ΚΟΥΒΕΛΕ, ΜΗΔΕΝΙ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΗΣ, ΠΡΙΝ ΑΜΦΟΙΝ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΗΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι δικοί μας αγώνες, καταγράφουν το ξεκίνημά τους το 776 π.Χ. στην Ολυμπία. Η αναβίωσή τους, χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Γάλλο Pierre Frédy, Baron de Coubertin. Πιο συγκεκριμένα, σε ένα συνέδριο στο Παρίσι τον Ιούνιο του 1894 αποφασίσθηκε να διεξαχθούν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες το 1896 στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της χώρας που τους γέννησε. Από τότε, διεξάγονται οι Ολυμπιακοί αγώνες κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετική χώρα. Ωστόσο, πολλές φορές κατά το παρελθόν ο σκοπός ύπαρξης των Ολυμπιακών αγώνων που προβάλουν το Ολυμπιακό ιδεώδες και το ευ αγωνίζεσθαι, αμαυρώθηκε ένεκα πολιτικών σκοπιμοτήτων και πολέμων.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2012 τελούνται στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου με πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλες τις χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα με πολυάριθμη αποστολή.
Στις Ολυμπιάδες των τριάντα τελευταίων ετών οι αποστολές μας έχουν καταγράψει περιφανείς άθλους και πολλές φορές η γαλανόλευκη σημαία μας αναρτήθηκε στον υψηλότερο ιστό των επιτυχιών ενώ το άκουσμα του Εθνικού μας Ύμνου συνέγειρε τις καρδιές των Ελλήνων όλου του κόσμου.
Αυτοί οι αθλητές και οι αθλήτριες, κοπιάζουν αθλούμενοι επί πολλά χρόνια για να μπορούν να συμμετάσχουν σε μια Ολυμπιάδα. Ασχολούνται με την αμέριστη συμπαράσταση των γονιών τους από την παιδική τους ηλικία με τον αθλητισμό. Κάνουν πράξη δηλαδή, το «νους υγιής εν σώματι υγιεί», με αποτέλεσμα τη φυσική υγεία τους σε συνάρτηση με τις μαθητικές και ακολούθως φοιτητικές τους επιδόσεις. Έτσι, εκεί που άλλοι συνομήλικοί τους απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους, αυτοί «χύνουν» ποτάμια ιδρώτα για την μελλοντική διάκριση και προσπαθούν να σταθούν πάλι στα πόδια τους, κυρίως ψυχολογικά, μετά από κάποιους τραυματισμούς που πολλές φορές είναι επώδυνοι. Όλα αυτά τα παιδιά, ότι κατάφεραν, το κατάφεραν από μόνα τους, με μόνη βοήθεια τους γονείς και τους προπονητές τους. Δυστυχώς, η πολιτεία ήταν πάντα απούσα και περίμενε την όποια διάκριση αυτών των παιδιών για να βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες και να υφαρπάξει μέρος της επιτυχίας τους.
Ένα τέτοιο παιδί 23 ετών, είναι η Βούλα Παπαχρήστου, πρωταθλήτρια νεανίδων στην Ευρώπη σε δυο διαδοχικές διοργανώσεις το 2009 και το 2011, πρωταθλήτρια Ελλάδος και κάτοχος μιας από τις καλύτερες φετινές επιδόσεις στον κόσμο (14,77 μ. στο πρόσφατο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Τουρκίας). Μια πρωταθλήτρια που όλοι οι Έλληνες ήλπιζαν πως θα ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων και θα δοξάσει τη μικρή αλλά υπερήφανη χώρα μας.
Τα όνειρα όμως, αυτού του κοριτσιού αλλά και όλων των Ελλήνων για μια παγκόσμια διάκριση, ήλθε να τα σβήσει ένας δουλοπρεπής και χαμηλοϋψής πολιτικάντης, ο οποίος δεν μπόρεσε να καταλάβει ένα αφελές αστείο που έκανε η αθλήτρια, αναπαράγοντας μέσω του twitter της το παρακάτω μήνυμα: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!». Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες αποκεφάλισε τη Βούλα, αποκλείοντάς την από την Ελληνική αποστολή, τάχατες γιατί επέδειξε ρατσιστικά φαινόμενα που δεν συνάδουν με το Ολυμπιακό πνεύμα.
