Ν. Νικολόπουλος: «Αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει με τίποτε. Εγκαταλείψτε το, έστω και στο παρά 5΄. Στείλτε πίσω στην Τρόικα το κατάπτυστο mail της ντροπής ».

Είναι πράγματι ο γαλάζιος Κουτρουμάνης...
Καλεσμένος ήταν σήμερα σε πολλές ραδιοφωνικές ενημερωτικές εκπομπές, ο συντονιστής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με αφορμή τη νέα ιταμή απαίτηση της Τρόικα, για την πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και την επιστροφή στην εποχή του εργασιακού Μεσαίωνα.
Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας σε σχετικές δημοσιογραφικές ερωτήσεις μεταξύ άλλων είπε:
«Είναι αφόρητα βαρύ το νέο πακέτο που θα πέσει και πάλι στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Ξεχειλίζει από περικοπές παντός καιρού και τύπου.

Φαίνεται πως η εφεκτική στάση απέναντι στους δανειστές και η επίσης πολύ - πολύ βολική στάση του Υπουργού Εργασίας, σε ρόλο Εκτελεστικού γραμματέα άνοιξε εκ νέου την όρεξη της Τρόικα και πρίν καν ψηφισθεί το νέο πακέτο των 13, 5 δις Ευρώ, ήρθε η νέα προειδοποιητική βολή, όπου όπως όλα δείχνουν τα νέα βάρη μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς μπορεί να φθάσουν και στα 20 δις!!
Ο παραιτηθείς από την κυβέρνηση Σαμαρά Υφυπουργός με τις σημερινές δηλώεις του άναψε φωτιές λέγοντας: «Εν ονόματι της ανάκτησης της αξιοπιστίας, ο λαός μας υποβάλλεται εκ νέου σε νέες απίστευτες ανθρωποθυσίες, και με e-mail - «φρίξον ήλιε και στέναξον η γή»- αξιώνουν οι δανειστές μας καινούργες βάναυσες περικοπές, που βαθαίνουν δραματικά την ύφεση, πολλαπλασιάζουν τους ανέργους και τα λουκέτα και γενικεύουν τη φτώχεια και τη δυστυχία χωρίς κανένα δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Ο Σαμαράς έχασε το μέτρο με τα μέτρα και ξανατραβά προς την κόλαση των Μνημονίων, του φόβου, της αγωνίας και της καταστροφής, για να συναντήσει τον Γ. Παπανδρέου.
Χαίρε βάθος αμέτρητο...
Δυστυχώς η «Τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού» εξακολουθεί να δείχνει έλλειμμα πολιτικής δημιουργικότητας και μια επιπόλαιη αντιμετώπιση της κρίσης μέσα από στρατηγικές αυτοτροφοδοτούμενης αποσταθεροποίησης, αφού δεν μπαίνει πάτος στο βαρέλι, της μείωσης των αποδοχών των εργαζόμενων στην Ελλάδα.
Αυτό φαίνεται καθαρά από την ανάγνωση της νέας εντολής που με περιφρονητικό τρόπ απέστειλαν οι τροϊκανοι και δημοσιεύθηκε σήμερα σε όλα τα ΜΜΕ . Διαβάσαμε τις νέες ‘’προτάσεις’’-απαιτήσεις, για τα εργασιακά, με σκοπό να επέλθει η δήθεν ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα.
Απίστευτο και όμως αληθινό, η Τρόικα ζητά από τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση εκτός από περικοπές παντού, την επί της ουσίας κατάργηση του πενθήμερου, με την θεσμοθέτηση πιο ευέλικτων όρων εργασίας.
Ο Νίκος Νικολόπουλος αφού εξέφρασε την ευχή «να επιστρέψει ως απαράδεκτο ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης το κατάπτυστο e-mail εξηγεί γιατί πρέπει έστω και στο παρά 1΄ το κυβερνητικό όχημα να κάνει «ΤΕΤΑΚΕ».
Είναι δυνατόν να συζητά ο Υπουργός Εργασίας την ουσιαστική κατάργηση του ωραρίου και τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εκβιάζουν τους εργαζόμενους σε πιο ευέλικτες μορφές ωραρίου;
Είναι δυνατόν να μην τους γυρίσει πίσω με οργή την απαίτηση για μια πρόσθετη ημέρα αντί τετραώρων ή εξαώρων σε εξάμηνη και εννεάμηνη βάση που ισχύει ως τώρα;
Δεν σταματά όμως εδώτο κακό... προχωρά παραπέρα και απαιτεί η Τρόικα, μαζί με το εξαήμερο να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ξεκούρασης στις 11 ώρες,αλλά και την κατάργηση όλων των περιορισμών στην εναλλαγή πρωϊνής-βραδυνής βάρδιας,ενώ αξιώνει την επιπλέον μείωση των αποζημιώσεων που παίρνουν οι εργαζόμενοι ».
