Αυτοί είναι οι σύμβουλοι που θα μας έσωζαν...

Το άρθρο αναφέρεται στην πρόσφατη έρευνα International Business Report (IBR) της Grant Thornton..
Η έρευνα της  Grant Thornton δείχνει ότι, οι χώρες PIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) τείνουν να υποβάλλονται σε μια διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης, καθώς παρουσιάζονται αδύναμες να υποτιμήσουν τα νομίσματά τους ως μέσο αύξησης της ανταγωνιστικότητας των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών τους.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι μισθοί και οι τιμές πώλησης προϊόντων στις χώρες αυτές φαίνεται ότι θα μειωθούν σε σχέση με άλλες χώρες, ως συνέπεια των μέτρων λιτότητας και των χαμηλών επιπέδων ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας.
Ας δούμε όμως ποια είναι η Grant Thornton και τι σχέση έχει με την Ελλάδα...


Έχουν προσληφεί με άλλα αρπακτικά ως σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων, ελέγχου δαπανών, αναδιάρθρωσης κλπ...  
Αυτοί οι σύμβουλοι (ο Θεός να τους κάνει..) αφού τα αρπάζουν από μας για να μας "σώσουν" βγάζουν αυτές τις καταπληκτικές έρευνες που είδατε πιο πριν... 


Οι Big 5 είναι εταιρεία παροχής οικονομικών υπηρεσιών και το όνομά τους όπως θα είδατε, φιγουράρει στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ). Το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε σύμβαση με τις πέντε μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες της χώρας (PwC, Ernst &Young, Grant Thornton, Deloitte, KPMG) και το ΣΟΛ (Σώμα Ορκωτών Λογιστών), με την οποία τους αναθέτει τη διενέργεια ελέγχων για την πορεία των δαπανών του φετινού προϋπολογισμού. 
Δείτε τι αποφάσισε η ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ & ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ με την απόφαση 197/05.12.2011...


Στις 30.11.2011 η GRANT THORNTON σύμβουλος της Ελληνικής κυβέρνησης με επιστολή της δηλώνει ότι, δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει την αποτίμηση κατόπιν επιτόπιας επιθεώρησης, των 4 προς πώληση αεροσκαφών AIRBUS A340-300 πριν από τις 18 Ιανουαρίου του 2011..
Δείτε τώρα τι έκαναν στην συνέχεια τα λαμόγια...
Στις 02.12.2011 πήραν γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της συναλλαγής Hogan Lovells LLP (άλλος ένας ακριβοπληρωμένος νομικός Σύμβουλος), που λέει ότι:
Είναι δυνατή η απευθείας ανάθεση του έργου του ανεξάρτητου επιτόπιου απομιμητή, για λόγους επείγοντος και εφόσον η αμοιβή είναι μικρότερη από συγκεκριμένο όριο.
Αφού έλαβαν υπόψη όλα τα ανωτέρω:
Με απευθείας ανάθεση, ανέθεσαν στην εταιρία SL ENGINEERING & SERVICES LTD, την επιτόπια την αποτίμηση της αξίας 
τους.

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΔΩ
ΕΔΩ
ΕΔΩ

Σχόλια

  1. Βρε, Μπάμπη δεν καταλαβαίνεις οτι με τις εμμονές και με την παρελθοντολογία σου γίνεσαι κουραστικός αν όχι γραφικός ?
    Βρε, Μπάμπη (που έχεις μάτια και βλέπεις) δεν βλέπεις οτι αποτέλεσμα αυτης της συμπεριφοράς σου το μπλογκ σου που κάποτε ήταν στην 20 αδα (sync, μιας και αυτό επικαλείσαι) τώρα με το ζόρι κρατιέσαι στην 50 αδα.
    Βρε, Μπάμπη δεν καταλαβαίνεις οτι κάποιοι σε χρησιμοποίησαν στο παρελθόν και τώρα απλά σε έχουν ξεχάσει.
    Φίλε, σου δίνω μια απλή συμβουλή, ξεκόλα, σύνελθε και κάνε μια νέα αρχή, καθώς είναι κρίμα μια τόσο σημαντική δουλειά που έχεις κάνει με το μπλόγκ να χαθεί.
    Ενας δικτυακός φίλος από τα παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, που όπως λες είσαι φίλος (διαδικτυακός) απ τα παλιά, δεν με χρησιμοποίησε κανένας, όχι εμένα...άλλους ίσως ναι.
      Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις. Προφανώς θα σου αρέσει το μπλογκ αλλιώς δεν εξηγείται.
      Τώρα για τα λοιπά περί κατάταξης κλπ, τα έχουν γράψει υπό μορφή σχολίων και άλλοι "φίλοι" που ενδιαφέρονται όπως κι εσύ για το μπλογκ και τους έχω απαντήσει.
      Είναι κουραστικό να ξαναλέμε για την αλλαγή από blogspot.com σε blogspot.gr και τα λινκ blogspot.com σε άλλα ιστολόγια που δεν προσμετρώνται πλέον..
      Δεν τρελαίνομαι για την κατάταξη, που έτσι κι αλλιώς είναι πολύ καλή για ένα μπλογκ που διατηρώ μόνος μου..
      Επίσης δεν έστειλα ποτέ σε κανέναν φίλο μπλογκερ μειλ, για να αλλάξει το λινκ σε blogspot.gr.
      Αυτά τα ολίγα.

