Με εντολή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου διάθεση προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Χίο

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μεταβαίνει στη Χίο, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, για να συντονίσει τη κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συμμετοχή τους, εκεί που τους ζητείται από την Πυροσβεστική, που έχει το γενικό συντονισμό, στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που πλήττει το νησί.
Επίσης το Υπουργείο ανταποκρινόμενο στα υποβληθέντα αιτήματα από τους αρμοδίους φορείς διέθεσε, την 18 Αυγούστου 2012, στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επίγειες δυνάμεις, εναέρια μέσα και υλικά, ως εξής:


Εναέρια Μέσα
  • 6 CL-415 
  • 2 CL-215 
  • 1 Ε/Π Super Puma για μεταφορά πυροσβεστών από άλλα νησιά στη Χίο.
  • 1 C-27 για μεταφορά 30 πυροσβεστών από Θεσσαλονίκη.

Προσωπικό και μέσα
  • Το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού και μέσων του νησιού

Αναχωρεί το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού Α/Γ «Σάμος» μεταφέροντας 20 πυροσβεστικά οχήματα και 85 πυροσβέστες από την Αθήνα.
Πρέπει να σημειωθεί τέλος, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για τη διάθεση επιπλέον δυνάμεων και μέσων, ώστε να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν και τα αιτήματα που υποβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές.




Σχόλια