Ο επί σειρά ετών Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος για πρώτη φορά μετά την μετωπική διαφωνία του με τον Πρωθυπουργό όσον αφορά την τήρηση της προεκλογικής δέσμευσης για επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών έρων του Μνημονίου, επετέθη προσωπικά στους πρωταγωνιστές και είπε στα ερτζιανά:
«Η Τρόικα θέλει και οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης συμφωνούν, με ενεργούμενο τον πάντα πρόθυμο Υπουργό Εργασίας, να ρίξουν και άλλα βάρη στους αδύναμους πολίτες.
Εδώ και τώρα οι Τροϊκανοί θέλουν να εξαθλιώσουν εντελώς τους Έλληνες, και από το άλλο μέρος, οι τρείς Αρχηγοί ζητούν, να ενωθούμε σαν μια γροθιά όλοι. Είναι ποτέ δυνατόν ληστές και καταληστευόμενοι να γίνουν μια γροθιά;
Και αυτή η γροθιά του ενωμένου Ελληνικού λαού εναντίον ποιού θα κατευθυνθεί;
Με «πόλεμο» διαρκείας είμαι σίγουρος ότι θα αντιδράσουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και αγρότες καθώς και 1,5 εκατομμύριο άνεργοι στον πόλεμο που εξαπέλυσε εις βάρος τους η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, χάριν της διάσωσης... πού είναι άλωση και φέρνει την εξαθλίωση του ελληνικού λαού μαζί με το ξήλωμα όλων των εργασιακών δικαιωμάτων.
Μέχρι στιγμής ο Υπουργός Εργασίας προσφέρει τα πάντα ενώ είναι έτοιμος να μην αφήσει «λίθον επί λίθου», στο κοινωνικό κράτος που οικοδομήσαμε με αγώνες, θυσίες, κόπους, ιδρώτα και οικονομικές εισφορές από τους πολύτιμους και δουλεμένους ασφαλιστικούς πόρους του κάθε Έλληνα εργαζόμενου. Θα΄ταν χρήσιμο να ανατρέξει ο κ. Βρούτσης στα κριτήρια που χαρακτηρίζουν μια αναπτυγμένη κοινωνία.
Χωρίς καμμία προσπάθεια αναχαίτησης, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς αναστολή και φυσικά ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, απεδείχθη ο καταλληλότερος Υπουργός Εργασίας για να κόψει επιδόματα, παροχές, κατακτήσεις, εισοδήματα από παντού, από μισθούς, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, παροχές ανεργίας κ.α.
Ο κ. Νικολόπουλος με αφοπλιστική ειλικρίνεια ακόμα είπε:
«Θα μπορούσα να βάλω κι εγώ, ως υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το όποιο πολιτικό κεφάλαιο διαθέτω στον τόκο και με δεδομένο ότι ο Πρωθυπουργός προσφέρει υψηλά επιτόκια, στα μνημονιακά κυβερνητικά και κομματικά στελέχη,να επιτύχω υψηλή κεφαλοποίηση.
Αλλά εγώ επέλεξα να… μείνω πιστός σε όσα προεκλογικά υποσχεθήκαμε σ΄ όλους τους εργαζόμενους.
Στους χιλιάδες αυτόχειρες, άνεργους, πεινασμένους που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια. Στα υποσιτισμένα και ανεμβολίαστα παιδιά.
Στους γέροντες που καταδικάστηκαν να ζουν με 300 ευρώ.
Στους άρρωστους που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.ά
Η ελληνική κοινωνία σπρώχνεται βίαια στη Μεγάλη Έκρηξη, με απροσδιόριστες συνέπειες.
Πρέπει και μπορούμε να προλάβουμε το κακό...
Ως εδώ και μη παρέκει .
Ο λαός δεν εκληπαρεί τον οίκτο μας.
Απαιτεί σεβασμό και δικαιοσύνη.
Διεκδικεί την αξιοπρέπεια που του υπεξαίρεσαν οι Τροϊκανοί και οι «συν αυτοίς κυβερνητικοί».