      Διαγραφή
  2. Μπάμπη, κατά αρχάς ευχαριστώ για την απάντησή σου.
    Φίλε πράγματι σε διαβάζω από τη πρώτη στιγμή που άνοιξες το μπλογκ (ως Aristos) καθώς μέσα από τα δημοσιευματά του έβρισκα αρκετά ενδιαφέροντα θέματα. Και θα συνεχίσω να σε διαβάζω παρότι όπως έγραψα έχεις αρχίσει να γίνεσαι κουραστικός, γιατί πάντα κάτι θα υπάρχει που να είναι ενδιαφέρον.
    Οσο για τις μετρήσεις, οπωσδήποτε δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, αλλά δεν παύει να είναι μια ένδειξη για την απηχησή σου (αυτό που επικαλείσαι για την μετατροπή είναι τουλάχιστον άστοχο μιας και ισχύει για όλους και όχι μόνο για σένα).
    Αυτό που γράφεις " Επίσης δεν έστειλα ποτέ σε κανέναν φίλο μπλογκερ μειλ, για να αλλάξει το λινκ σε blogspot.gr. " δεν το κατάλαβα και θα ήθελα μια διευκρίνηση.
    Τέλος, καλή συνέχεια και αν θέλεις λάβε υπόψη την συμβουλή μου, αν όχι δεν πειράζει. Αλλά να ξέρεις οτι δεν στην έδωσα για το κακό σου αλλά για το καλό σου μιας και θεωρώ ότι είσαι ένας πολύ καλός μπλογκερ που μπορείς να εξελιχθείς ακόμα καλύτερα.
    Συγγνώμη αν κούρασα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό σου εξηγώ..
    Αρκετοί μπλόγκερ για να διατηρήσουν την θέση τους στις διάφορες κατατάξεις (sync, alexa κλπ), ένημερώνουν τα ιστολόγια που τους έχουν συμπεριλάβει στις λίστες τους, να αλλάξουν τον σύνδεσμο από....από blogspot.com σε blogspot.gr.
    Αυτό εννούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπάμπη αυτό που λες ισχύει για to ALEXA και μάλιστα σε λόγες μέρες δεν θα έχει καμμία σημασιά καθώς μετρά το τελευταίο τρίμηνο (η αλλαγή του blogger από com σε gr έγινε από 1/6/12),
    Το sync μετρά διαφορετικά (ήδη σε μετρά ως gr) και αν θεωρήσω κάποιος οτι έχεις δίκιο στις αρχές Ιουνίου τα Link σου θα έπρεπε να γίνουν 0 και όχι να μειώνονται μέρα με τ μέρα.
    Βλέπεις φίλε και άλλοι ξέρουν πως γίνονται οι μετρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν για να τελειώνουμε..δεν τα ξέρεις όλα και σωστά δεν τα ξέρεις.
    Μάθε λοιπόν ότι στο sync ΔΕΝ είναι καταχωρημένα μόνο τα blogs (blogspot.gr) είναι και τα sites -ιστοσελίδες (....gr ή. net)
    Στο sync είναι καταχωρημένα (με σημερινά στοιχεία) 61631 ελληνικά sites και blogs.
    Στην λίστα "Top 100 blogs" είμαι στα πενήντα πρώτα...και μάλιστα αν αφαιρέσεις τα sites -ιστοσελίδες (....gr, net), τότε πολύ εύκολα θα διαπιστώσεις ότι είμαι μέσα στα δεκαπέντε πρώτα blogs.
    Εμένα σου ξαναλέω, παρά την τιμητική θέση, δεν μου λέει τίποτα το θέμα εκτός από το ότι μάλλον είμαι αγαπητός και δημοφιλής.
    Αυτά τα ολίγα..
    Τώρα αν εσύ θες να είμαι πιο ψηλά...στην κατάταξη απλά διαφήμισε και σε άλλους φίλους σου το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.