελλάδα; Φαντάζομαι να το γνωρίζετε μιας και ψηφίσατε και το πρώτο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο και το δεύτερο μνημόνιο με τις δανειακές συμβάσεις που τα συνοδεύουν! 
3. Σχετικά με την ΑΟΖ, αναφέρετε και πάλι την Κύπρο και μόνος σας λέτε πως σε δύο χρόνια θα έχει εισόδημα! Γιατί δεν μας λέτε η Ελλάδα πότε θα έχει, όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν παραπέμψει και αυτό το ζήτημα στις ελληνικές καλένδες; Αλλά και πάλι θα μου πείτε τι μας νοιάζει εμάς; Με την εφαρμογή των ΕΟΖ (Ειδική Οικονομική Ζώνη) και προγραμμάτων τύπου “Helios” η χώρα μας θα αποκτήσει σημαντικά οικονομικά οφέλη… Σωστά; 
4. Οι δανειστές μας δεν είναι τοκογλύφοι! Τέλεια! Πώς θέλετε να χαρακτηρίσουμε την ΕΚΤ (η οποία ακόμα και στο περίφημο PSI αρνήθηκε το κούρεμα των δικών της ομολόγων, στο οποίο όμως υποχρεώθηκαν οι μικροομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία με συνέπεια την ακόμη πιο γρήγορη κατάρρευση τους!) όταν δανείζει τις τράπεζες με 1% αλλά τα κράτη με 3,60 για να χρησιμοποιήσω δικό σας νούμερο; Ξεχάσατε πως οι ελληνικές τράπεζες, σε αντίθεση με τις ισπανικές και τις ιταλικές, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε ανακεφαλαίωση απ’ ευθείας από τον EFSF, επιβαρύνοντας το δημόσιο χρέος με 50 δις ευρώ, την ίδια στιγμή που καλείται τον Έλληνα να ματώσει και άλλο με το πακέτο των 11,5 δις που είστε έτοιμοι να ανακοινώσετε;
Ακόμα όμως και αν υποθέσουμε ότι για αυτό δεν ευθύνεστε απόλυτα εσείς αλλά οι ευρωπαϊκές συνθήκες, κάνατε καμιά ενέργεια για να αλλάξουν; Όχι! Γιατί δεν τολμάτε να αναδείξετε αυτό το ευρωπαϊκό πρόβλημα ως η χώρα που βιώνει τις μεγαλύτερες συνέπειες από αυτό; Γιατί αφήνετε στην χώρα μας στην σχέση της με τους ευρωπαίους εταίρους, τον ρόλο του φτωχού συγγενή;
5. Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις! Την ομολογία του συναδέλφου σας Σαχινίδη στην κυβέρνηση Παπαδήμου τον Μάρτιο του 2012, ότι χάθηκαν τα αρχεία για την διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων την θυμάστε; Ναι τα αρχεία, τα οποία και ευρέθησαν μετά την γενική κατακραυγή! Ξεχάσατε την πίεση που άσκησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο θέμα και την χλεύη που αντιμετώπισαν για αυτό…; Θα ήταν απείρως καλύτερη η θέση μας…; Σίγουρα ναι, όταν ακόμα και ξένοι αναλυτές, όπως για παράδειγμα ο  Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δηλώνουν ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια! (Les Echos, Saturday, July 2, 2011) Η αλήθεια, είναι ότι ελληνικές κυβερνήσεις ποτέ δεν είδαν σοβαρά το ζήτημα, για αυτό και δικαιώματα του ελληνικού λαού βρίσκονται πεταμένα σε κάποιο αρχείο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους! Μακάρι αυτή τη φορά έστω και καθυστερημένα ο κύριος Σταϊκούρας να έχει όντως ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια! 
6. Οι αποκρατικοποιήσεις όντως δεν μειώνουν την εθνική κυριαρχία έχετε δίκιο! Για αυτήν έχουν φροντίσει τα μνημόνια, τα οποία και έχετε υπερψηφίσει, και αυτό δεν το λέω εγώ αλλά ο ΔΣΑ σε ανακοίνωσή του.
Από εκεί και πέρα όμως, δεν νοείται να πωλείται δημόσια επιχείρηση, η οποία είναι κερδοφόρα, όπως για παράδειγμα ο ΟΠΑΠ. Να περιοριστούν σπατάλες και να βγάζει μεγαλύτερο κέρδος ναι, αλλά αφού ακόμα και έτσι βγάζει κέρδος γιατί να πουληθεί!!!
Δεν νοείται να πωλείται δημόσια περιουσία και τα έσοδα να πηγαίνουν στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και από εκεί κατά προτεραιότητα να εξυπηρετούνται οι δανειστές μας!
Δεν νοείται να πωλείται δημόσια τράπεζα σε ιδιωτική, όταν την τελευταία την στηρίζει το δημόσιο!!
Είναι απαράδεκτο, είναι στην ουσία παραχώρηση της εθνικής μας περιουσίας! 
Δεν ξέρω πραγματικά τι από τα παραπάνω αποτελεί για σας μύθο. Η αλήθεια είναι πως όλα όσα περιέγραψα, αποτελούν την πικρή πραγματικότητα, που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες πολίτες. Μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να παραμορφωθεί από κανένα κομματικό πρίσμα, γιατί ο ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει πολύ καλά ποιος ευθύνεται για αυτή. Πόσο μάλλον να πιστεύει ότι τελευταία ελπίδα του αποτελεί ο Αντώνης Σαμαράς και όχι η πίστη στον εαυτό του και στις δυνάμεις του!
http://panosmichalatos.tumblr.com/post/30934599672


Σχόλια