Όλοι βλέπουν πως το χρηματοοικονομικό σύστημα των δανειστών υποσκάπτει και τελικά υποκαθιστά το πολιτικό. Το πολιτικό προσωπικό δέχτηκε να περιορισθεί σε υπηρετικό ρόλο, αφού δείχνει ασμένως να αποδέχεται, και να βολεύεται στα χάρτινα γαλόνια και αρκετές φορές χωρίς ντροπή να καλοδέχεται και να καμαρώνει με τα εύγε και τα μπράβο των δανειστών μας.

Μας ικανοποιεί αλήθεια που σε τίποτα δεν διαφέρει η κυβέρνηση Σαμαρά από την Κυβέρνηση Παπαδήμου;
Που ακολουθεί την ίδια λανθασμένη συνταγή;
Ο Σαμαράς όμως εξελέγη με την επαναδιαπραγμάτευση που μετατράπηκε σε επιμήκυνση.
Που είναι το άλλο μείγμα πολιτικής;
Ποιο είναι λοιπόν το όραμα για την Ελλάδα, που έχει καλλιεργήσει η νέα κυβέρνηση, στην κοινωνία;
Ένα κενό.Η Κυβέρνηση των τριών έγινε ζητιάνος και επαιτεί 2ετή επιμήκυνση.
Δυστυχώς για την κυβέρνηση παραμένει ζητούμενο να εφαρμόσει αυτά, τα οποία ο Πρόεδρος της δεσμεύτηκε και πήρε την ψήφο του λαού και την ψήφο της εμπιστοσύνης της Βουλής.
Ο εκπρόσωπος του νέου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ κ. Νίκος Νικολόπουλος καταλήγοντας είπε:
Ο πραγματικός ‘’αντίπαλος’’ του Σαμαρά δεν είναι ο Τσίπρας αλλά είναι η εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου…
Των μέτρων εκείνων, που το πανίσχυρο και καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ απέτυχε να επιβάλλει…
Των μέτρων, που ήταν η αιτία για την οποία ‘‘έπεσε’’η κυβέρνηση Παπανδρέου…
Των μέτρων, που έφεραν σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους,‘‘Σοκ και δέος’’,και που ο Σαμαράς δεν ‘’βλέπει’’, ούτε καν υποψιάζεται προς τα που θα ‘‘πάμε’’στα τέλη του Σεπτέμβρη…
Μόνος του έβαλε ‘θηλιά’ στον λαιμό του .
Πρόλαβε και,πάνω στην αγωνία του να εκλεγεί Πρωθυπουργός,απέδειξε ότι έχει’’εικόνα’’ της κατάστασης, πρόλαβε και ‘‘κατήγγειλε’’τα εγκλήματα των προκατόχων και φίλων του.
Κάνω ύστατη έκκληση στον σημερινό Πρόεδρο του κόμματος μου και του ζητώ και πάλι να φανεί συνεπής και στους ψηφοφόρους μας και στην τιμημένη ιστορία αυτής της λαϊκής πατριωτικής παράταξης όσο και αν φαίνεται απίθανο αυτό να συμβεί από τον Αντώνη Σαμαρά που διάλεξε την καρέκλα, από το καθήκον και την υστεροφημία.
Τον καλώ να πάει μια βόλτα όχι με κάμερες και παρατρεχάμενους αλλά ως ένας φυσιολογικός άνθρωπος.
Να βγει από τον «ψεύτικο ανοιξιάτικο κόσμο του» στον αληθινό.
Να περπατήσει μόνος του στις εργατικές γειτονιές και στα ΚΑΠΗ καθώς και όπου ‘’στεκιάζουν’’ οι νέες και οι νέοι.
Έξω από τη γυάλα του Μαξίμου, θα δει απόμαχους της εργασίας να πεινάνε και ασθενείς να μην έχουν φάρμακα.
Τέλος ο Νίκος Νικολόπουλος είπε: ’’Ξέρετε ότι είμαι γέννημα θρέμμα Νεοδημοκράτης και δεν έφυγα ποτέ, για τούτο έχω το δικαίωμα να πιστεύω πως είναι θράσος να προκαλεί ο Πρωθυπουργός δημοσίως και μάλιστα τον οποιονδήποτε ’’δεξιό’’ και να επιδιώκει να ‘’δοκιμάσει’’ τις αντιδράσεις του’’.
Πιστεύει ότι με τις διαγραφές και τις απειλές θα βουλώσει τα στόματα ;
Όλο για ανάπτυξη ακούμε, αλλά ανάπτυξη δεν βλέπουμε.
Η ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΕΧΕΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ!!!


Σχόλια