«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ «ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ» ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ»

Συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη είχε σήμερα το,απόγευμα (Τρίτη 7 Αυγούστου) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ για το κορυφαίο ζήτημα της ρύθμισης των χρεών, που απασχολεί περισσότερο από 1.000.000 φορολογούμενους, φυσικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ελληνικό Δημόσιο.
Μετά τη συνάντηση ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Συναντήθηκα σήμερα με τον κ. Υφυπουργό σε συνέχεια της Επίκαιρης Ερώτησης που του είχα υποβάλλει στη Βουλή πριν δέκα μέρες για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο.


Δυστυχώς διαπίστωσα ότι η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει ακόμα να δώσει απάντηση για ρύθμιση πάνω από 60 δόσεις σε 1.000.000 φορολογούμενους, συνεπής στις υποχρεώσεις τους μέχρι πέρυσι και πρόπερσι και οι οποίοι σε ένα κλίμα βαθειάς ύφεσης και με το μπαράζ των χαρατσιών και της ενισχυμένης φορολογίας, έρχονται όλοι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη του Εφόρου, του Εισαγγελέα, των χειροπέδων και των κατασχέσεων, επειδή έτσι το έχει επιβάλλει η Τρόικα και έτσι το αποδέχθηκαν νομοθετικά μνημονιακοί Υπουργοί και βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή, πλέον, της ΔΗΜΑΡ.

Το μόνο που ξανάκουσα ήταν τα περί αποποινικοποιήσεων, που ο κ.Μαυραγάνης είχε πει στη Βουλή, αλλά χωρίς συγκεκριμένη χρονολογική δέσμευση κατάθεσης του νομοσχεδίου, που αφορά και τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Συγκρατώ τελικά τα όσα μου είπε στη Βουλή, ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, σε μία ολιγόλεπτη συνομιλία μας πριν τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών για το θέμα της ΑΤΕ:

«Για το θέμα των ληξιπρόθεσμων δεν μας επιτρέπει ειδικότερες ρυθμίσεις η ίδια η Τρόικα».

Με λίγα λόγια, ο Τόμσεν και οι λοιποί υπάλληλοι της Τρόικας, δηλαδή εκείνοι που επιτάσσουν την οικονομική δολοφονία της Ελλάδας και των Ελλήνων, ζητούν εφαρμογή των όσων νομοθετικά ισχύουν με δική τους συνταγή και εντολή, από την 1η Αυγούστου 2012.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, δεν τολμά να αναλάβει πρωτοβουλίες και εξακολουθεί να υποτάσσεται στην τρόικα.

Και επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς εξαπάτησε τον ελληνικό λαό με τις προεκλογικές εξαγγελίες του για...επαναδιαπραγματεύσεις.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εμμένουμε ανυποχώρητα στις άμεσες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά για την επίλυση του ζητήματος.

Η χώρα δεν αντέχει ούτε άλλες αυτοκτονίες, ούτε άλλα ρολά σε επιχειρήσεις».




Σχόλια