Ο κ. Κούβελος είναι εκείνος που ντρόπιασε την Ελλάδα όταν μας πήραν πίσω την διοργάνωση των Μεσογειακών αγώνων του 2013 (Πρόεδρος Επιτροπής Διεκδίκησης Μεσογειακών αγώνων 2013). Είναι ο άνθρωπος που μέσα στην οικονομική κρίση του λαού μας, έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό και η Ελληνική βουλή, έψαχνε δήθεν για το ποιος είναι ο αποστολέας. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο, με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, έδινε η αμαρτωλή Siemens διαφημιστικές χορηγίες για εκδηλώσεις στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, οι οποίες είχαν χαμηλή συμμετοχή θεατών και δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη. Είναι ο σύζυγος της κ. Μπακογιάννη που ως Υπουργός Εξωτερικών της πατρίδας μας, στήριξε το σχέδιο ΑΝΑΝ στην Κύπρο, ετάχθη υπέρ της εγκατάστασης των πυραυλικών συστημάτων των Η.Π.Α. σε Τσεχία και Πολωνία, δημιουργώντας διπλωματικό επεισόδιο με την Ρωσία με την αψυχολόγητη στάση της, ήταν αρνητική στην δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και δέχθηκε να παραβρεθεί ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων στην Σύνοδο των μελών-κρατών του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα το 2008, μεταφερόμενος στην Ελληνική Επικράτεια, με αεροσκάφος που έφερε τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Παρ΄όλα αυτά, ο κ. Κούβελος δεν γνωρίζει πως «Μηδενί δίκην δικάσης, πριν αμφοίν μύθον ακούσης»;
Γιατί κ. Κούβελε, η Γερμανία, υπεύθυνη των δυο παγκόσμιων πολέμων που αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα – είμαστε ένα από τα θύματά τους – φρόντισε να προστατέψει την σημαιοφόρο της αθλητικής αποστολής της, Νατάσσα Κέλερ, διαγράφοντας άμεσα τον λογαριασμό του twitter της που έγραφε: «Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά». Γιατί, με το αξίωμα του αρχηγού της Ελληνικής αποστολής δεν διαμαρτυρηθήκατε για την εξύβριση ενός ολόκληρου λαού από τη δήλωση της «Ηδυμιγούς χαμούρας» (κατά Κώστα Ζουράρι); Γιατί αυτοί και όχι εσείς, είχαν την πρόνοια να προστατέψουν την αθλήτριά τους και το λαό τους, όταν το σχόλιο της Γερμανίδας αθλήτριας ήταν τελείως άστοχο και προσβλητικό, αντίθετα με της Βούλας, που στο κάτω-κάτω ήταν σχόλιο που απεικόνιζε το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή τη λαθρομετανάστευση;
Αυτή λοιπόν, η Νατάσσα Κέλερ, όπως και η Άνγκελα Μέρκελ που αιματοκυλεί την ανθρωπότητα με τις φασιστικές θεωρήσεις της, για τρίτη φορά στη νεώτερη ανθρώπινη ιστορία, από οικονομικής πλευράς τώρα, είναι απόγονοι του Χίτλερ, ο οποίος στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου το 1936, έφυγε εκνευρισμένος μη μπορώντας να αντέξει πως ο μαύρος Τζέσε Οουεν, έπαιρνε μπροστά του ένα-ένα τα μετάλλια, καταρρίπτοντας το μύθο της αρίας φυλής. Είναι απόγονοι εκείνων των βάρβαρων Γερμανών, που μαζί με Σκανδιναβούς, Φράγκους, Άγγλους, Σάξονες, Γάλλους και Ενετούς, πιθήκιζαν προστατεύοντας τη γύμνια τους με προβιές ζώων, όταν στην Ελλάδα τη Χρυσή εποχή γεννιόνταν οι τέχνες, οι επιστήμες, ο πολιτισμός, η Δημοκρατία. Είναι αυτοί που ζούσαν κλέβοντας και σκοτώνοντας, καταληστεύοντας το 1204 τους αναρίθμητους για την εποχή θησαυρούς της Πόλεως, ενώ στρατιές αυτών που αυτοαποκαλούνταν «Σταυροφόροι», τους μετέφεραν στις χώρες τους. Πολλά είναι εκείνα τα Βυζαντινά Ιερά κειμήλια που κοσμούν σήμερα τα μουσεία των Βρυξελών, του Λονδίνου, της Νυρεμβέργης, των Παρισίων και πολλών άλλων Ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων. Το τραγικότερο όμως, είναι πως αυτοί οι βάρβαροι κατέστρεψαν πολλά από τα Ιερά κειμήλια από την αμάθειά τους και την αδυναμία τους να εκτιμήσουν την Ιστορική τους αξία. Έτσι, λιώνοντάς τα δημιούργησαν τόνους χρυσού που στην συνέχεια τους βοήθησε να αναπτυχθούν.
Αυτά, λοιπόν, τα σιχαμερά ερπετά, αντί να ευχαριστούν καθημερινά, για την ύπαρξή τους, τους Έλληνες, τολμούν και προσβάλλουν το Έθνος τους. Ένα Έθνος που είναι ποτισμένο από το πνεύμα του Αριστοτέλη, του Σόλωνα, του Σωκράτη, του Πλάτωνα, τη γενναιότητα και τη φιλοπατρία του Λεωνίδα, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Παπαφλέσσα και τόσων άλλων που συνθέτουν την περήφανη Ιστορία του και έχει μάθει να πολεμά και να αντιστέκεται. Ένα Έθνος που έχει μάθει να πολεμά για την Ελευθερία του, μην υπολογίζοντας το αίμα που θα χύσει, εμπνεόμενο από τους αγώνες και τη θυσία των προγόνων του, αλλά και από τον Εθνικό του Ύμνο, που αποτελεί ωδή στην Ελευθερία: «Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή, σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετράει τη γη. Απ΄τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα Ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά….»!!
Συνεπώς, όλοι αυτοί οι βάρβαροι θα πρέπει να γνωρίζουν, πως το ανάχωμα των επεκτατικών σχεδίων τους, λέγεται Ελλάδα. Γι΄αυτό, προσπαθούν να εξαγοράσουν, άλλωστε, τους σύγχρονους ντόπιους εφιάλτες που θα τους διευκολύνουν στην υλοποίηση του ιμπεριαλισμού τους.
Η προσβολή, λοιπόν, της πατρίδας μας μέσω της αποπομπής της Βούλας από τους δικούς μας αγώνες, είναι μια ακόμα σταγόνα που κάποια στιγμή θα κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει. Και τότε θα ξεσπάσει η οργή που θα σαρώσει όλους εκείνους που καπηλεύονται τα Ιερά και τα Όσια της Ελληνικού Έθνους.

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Σχόλια