Αυτά είναι τα 40 νησιά που βγαίνουν στο σφυρί...

Παραχωρούνται 40 ακατοίκητα νησιά σε ιδιώτες  Μιλώντας στο Bloomberg ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ, Α. Ταπραντζής υποστήριξε πως το Ταμείο έχει εντοπίσει περίπου 40 νησιά, κατόπιν εξέτασης ενός καταλόγου 562 νησιών από τα 6.000 που βρίσκονται υπό ελληνική κυριαρχία. «Βρήκαμε τοποθεσίες με καλό έδαφος, κοντά σε ηπειρωτική χώρα, που διαθέτουν καλά αναπτυγμένες υποδομές
και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια» δήλωσε.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει νησιά με έκταση από 500.000 τετραγωνικά μέτρα έως 3 εκατ. τ.μ., τα οποία
μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία υψηλού επιπέδου τουριστικών θέρετρων με ενοικίασή τους από 30 έως 50 χρόνια, ανέφερε. Ξεκαθάρισε πως η υφιστάμενη νομοθεσία δεν επιτρέπει να γίνει κάτι τέτοιο αμέσως, κάτι που δεν επιδιώκουμε και εμείς, είπε, διευκρινίζοντας πως προαπαιτούμενο είναι να περάσει νόμος που θα επιτρέπει την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας από τρίτους.
Απέκλεισε δε την πώληση νησιών: Τα έσοδα δεν θα ήταν υψηλότερα από εκείνα της ενοικίασης ενώ η Ελλάδα θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις εάν ένα νησί αξιοποιηθεί ως τουριστικό θέρετρο.
Το Bloomberg πάντως κάνει ειδική αναφορά στις Φλέβες και σε σύμπλεγμα τριών νησιών κοντά στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους της Κυριακής στις 2 Σεπτεμβρίου, υπάρχει μια πρώτη λίστα με 25 νησιά και βραχονησίδες που μπορούν να αξιοποιηθούν. Η συνολική τους έκταση είναι 15.500 στρέμματα και πρόκεται για ακίνητα κοντά σε τουριστικές περιοχές. Τρία νησιά βρίσκονται στα Σύβοτα, σύμπλεγμα νησιών στην Αλλόνησο, κοντά στη Μήλο, τη Σύρο, τον Πόρο, η γνωστή Φαλκονέρα, νησιά δίπλα στη Σπιναλόγκα και οι Νήσοι Νέων Στύρων στην Εύβοια.
imerisia.gr
Y.Γ
Ξέρετε είναι αυτές οι παραχωρήσεις..που κατά "περίεργο" τρόπο μετατρέπονται στην συνέχεια σε πλήρη κτήση...

Σχόλια