«Στόχος του ΄΄ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ΄΄ είναι η΄΄επαναφορά συνείδησης΄΄ της μεγάλης μας πολιτικής οικογένειας»

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην ενημερωτική εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου μίλησε ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής Αχαΐας και συντονιστής του νέου Κινήματος Αναγέννησης για την Ελλάδα και την Κεντροδεξιά, Νίκος Νικολόπουλος.
Ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε πως είναι πάρα πολλοί αυτοί που, είτε βρίσκονται στη Νέα Δημοκρατία σήμερα, είτε άλλαξαν επιλογή τα τελευταία χρόνια, είτε ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του κέντρου και της δεξιάς παραμένουν ανένταχτοι.
Αυτοί όλοι εκτιμούν πως οι μνημονιακές επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ σήμερα, οδηγούν αφενός μεν σε περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών οδηγώντας τους σε άμεση φτωχοποίηση αφετέρου εξαφανίζουν την απήχηση της ΝΔ στο λαό να την εξαερώνουν πολιτικά».
Ο συντονιστής του νέου Κινήματος επίσης είπε: «Πέραν τούτου, είναι επίσης πάρα πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως ο πολυδιασπασμένος σήμερα χώρος του δημοκρατικού, κοινωνικού φιλελευθερισμού, πρέπει να ξαναβρεί την «σφριγηλότητα» και την ενότητά του και αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από μία παράταξη, στα χνάρια των ιδρυτικών αρχών της ΝΔ, σύμφωνης με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά και επανατοποθετούμενη έναντι των εθνικών και λαϊκών συμφερόντων, που πρέπει σήμερα να προταχθούν.

Εξάλλου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του Νίκου Ευαγγελάτου, ο εκ των ιδρυτών του νέου ξε-Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, έδωσε και άλλες πληροφορίες και εξηγήσεις γύρω από αυτόλέγοντας:

«Το «ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» επιδιώκει την δημιουργία, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ενός δικτύου ανταλλαγής σκέψεων και ιδεών, και όχι ενός κόμματος. Δεν μου κάνει εντύπωση γιατί κάποιοι προέτρεξαν ή παρανόησαν ή και ενδεχομένως αλλοίωσαν σκόπιμα τις προθέσεις και το περιεχόμενο.
Εμείς και πολλά στελέχη από όλα τα σημεία της Ελλάδος, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια για την δημιουργία ενός σύγχρονου ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος, μιας «Νέας Δημοκρατίας του 21ου αιώνα».

Ακόμη τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος: «Το ΚΙΝΗΜΑ μας δεν θα επιτρέψει σε κανέναν όψιμο Νεοδημοκράτη, σε κανέναν γυρολόγο και σε κανέναν καινοφανή αστέρα της πολιτικής να αλλοιώσει το DNA αυτής της παράταξης, που είναι η μόνη που ξέρει την αξία της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, αλλά μόνο μέσα σε ένα πλαίσιο αξιοπρέπειας και ευημερίας για τον λαό».

Επίσης, ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε πως ΄΄πολύ σύντομα θα υπάρξουν νέες μεγάλες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας΄΄, ενώ όταν ο δημοσιογράφος, Νίκος Ευαγγελάτος, σημείωσε πως ο Αντ. Σαμαράς εξέλεξε τον «εκλεκτό» του στην θέση του Γραμματέα του κόμματος, ο συντονιστής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ τόνισε:
«Γιατί τότε φοβήθηκε ο κ. Πρωθυπουργός και δεν έθεσε σε συζήτηση και ψηφοφορία στο ανώτατο πολιτικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας την κυβερνητική απόφαση να ανασταλεί η άμεση επαναδιαπραγμάτευση των υφεσιακών μνημονιακών όρων, όπως προεκλογικά δεσμευόταν;
Σας θυμίζω αυτό ζητούσα με την δική μου υποψηφιότητα για την θέση του Γραμματέα του κόμματος. Ακόμα θέλω να σας πω πως πίστευα και πιστεύω πως κανένα πρόσωπο και κανένας αρχηγός δεν μπορεί να αποφασίζει και να σέρνει μόνος του ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία και τον κόσμο της - ο οποίος αντιπάλεψε τους επαχθείς μνημονιακούς όρους και έδωσε σκληρό αγώνα για να δείξει πως υπάρχει και ένας άλλος δρόμος ελπίδας μέσα στην Ευρώπη - σε πλήρη υποστολή των προεκλογικών δεσμεύσεων».

Τέλος, ο τ. Υφυπουργός Εργασίας και Βουλευτής, αποκάλυψε ότι φέρνει ερώτηση στη Βουλή, προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με το ότι εταιρεία ατζέντηδων προμοτάρει «τον Γ. Παπανδρέου σαν ένα από τους 100 ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΔΙΑΝΟΗΤΕΣ του 2010» και κλείνει επ’ αμοιβή, ομιλίες του ανά τον κόσμο με θέμα την ελληνική κρίση.
«Δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου κεφαλοποιεί την δυστυχία του Ελληνικού λαού και εμπορεύεται την κρίση», σημείωσε ο Νίκος Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως θα ζητήσει να πληροφορηθεί αν για όσα επαγγελματικά κάνει ο κ. Γ. Παπανδρέου εάν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες, καθώς και εάν θα ζητηθεί η συνδρομή των Αμερικανικών φορολογικών υπηρεσιών για την διερεύνηση της υπόθεσης»;
Ο Νίκος Νικολόπουλος κλείνοντας την τηλεοπτική συνέντευξη εμφαντικά τόνισε: «Δεν μπορώ να πιστέψω πως θα μπορούσε ποτέ να συμβεί και τούτο:
«Ένας Έλληνας και μάλιστα τέως Πρωθυπουργός να έχει μεταβληθεί σε… έμπορο της φτωχοποίησης των Ελλήνων και να καταντήσει αλλά να είναι και ένας κοινός…. φοροφυγάς;» αναρωτήθηκε ο Γ. Παπανδρέου σημειώνοντας πως θέλει πολύ να μάθει αν έκανε έναρξη επαγγέλματος κι αν έχει υπογράψει κάποιου είδους σύμβαση ή έχει υποβάλλει τυχόν δήλωση με έσοδα από την συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητά του.

Σχόλια